Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Se slusas/citas sto pisuvas…. Da sum odel i da snimam ??? Odam da zavrsam rabota kako sto treba .
Imam poveke tvoi postovi procitano koj bile konstruktivni a i nekolku clenovi ovde te imaat pofaleno za kvaliteten monter servis ,NO vo konkretniov slucaj aj deka nemora da snimas nemora no deka si se soocil so situacija kade gree ured vo mod na greenje ne modulira sigurno si imal i treba da go iznesis kako fakt ,bidejki vaka ne transparentno kako ne ne jas poim nemam ne e ok ako si ovlasten i za kontrola na uredot kako raboti.
Inaku tocno e deka ima kvalitetni monteri na GREE vo prilep koi si ja odrabotija odlicno rabotata i pedatno cisto brzo ,pa i na kontrolniot servis na koj utvrdija deka gree gtech nema modulacija pod 545w ,znaci faktite nemozat da gi smenat i nee vinata vo monterot sto uredot e los proizvod.
A generaliziranjeto e od faktot sto sme izmanipulirani i vie kako monteri ste svedoci na toa deka gree se daleku od ponudata specifikaciite vo prodazen salon. A od druga strana ne vidov da se pojavis da go odbranis kolegata od prilep i da kazis deka negovata konstatacija e tocna i merenjata se izvrseni vo idealni uslovi a ne da go vregaat ovde deka poim nema i navreda kon nego e navreda i kon tebe ,mozebi ke objavi nekoj tvoj korisnik merenja servis za nezadovolstvo od ured pa neznam kako ramnodusen ke ostanis koga ke se negira srabotenoto.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Imam poveke tvoi postovi procitano koj bile konstruktivni a i nekolku clenovi ovde te imaat pofaleno za kvaliteten monter servis ,NO vo konkretniov slucaj aj deka nemora da snimas nemora no deka si se soocil so situacija kade gree ured vo mod na greenje ne modulira sigurno si imal i treba da go iznesis kako fakt ,bidejki vaka ne transparentno kako ne ne jas poim nemam ne e ok ako si ovlasten i za kontrola na uredot kako raboti.
Inaku tocno e deka ima kvalitetni monteri na GREE vo prilep koi si ja odrabotija odlicno rabotata i pedatno cisto brzo ,pa i na kontrolniot servis na koj utvrdija deka gree gtech nema modulacija pod 545w ,znaci faktite nemozat da gi smenat i nee vinata vo monterot sto uredot e los proizvod.
A generaliziranjeto e od faktot sto sme izmanipulirani i vie kako monteri ste svedoci na toa deka gree se daleku od ponudata specifikaciite vo prodazen salon. A od druga strana ne vidov da se pojavis da go odbranis kolegata od prilep i da kazis deka negovata konstatacija e tocna i merenjata se izvrseni vo idealni uslovi a ne da go vregaat ovde deka poim nema i navreda kon nego e navreda i kon tebe ,mozebi ke objavi nekoj tvoj korisnik merenja servis za nezadovolstvo od ured pa neznam kako ramnodusen ke ostanis koga ke se negira srabotenoto.

Vidi drugar,jas ne go drzam servisot na Gree.Gree si ima ovlasten servis.Serviserot sto bil kaj tebe licno go poznavam i e bas ok decko koj ubavo si ja tera rabotata.Objektiven mozam da bidam samo ako jas sum gi vrsel merenjata i pod koi uslovi.Bidi mi pozdraven

Vidi drugar,jas ne go drzam servisot na Gree.Gree si ima ovlasten servis.Serviserot sto bil kaj tebe licno go poznavam i e bas ok decko koj ubavo si ja tera rabotata.Objektiven mozam da bidam samo ako jas sum gi vrsel merenjata i pod koi uslovi.Bidi mi pozdraven
Fala vo sekoj slucaj na odgovorot , da monterot e odlicen i se slozuvam deka ne si prisustvuval na merenjeto no pak ke kazam sigurno si imal situacija od nezadovolen musterija vo odnos na nesoodvetna rabota na uredot i on off ciklusi koj ne treba da se slucuvaat ako uredot gi ispolnuva propisanite specifikacii ,pa pomisliv ke bidis realen pa ke kazis primer od merenje ,no ok e te razbiram potpolno.Samo da napomenam deka vo mojot slucaj se dve gree gtech uredi koj rabotat identicno ,minimumot go nema odnosno imam cesti on off ciklusi .A moeto mislenje voopsto na serviserite gledam na nacin sto ako sum zadovolen od monterot ,istiot toj go baram i za drug brend na inverter ,bilo za montaza za premontaza za servis i von garanten rok bidejki bil korekten .A vo poslednata moja situacija za mitsibushi multi mi bese preporacan nekoj nivni monter no po razgovor so niv i na moe baranje prasav dali Vlatko mozi da e monterot bidejki sum zadovolen dosega od negovata usluga ,na sto dobiv potvrden odgovor .Ostani konstruktiven na forumov ,pofalen si od zadovolni korisnici i veruvam nikoj ne sakal da te navredi,pozz.

