- Член од
- 29 април 2015
- Мислења
- 4.322
- Поени од реакции
- 4.238
Не е тенис ова, али ок.. твое мислење.Да бидеме реални, Атлетико поради Суарез освои титула..
Не е тенис ова, али ок.. твое мислење.Да бидеме реални, Атлетико поради Суарез освои титула..
Едноставно. ПСЖ се циганска екипа шо собираат се живо шо има на пазар за после да не можат ги усогласат играчите тимски да играат. Кој играч отишол таму да ужива, да прај кариера? Никој, сите идат за пари. Џабе фрлаат пари, никогаш нема да бидат у исти ранг со Барса, Реал, Челзи, Пул итн.. Обична пластика.Шала на страна зашто некој играч, моментално во 2021ва би ја фаворизирал толку Барселона пред ПСЖ? Заради престиж, бренд или?
Сепак ако ги погледнеш тимовите и моменталната состојба на двата клуба некако ПСЖ ми „води“ во сите сегменти освен во Историја и Престиж (бренд). Со добар стратег на клупа и неколку засилувања (што очигледно можат комотно да си ги дозволат) не гледам зашто ПСЖ не би бил главен конкурент за ЛШ и Лига1 следна сезона.
неам намера нит да тролам нит ништо. Ме интересира причината според тебе![]()
Od tolku mozni fudbalski brendovi so dominiraat so fudbalov 100 godini ti najde Chelsea da go spomnesЕдноставно. ПСЖ се циганска екипа шо собираат се живо шо има на пазар за после да не можат ги усогласат играчите тимски да играат. Кој играч отишол таму да ужива, да прај кариера? Никој, сите идат за пари. Џабе фрлаат пари, никогаш нема да бидат у исти ранг со Барса, Реал, Челзи, Пул итн.. Обична пластика.
За далеку пониски плати од тоа што имаа Суарез, Ракитиќ, Видал на пример. Во ситуација кога не може да купуваат, а очигледно имаат потреба од играчи на тие позиции, Агуеро и Вајналдум, па и Депај се реално супер опции, може да продадат нешто од вишокот на тие позиции и да пробаат да пазарат штопер или лев бек што се далеку попотребни. Само и да дополнам дека во меѓувреме се смени управата во Барса, и дека потезите од летото со тие што се влечат сега не се никако поврзани.Барселона неможам да ја разберам искрено...најнелогичен потег ќе му беше ако го земеа Вајналдум...од една страна го помладуваат тимот и прават реконструкција..а од друга страна го земаат Агуеро и заинтересирани беа за Вајналдум....и лани го ослободија Суарез кој даде милион голови за нив и му беше легенда....конзистентност нула.
Што не значи дека ако останеше во Барса ситуацијата ќе беше обратна. Им легна на Атлетико, ама тоа што го играше во Барса не функционираше, ниту тој ниту Меси играа дефанзивно и вршеа пресинг, а меѓудругото проблемот на Барса сезонава беше одбраната, а не нападот. Плус, Барса беа против да дозволат на Суарез да оди во Атлетико, имаа неколку клубови на кои не сакаа да го дадат меѓу кои и Реал и Атлетико, ама откако пропадна трансферот во Јуве решија да попуштат, мораше да се ослободат ради високата плата, а скроз нефер ќе беше да го исфорсираа на трансфер во клуб за кој не сака да игра самиот он.Да бидеме реални, Атлетико поради Суарез освои титула..
Да, ама Суарез е амбициозен, сака да игра и да победува, иди избркај ги Пиќе, Алба, Роберто, Бускетс кои цел живот се таму, добија огромни договори и се разбира дека во залез на кариера не им се мрда од дома, поготово не за дупло помала плата затоа што никој друг не би ја изедначил моменталната нивна. А играчи како Умтити, Ленгле, Кутињо, Брајтвајт тотално им е јасно дека следен трансфер ќе им биде огромен downgrade, реално ниту еден од овие не може да заврши во јак клуб, и логично е дека ќе сакаат да останат што е можно подолго во Барса.Јас се слагам дека Суарез земаше огромна плата и нема споредба Агуеро со моменталната плата која ќе ја зема. Ама ... Во Барселона можам да набројам три играчи лешинари из прве кои земаат пари колку Суарез, зборам вкупно. Небитни играчи кои греат клупа и имаат придонес нула за тимот.Така да бркањето на Суарез ќе го сватев ако го истребеа пола тим, вака шо знам не ми е баш јасна ситуацијата.
