Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Се е договорено во Понеделник ќе се објави детално ;)

——————- BREAKING NEWS ————————-
Веќе имало начелна согласност и од Самсоненко и од Шилегов. Двајцава “спасители” Ќе го преземаат Вардар сосе долгот од 2.5 милиони евра ама и ќе го преземаат тренинг кампот како компензација. Исто и младинската школа на Вардар со сите категории,ќе се тренира на Академијата до идната година, а после плацот ќе го продадат на некои словенци кои ќе градат на тоа место хотели (спроти Томче Софка). Тоа е и главната причина и начин да си ги вратат експресно вложените пари за затворање на долговите.
Сега треба да потврди прво Шилегов дека е согласен , па ќе треба да се изгласа во совет на град Скопје, и идната недела ќе биде официјализирано.

• Вау
Reactions: Hoy
Веќе имало начелна согласност и од Самсоненко и од Шилегов. Двајцава “спасители” Ќе го преземаат Вардар сосе долгот од 2.5 милиони евра ама и ќе го преземаат тренинг кампот како компензација. Исто и младинската школа на Вардар со сите категории,ќе се тренира на Академијата до идната година, а после плацот ќе го продадат на некои словенци кои ќе градат на тоа место хотели (спроти Томче Софка). Тоа е и главната причина и начин да си ги вратат експресно вложените пари за затворање на долговите.
Сега треба да потврди прво Шилегов дека е согласен , па ќе треба да се изгласа во совет на град Скопје, и идната недела ќе биде официјализирано.
Во ПОНЕДЕЛНИК значи

Пак бизнис на грбот на Вардар..Треба барем да ги обврзат со добар годишен буџет

ova ustvari ke mu dojde krazba na imotot... ako vaka "mozelo" trebase sams da go napravi toa ama ocigledno za nekoj moze za nekoj nemoze...

ke bide interesno ako se smeni kradonacalnikot na lokalnite...

И Самсоненко го обврзаа....
Кај нас тоа само на папир стои никакви правни последици.

ova ustvari ke mu dojde krazba na imotot... ako vaka "mozelo" trebase sams da go napravi toa ama ocigledno za nekoj moze za nekoj nemoze...

ke bide interesno ako se smeni kradonacalnikot na lokalnite...
Самсоненко е уценет со имотот на плоштад и уште неколку помали објекти , така што оваа комбинација отпаднала од старт !
А ај погоди кој е у позадина на овие двајца
“бизнисмени” , на крај ќе биде едно за … , едно за …..

Сериозно прифатиле да го превземат со долгот или се шегуваш? Мене не ми е јасно кој нормален човек би преземал туѓ долг. Зарем тренинг кампот вреди околу или повеќе од 2,5 милиони евра, па го земале како компензација?

Ќе им се исплати а како што спомена погоре Симев ови фигурираат само со име и презиме а позади нив стои некоја смрдлива риба од власта сега дали е Вицето или братучед му на Вицето не знаеме.Ама да го средат долгот после би можеле да најдат и постабилен спонзор..

И Самсоненко го обврзаа....
Кај нас тоа само на папир стои никакви правни последици.

epa eve sega znaeme zasto gradot ne interveniral... cekale da propadne klubot pa nivnite
Сериозно прифатиле да го превземат со долгот или се шегуваш? Мене не ми е јасно кој нормален човек би преземал туѓ долг. Зарем тренинг кампот вреди околу или повеќе од 2,5 милиони евра, па го земале како компензација?

sto mislis kolku vredi parcelata do stadionot? akademijata ako se prenameni za hotel toa zemjiste vredi 5-10 mil... zatoa i vikam ako vmro tepa na opstinski i ne im dade dozvoli togas ke bide epten veselo

sto mislis kolku vredi parcelata do stadionot? akademijata ako se prenameni za hotel toa zemjiste vredi 5-10 mil... zatoa i vikam ako vmro tepa na opstinski i ne im dade dozvoli togas ke bide epten veselo

Искрено не знам колку вреди самото земјиште, затоа и прашав. Ама ми нема логика да превземаш некој туѓ долг, туку така од чиста мира. Имаат некаква корист (без разлика за каква корист станува збор), може им отстапиле некое тендерче или некое подобро земјиште по далеку пониска цена во замена за тоа што го прават. Со оглед на тоа што и Самсоненко е вклучен во градежниот бизнис.

Озбилен си со прашањево ??
Па плацот на Академијата (старото помошно. на Вардар) вреди милиони
Автоматски споено мислење:

Озбилен си со прашањево ??
Па плацот на Академијата (старото помошно. на Вардар) вреди милиони

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom