Ој провери дали аналгинот важи и колку е признат како лек во земјите шо ги набројав.
... нема што да одам некаде, доста сум била, јас со факти ти кажувам, дури погрешно се изразуваш (мислев медицинско лице си со искуство) намерно или ненамерно правиш лоша реклама на Алкалоид на бренд име „Аналгин“, зборуваме за генерика „метамизол“ што сигурно во ЕУ не е со име „Аналгин“, ако веќе споредуваш кажи го фабричкото име во Германија или рандом држава во ЕУ,
....факт е дека за еден лек важат правила во цел свет дали се применува, дали веќе не се применува за лечење (било да е регистриран или не, оти има лекови кои не се регистрирани, па се со интервентен увоз) ?
... ако сите вакцини се произведени наменски против КОВИД19, регистрирани или не треба да се „признат“ како лек, а не овие вакцини се дозволува, ова не се дозволува, оти не се признати!
... и таму каде ме праќаш, антибиотици не се даваат така без проскрипција, па тешко и во болнички услови да го добиеш, ама не е случај и тука со антибиотикот што можеш да си дозволиш да си го купиш на слободно, тоа не значи дека таму антибиотиците се признати и чинат, а кај нас не чинат, па не се признати!
тешко да ме сфатиш, ај ова за други го пишувам!