Малку и поради Тебас и Чеферин. Во Шпанија има ново правило, ако играш со рака у пеналтик против Реал, тоа не е пенал, во обратна ситуација тоа е пенал дури и во 80 та минута од натпреварот. Ако пробаш да му скршиш нога на играч на Реал со отворен ѓон во потколеница, тоа не е за картон, а камо ли за исклучување. Ако играч на Реал постигне гол од ситуација која наликува на офсајд, а од вар се гледа дека не е, тогаш е офсајд. Облак не мора да стои на гол линија кога брани пенали, пошто не се повторуваат пенали како во случај на други екипи. И за крај, ниту еден шпански играч на Реал не смее да игра за репрезентација за доброто на фудбалот.Да бидеме реални, Атлетико поради Суарез освои титула..
Hm, ne znam. Problemot ne se samo transfer sumite tuku i platite. Preplaten e prosekot. I slobodni igraci pokraj visoka plata zemaat i solidna para od signing fee. Primer igrac kako Wijnaldum ako zema 20m EUR godisno i toa 4 godini i da mu lupnat 10m za potpis obemot e 90m EUR. Ne znam dali vredi za parite. Toa e i problemot so skapi transferi baraat brz uspeh. Imaat dobra akademija, neka im dadat povekje sansa na mladite na primer makar i nekoja godina da se bez titula.Барса финансиски нема да биде компетативна во наредните 2-3 сезони, за тоа се погрижија Бартомеу и компанијата со нивното развратничко понашање. Нема да можат ни против клубови како Јуве или Баерн, а камоли против нафташки клубови како ПСЖ и Сити кои буквално печатат пари.
Вакви обиди за трансфер како овој на Вајналдум се MUST моментално. Играч од топ 20 клубови за free само плата да му дадеш се џекпот, па дури ни овде неможат да потпрат кога ќе се појави клуб кој ќе понуди дупло. Го разбирам Вајналдум, од 4 до 8 милиони годишно има многу разлика.
Меси има уште 25 дена до крајот на договорот, после тоа ќе бидат многу појасни работите во кој правец ќе оди клубот.
Последни две сезони се на Меси во Барса, логично е дека сакаат да направат тим за инстант успех.Hm, ne znam. Problemot ne se samo transfer sumite tuku i platite. Preplaten e prosekot. I slobodni igraci pokraj visoka plata zemaat i solidna para od signing fee. Primer igrac kako Wijnaldum ako zema 20m EUR godisno i toa 4 godini i da mu lupnat 10m za potpis obemot e 90m EUR. Ne znam dali vredi za parite. Toa e i problemot so skapi transferi baraat brz uspeh. Imaat dobra akademija, neka im dadat povekje sansa na mladite na primer makar i nekoja godina da se bez titula.
Псж имаа лош менаџмент, но не заборавај дека лани за малце ќе освоеа ЛШ, оваа сезона изгубија од Сити во полуфинале а го поминаа Баерн (минатиот шампион).Едноставно. ПСЖ се циганска екипа шо собираат се живо шо има на пазар за после да не можат ги усогласат играчите тимски да играат. Кој играч отишол таму да ужива, да прај кариера? Никој, сите идат за пари. Џабе фрлаат пари, никогаш нема да бидат у исти ранг со Барса, Реал, Челзи, Пул итн.. Обична пластика.
Не мислиш дека е попаметно да се исчисти клубот од веќе потрошените играчи + од играчите што се пред крај на кариера и од почеток да гради асален состав што за година-две би бил пак главен конкурент и би доминирал во наредни 5-6 години?Барса финансиски нема да биде компетативна во наредните 2-3 сезони, за тоа се погрижија Бартомеу и компанијата со нивното развратничко понашање. Нема да можат ни против клубови како Јуве или Баерн, а камоли против нафташки клубови како ПСЖ и Сити кои буквално печатат пари.
Вакви обиди за трансфер како овој на Вајналдум се MUST моментално. Играч од топ 20 клубови за free само плата да му дадеш се џекпот, па дури ни овде неможат да потпрат кога ќе се појави клуб кој ќе понуди дупло. Го разбирам Вајналдум, од 4 до 8 милиони годишно има многу разлика.
Меси има уште 25 дена до крајот на договорот, после тоа ќе бидат многу појасни работите во кој правец ќе оди клубот.
Каков твит само. Ова е ко ја да кажам дека сум одлучил да не ја опнам Џенифер Лоренс.Напаст
[Rubén Uría] PSG offered Wijnaldum triple the salary presented by Barcelona. Laporta and Mateu Alemany are clear: they will not enter an auction for the player, and will not raise their offer by even one euro. Not only is the offer three times as much, but it is 100% fixed salary, no variables.