Ако ти си ги вршел мерењата ќе бидеш субјективен.

А објективен можеш да бидеш и ако признаеш мерења од други.

Има разлика помеѓу објективен и субјективен што не се знае.

Храброста и чесноста да се признае нешто исто така зафалува.

Во правото, ако си сведок на убиство и тоа го пречутиш, ќе се сметаш за соучесник.

Немам ништо лично против тебе, само нафрлувам некои општи примери.

Fala vo sekoj slucaj na odgovorot , da monterot e odlicen i se slozuvam deka ne si prisustvuval na merenjeto no pak ke kazam sigurno si imal situacija od nezadovolen musterija vo odnos na nesoodvetna rabota na uredot i on off ciklusi koj ne treba da se slucuvaat ako uredot gi ispolnuva propisanite specifikacii ,pa pomisliv ke bidis realen pa ke kazis primer od merenje ,no ok e te razbiram potpolno.Samo da napomenam deka vo mojot slucaj se dve gree gtech uredi koj rabotat identicno ,minimumot go nema odnosno imam cesti on off ciklusi .A moeto mislenje voopsto na serviserite gledam na nacin sto ako sum zadovolen od monterot ,istiot toj go baram i za drug brend na inverter ,bilo za montaza za premontaza za servis i von garanten rok bidejki bil korekten .A vo poslednata moja situacija za mitsibushi multi mi bese preporacan nekoj nivni monter no po razgovor so niv i na moe baranje prasav dali Vlatko mozi da e monterot bidejki sum zadovolen dosega od negovata usluga ,na sto dobiv potvrden odgovor .Ostani konstruktiven na forumov ,pofalen si od zadovolni korisnici i veruvam nikoj ne sakal da te navredi,pozz.

Taka treba da bide i ke bide.Sto se odnesuva do modulacijata ,ona gledano od strana na delot so musterii e posebno za tretiranje ama vo druga prilika,neka se smirat malku strastive na forumov.Ako ti ja kazam sega realnata slika sto vsusnost sakaat 95% od korisnicite na klima uredive odma ke me etiketiraat ovde deka zavzemam ovaa ili onaa strana,a veruvaj ama apsolitno nemam takva potreba.Na forumov sum ako mozam da pomognam ,ne vleguvam vo debati niti pak sakam da se raspravam.Ve citam redovno ama retko pisuvam/reagiram.Ke prodolzam da gi branam site onie monterski ekipi sto si ja teraat rabotata kako sto treba, zasto NE SE SITE ISTI.Pozdrav

Eve samo edno malo potsetuvanje za nezadovolstvoto od dve klimi gree gtech inverter ,i dvete imaat katastrofalna modulacija i ne rabotat pod 545 w potrosuvacka a toa e najmalku 3pati poveke od reklamiranite propisani podatoci i izlozeni pod samiot ured vo gree prodazniot salon .
I namesto da tupi nekoj na postov da probuva da izvrtuva nesto neka ne se obiduva ,poveke bi gi uvazil faktite ,a toa e lesno so slednava ponuda koja vazi do bilo koj .
Koga i da resi nekoj da mi prikazi fakti stojam na raspolaganje so toa sto ke ovozmozam da dojdi kaj mene doma i da izvrsime bilo kakva premontaza i da mi prikazi deka moive gree gtech imaat modulacija na greenje najmalku duplo potocno 380w potrosuvacka jas mu plakam trosoci za testiranje i mu gi podaruvam dvete klimi gree gtech 3.5kw.
Povelete uverete gi potencijnite kupuvaci deka ne iznesuvate lagi lazni reklami navredi bez da se pomislite sekunda deka nekoj mozebi ima ogranicen budjet za da si poigruvate bezmilosno .

Ако ти си ги вршел мерењата ќе бидеш субјективен.

А објективен можеш да бидеш и ако признаеш мерења од други.

Има разлика помеѓу објективен и субјективен што не се знае.

Храброста и чесноста да се признае нешто исто така зафалува.

Во правото, ако си сведок на убиство и тоа го пречутиш, ќе се сметаш за соучесник.

Немам ништо лично против тебе, само нафрлувам некои општи примери.
Pa nemi lici bas taka… eve i tebe ke ti potenciram …”nit me znaes nit me poznavas niti sme imale do sega sorabotka pa da sudis od iskustvo”… Pozdrav

Vidi , kad već vrijedjaš da ti kazem , ti ili si paćenik ili plaćenik , uz to ni fizika ti ne ide dobro jer pišeš budalaštine na koje sam reagovo nekoliko postova prije..Takodjer nemaš ti jedini Gtech klimu pa da možeš da meni pričaš kako ta klima radi , kako modulira , kako odrzava zadanu znam ja to jako dobro ..
Što se tiče mjerenja i mahanja s papirom da nešto znaš znao bi da se podatak od 180w njanize potrošnje odnosi na vanjsku 12 , sobnu 20 i ventilator na max fan , kako je i izmjereno u scop testu a ne da mjeriš na 23° vanjske i 27.5° sobne...

Zato ostavi sebi taj primjerka servisnog lista za uspomenu , čisto da te podsjeća kako si ispao (znaš već šta )..
Test e napraven i prema tie pogore izneseni parametri i uredot ne go biva ,i pak ke recam citaj citaj i citaj ke naucis ,pogledni go mojot posleden post pa prijavi se za ucesnik pa dobij gratis dva gtech, pak da ti napomenam deka vo prethodni postovi e pisano deka sekako e probano uredite nemaat modulacija.
A da ti kazam deka jas vo prodavnica barav ured za vo kuka a ne za vo labaratorija ,ako na deklaracijata pisuva za labaratorija namenet proizvod togas ke bese moja vina za losiot proizvod .
Od ova tvoevo zaklucok za idni kupuvaci GREE G TECH MODULIRA SAMO I SAMO VO LABARATORISKI USLOVI ,ako nemate labaratorija ne kupuvajte GREE inverter.
A vo odnos na maftanje so listovi ne maftam jas tuku gree so nivna konstatcija za situacijata ,i se soglasuvam bilo koga da resat da povelat i pak da testiraat i da demantiraat eden kup nezadovolni gree korisnici vo odnos na neispolnuvanje na specifikaciite koi se propisani pri prozabata ponudata .

Greenje ne e potrebno na Temperaturi nad +15 stepeni i merenje na +23 nadvoresna nieden proizvoditel ne dava specifikacija za greenje.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Test e napraven i prema tie pogore izneseni parametri i uredot ne go biva ,i pak ke recam citaj citaj i citaj ke naucis ,pogledni go mojot posleden post pa prijavi se za ucesnik pa dobij gratis dva gtech, pak da ti napomenam deka vo prethodni postovi e pisano deka sekako e probano uredite nemaat modulacija.
A da ti kazam deka jas vo prodavnica barav ured za vo kuka a ne za vo labaratorija ,ako na deklaracijata pisuva za labaratorija namenet proizvod togas ke bese moja vina za losiot proizvod .
Od ova tvoevo zaklucok za idni kupuvaci GREE G TECH MODULIRA SAMO I SAMO VO LABARATORISKI USLOVI ,ako nemate labaratorija ne kupuvajte GREE inverter.

Ne znam zašto misliš da su laboratoriijski uvjeti ?
Lijepo kad bude vanjska 12 , namjestiš sobnu na 20 i staviš fan na turbo ...
Moraš još samo da obezbjediš da ti je prostor u Pdesignu klime.. Jednostavno..

Ne znam zašto misliš da su laboratoriijski uvjeti ?
Lijepo kad bude vanjska 12 , namjestiš sobnu na 20 i staviš fan na turbo ...
Moraš još samo da obezbjediš da ti je prostor u Pdesignu klime.. Jednostavno..
Povikaj se na postot od prethodno i koga ke mislis deka ke gi imas tie parametri poveli premontiraj kaj sakas i dobijaj dve klimi gratis.
Ke izvinis ne se odnesuva na tebe , no vo prodolzenie da kazam deka na stranata na gree mk gtech e deklarirana za greenje vo opseg od -22 DO 24c nadvoresna temperatura a vnatresna moznost za izbor od 16 pa do 30c ,taka da da ne se tresat gluposti tuku fakti bi bilo konstruktivno ,no nekoj si go izgubil liceto i misli deka so pametuvanje ke go vrati no se za......

Greenje ne e potrebno na Temperaturi nad +15 stepeni i merenje na +23 nadvoresna nieden proizvoditel ne dava specifikacija za greenje.
Не го врти муабетот.Модулира грее или манипулира?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom