Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
у такво опшество живееме што би рекол џокерот. Никому не му е гајле за туѓите чувства. Порано пред многу години кога постоеле други општества и цивилизации менталното здравје било топ приоритет, те праќаат у војна да се челичиш.
Се сменило тоа таму ќе се смени и тука.

барем, у тие војни, си знаел за што се бориш
во денешните војни мотивот на војникот е нејасен (исклучок се муслиманите)

муабетов ми е за денешниве сребриња, што не знаат што е страдање, а нон стоп се батхрт и го криват опшеството.

муабетов ми е за денешниве сребриња, што не знаат што е страдање, а нон стоп се батхрт и го криват опшеството.
а мојот муабет е скроз дисконектиран од топикот

Мене ме интересира како се одвива тој внатрешен процес на осознавање!? Дарк Елементал избега од форумов, а ми збореше за разликата од материјалното и духовното. Ама материјалното има своја физичка манифестација.
Има нешто во таоизмот за ова. Link

90 % од балканската младина. Најверојатно да им кажеш дека некогаш набивале на кол поради тоа што си припадник на одредена вера и покрај се не ја менувале или пак дека затварале по логори, убивале за 1 војник 100 луѓе од друга националност, ќе си мислат дека им кажуваш некое сценарио од филм. Сакаат да живеат као на запад, секое срање од таму го донесоа овде а најбитното од запад не можат да го видат и да сфатат зошто они живеат добро а ние лошо.

Има нешто во таоизмот за ова. Link
Не е прв пат да ми го пратат овој линк, а и знам кој ми го прати. Сега членот е деактивиран. :sneaky:

Тоа е исто како јас да ти ги пратам Пухта и Савињи, зачинето со Ниче, и да тераме одредена агенда. Тоа не води никаде. Зошто? Затоа што е само теоретска мисла (мислам на овие од историскава школа).

Ова е само ненаучен концепт.

Не е прв пат да ми го пратат овој линк, а и знам кој ми го прати. Сега членот е деактивиран. :sneaky:

Тоа е исто како јас да ти ги пратам Пухта и Савињи, зачинето со Ниче, и да тераме одредена агенда. Тоа не води никаде. Зошто? Затоа што е само теоретска мисла (мислам на овие од историскава школа).

Ова е само ненаучен концепт.
Знам имаше нешто и некои христијани ми збореа дека душата не ги опфаќа половите разлики.
Но како што велиш, само мисла е.

Знам имаше нешто и некои христијани ми збореа дека душата не ги опфаќа половите разлики.
Но како што велиш, само мисла е.
Епа во Исламот имаш 72 девици, значи во одредени религии и душата си има своја полова манифестација. :D

Тоа е само верување, ништо повеќе.

322273-leten-suprematizam.jpg

Не мислам дека причината за ова е дека она е woke, или дека сака да биде политички коретна и да не навреди некој.
Мислам дека е едноставно глупа женава, и оваа „страшно круцијална“ промена во начинот на кој се изразува, нема да ја направи добар човек.

Не мислам дека причината за ова е дека она е woke, или дека сака да биде политички коретна и да не навреди некој.
Мислам дека е едноставно глупа женава, и оваа „страшно круцијална“ промена во начинот на кој се изразува, нема да ја направи добар човек.
Некој жена кој не ја познавам и да речеме е од САД решила место лето да вика кв3 поради да речеме Австралијанци и сето тоа на англиски и сега ние се замараме со тоа...

Или се заебава и се обидува да биде поразбудена од разбудените.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom