ЕУРО 2020 - Група Ц (Холандија, Украина, Австрија, МАКЕДОНИЈА)

Македонија ќе се пласира во нокаут фазата како...?

• Вкупно гласачи
    162
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
A

Ali Pasha

Гостин
Инаку и да изгубиме од Холандија не е некој голем срам. Со оглед на тоа дека се квалификувавме преку лига на нации, а не директно, ова е голем успех. Не се посрамотивме на двете утакмици, и да се надеваме дека така ќе биде и на третата.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Како за 20 години ми се свиѓа Чурлинов што беше бајаги активен у акциите по десната страна коа влезе. Искрено, не знам многу за него, ама иам слушнато дека ветува како играч. Не знам, можда не би било лошо да добие шанса у третава, пошто после Пандев не знам што ќе се дешава со нападов.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.042
Поени од реакции
74.489
Ако победиме со Холандија (што мислам дена е невозможно во моментов) немаме шанси за понатаму како третопласирани ? Не ги разбирам математикиве во групи уствари не се замарам со такви работи и после вака појма сум дали можеме да поминеме или не... :D
Немаме скоро никакви шанси.
За да имаме некакви шанси треба Австрија да ја демолира Холандија вечер, што секако дека нема да се случи. Секој резултат освен пораз на Холандија, претставува крај за нас.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Ако победиме со Холандија (што мислам дена е невозможно во моментов) немаме шанси за понатаму како третопласирани ? Не ги разбирам математикиве во групи уствари не се замарам со такви работи и после вака појма сум дали можеме да поминеме или не... :D
Дечки, единствен начин на кој можеме да продолжиме понатаму е Холандија да загуби и вечер, и од нас.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.082
Поени од реакции
10.080
Gi stava Tričko i Avramovski mesto Bardi i Ademi, a ovie ne potrčaa na teren u tie 10 min. Pa za koj kur vlagate u igra vi ebam botovite. Naivno izguben natprevar. Koga počnaa da imaat pobrz protok na topka se vide deka itekako možeme da bideme opasni iako ne znaeme da iskoristime kako treba koga ke se približime do gol. Ademi usra šansa što ne smee da se promaši, Alioski totalno razočaruvanje, tipot na smee da igra bek više(džabe što trča i napred koga nazad e promaja, ne utepaa kaj nego). Imaa šansa da se pretstavat najdobro i pred menadžeri i pred Evropa ama ete očigledno nekoj grč, limitiran kvalitet se u edno. Povekje se očekuvaše od Elmas i Bardi, nekako epten bled performans od nivna strana. Ne znam žašo nekoi ovde go kenjaat Trajkovski, čoekov najviše pokaža. I znae da povleče, i pas i što e najvažno jedini koj znae da šutne nadvor od šesnaesetnik. Pak ke kažam, deluva deka ne e izvaden maksimumot od ovaa grupa momci, ama i vo idnina ke morame da najdeme fudbaleri za odbrana. Ako nešo pokaža prvenstvovo toa e deka odbrana sme drva nekastreni, i deka na sekoja nafrlena topka sme ko mali deca. Sekoe natprevaruvanje e lekcija i iskustvo. Neka ova EP bide naša lekcija i iskustvo. Kamo i vo idnina da uspevame da se plasirame na EP pa i na svetsko.

Последно уредено:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Немавме што да изгубиме на првенствово и штета што не влегоа многу послободно и офанзивно, без страв. Сепак реалноста е дека толку ни е силата, ама така можеби ќе имавме повеќе шанси бар бод да се извади. Да се надеваме дека против Холандија ќе влезат од старт така во натпреварот и да го завршат достоинствено првенството.

Член од
4 декември 2014
Мислења
324
Поени од реакции
287
Елмас потфрли највеќе, а колку само го величеа, дечкото му фалат утакмици ако сака да напредне нека си замине во тим кај што ќе игра мин 20тина утакмици во сезона СТАНДАРДНО

Член од
6 мај 2021
Мислења
705
Поени од реакции
1.290
Значи вечер навиваме за Австрија.:D
Да чекаш од ноември, да сонуваш цел живот и се да ти се расипи во 2 дена во кој можевме да направиме нешто...:place::place::place::place:

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.568
Поени од реакции
5.614
Како за 20 години ми се свиѓа Чурлинов што беше бајаги активен у акциите по десната страна коа влезе. Искрено, не знам многу за него, ама иам слушнато дека ветува како играч. Не знам, можда не би било лошо да добие шанса у третава, пошто после Пандев не знам што ќе се дешава со нападов.
Мило ми е шо мрме конечно му даде шанса, Чурлинов е топ играч. Доста отвара простор. Птотив Хиландија мора да се искористи брзината на Чурлинов, Алиоски и Елмас со Пандев како Плејмејкер.
Редно е и младиве напаѓачи да добијат шанса. И двајцата се високи и јаки. Нека бркаат топки и нека се борат со противничките халфови. Варем простор да отворат.

Реално се е боље од ТРИЧКОВСКИ.

Да зеам ја да отидам боље утакмица ќе изиграм од Тричковски.
Автоматски споено мислење:

Немаме скоро никакви шанси.
За да имаме некакви шанси треба Австрија да ја демолира Холандија вечер, што секако дека нема да се случи. Секој резултат освен пораз на Холандија, претставува крај за нас.
Меѓусебен се гледа а не гол разлика?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Чурлинов покажа нешто. Елмас лошо, не знам дали е до него или до тактиката, ми делува како да нема своја позиција, некогаш е напред некогаш акциите почнуваат од него, дали се троши премногу или што е работата... средниот ред што го величеа сите, ништо не игра. Еден куп лесно продадени топки, што изнудени што онака без везе...

Не е ова некоја критика, јас сум реален и јасно ми е дека толку ни е силата, но очекував повеќе од аспект на игра.

Фудбалот денес не трпи ни најмала грешка во поставеност, ние два натпревари по ред почнуваме со Николов на крило, некој Костадинов влегува во игра кога бркаме резултат со Австрија, денес исто наместо висок играч напред влегува Тричковски... не оди така.

Член од
14 јуни 2021
Мислења
168
Поени од реакции
302
Со оглед на тоа што Пандев тешко дека ќе може од почеток в понеделник јас би играл вака:
Столе
Ристовски-Велковски-Муслиу-Алиоски
Адеми-Барди
Чурлинов-Елмас-Трајковски
Ристовски

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.042
Поени од реакции
74.489
Меѓусебен се гледа а не гол разлика?
Не сум прочитал за сигурно, ама јас не знам првенство во кое гол разликата ќе реши во случај на исто бодови кој решава за пласман понатаму :D

Меѓусебниот решава.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.029
Поени од реакции
7.131
И двата пораза одат на душа на Мрме, арно знеа од ФФМ да земат нов селектор за европското ама простава раја Мрме го бранеше, па и у химна да бил.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.856
Поени од реакции
10.227
Не се игра фудбал само 30 минути, да не можеме не ми е криво ама жив ќе се изефам да сум дел од нив после онакво прво полувреме, како маѓија да им имаа фрлено, НЕ МРДАА, само Барди даваше знаци на живот.
Штета е што којзнаје кога пак ќе имаме ваква прилика, а знаат и сами дека можеа многу повеќе. Излеговме како да играме против Бразил а не Украина со тројца играчи и 8 пливачи

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom