Белорусија

Член од
24 април 2008
Мислења
11.151
Поени од реакции
12.765
Јас ниту сум претседател, ниту сум власт, ниту си лечам свои фрустрации (доколку би ги имал) ниту пак ако би бил на власт би се однесувал како Лукашенко. За мене она што го прави Лукашенко во најмала рака ми е ненормално и неморално. Ако тебе ти е ок, а гледам дека ти е ок, тоа си е твоја работа. Нит цел имам да те премислам, ниту пак сакам,

Не избегнувам да дадам едноставен одговор. Ајде и ти одговори пред некој пост што те прашав, со да или не: „Дали дома му имаш кажано дека си хомосексуалец?“ Еве одговори, само со да или не...Уште 98 пати повтори го прашањето нема да ти го одговорам, зошто прашањето ти е хипотетичко и премногу субјективно, и со самото одговарање ќе се доведам до ситуација да признаам нешто што не е направено (освен, нормално во главите ваши затруени од Мао Це, Ленин и Хрушчов, кои во Лукашенко гледаат перфектен владетел.
Прашањето кое ти е поставено воопшто не е ниту хипотетичко, ниту е субјективно.

Ти беше реплицирано со примери за воени злосторства против цивилни населенија од страна на држави кои себеси се декларираат како демократски, од други членови ти беше реплицирано со изјави од научници кои ги потврдуваат последиците од ваквите злосторства против човештвото, а ако си живеел во Македонија во 2000 и во 2001 година, би требал да го помниш изразот балкански синдром - вака ги нарекуваа здравствените последици од бомбардирањето на Југославија со осиромашен ураниум, за подоцна да испадне дека посоодветниот израз за ваквите здравствени последици е рак, односно канцерогени заболувања предизвикани од изложеност на осиромашен ураниум.

А ако планот ти е на политичка тема за дискусија да избегнуваш одговор на политичко прашање со поставување на прашања од анти-лична природа кон некој кој воопшто не го ни познаваш лично, тоа уште повеќе говори за твојата незрелост за дискусија на ваква тема и уште повеќе те става во ист кош со луѓето со кои не` споредуваш мене и другите кои не делат исти политички ставови со тебе.

D

Deleted member 12196

Гостин
Така кажи бе стар педер, дека со необразован човек со основно си имам работа,па да не се расправам тука со тебе бе. Ах бре, кој знае што имаш праено, сите кога биле средно, ти со тие старите пред кооперација за лижавче за петел се имаш продавано, тешки параспур си бил. Затоа од нив имаш занает примено, тие стари комунисти, ти лукашенков подопашник, млада локомотива....
Оди бе таму во Минск, фрлај куртони по фасадите како што фрлаше во Скопје, педеру дебелогаз.
Автоматски споено мислење:

@Паланчански, човек што се замараш со психопатов?
Батали го у мајчину, нека си разговара сам со себе и нека сонува дека еден ден Хитлер ќе воскресне! Ставај на игнор говедото и завршена работа, може ќе појаде трици неке време, ама ќе се раатисаш за навек!
Пушти таму Берик нека му прави психолошки анализи, дали е неонацист или само е педерче!
@Паланчански ubavo ti kazuva covekot. Batali go sarenolikiot zakasnet kurton. Gledas kasni nekoja godina so muabetot. Da ne navleguvam vo psihoanaliza zosto :cautious:.
Во право сте. Ќе го пуштам исфрустрираното копиле да јаде гомна колку сака. Само повремено ќе му го начукувам, колку да не му за'рѓа шупчето.

Последно уредено од модератор:
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Абе што се замарате да се објаснувате, него му кажале дека Лукашенко е лош и диктатор, а западните владетели се добри и праведни ( холивудски филм)... колку и да му верглате човекот не сака да разбере... престанав да читам кога релитавизираше за урааниумот :facepalm:
Некад имам филинг како оној Неџат Јованаовиќ да го читам, иста куртонска шаренолика багра.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.055
Оди бе таму во Минск, фрлај куртони по фасадите како што фрлаше во Скопје, педеру дебелогаз.
lol...Јас бев против шарената револуција бе, точак еден...

Педеру дебелогаз бе...ахахаха..Можеше нешто покреативно да измислиш, ама додуша со основно толку ти е дометот..Како рекле старите, теле се учи, вол не...
Во право сте. Ќе го пуштам исфрустрираното копиле да јаде гомна колку сака. Само повремено ќе му го начукувам, колку да не му за'рѓа шупчето.
:pos: :pos: Што ќе начукаш бе ти, стар педер, кога ти се уринира, вгаќи се мочаш, од што ти е мал наместо ку*ето, мад*то го ваѓаш, тој ќе начукал. Дома ми ти кажале што е то начукување?? За примање знам дека си професионалец, секој ден го примаш.
Абе што се замарате да се објаснувате, него му кажале дека Лукашенко е лош и диктатор, а западните владетели се добри и праведни ( холивудски филм)... колку и да му верглате човекот не сака да разбере... престанав да читам кога релитавизираше за урааниумот :facepalm:
Некад имам филинг како оној Неџат Јованаовиќ да го читам, иста куртонска шаренолика багра.
Јас никаде не реков дека западните владетели се добри и беспрекорни, колку сакате да му припишувате на некој нешто што ви одговара тоа е чудо. Јас викам дека демократијата со сите мани е 100000 пати подобар систем за владеење од сите други, а особено на комунизмот што го пропагирате вие љубителите на бркот, и фашизмот. Е сега, знам дека тука си имавте некој си сопствен клуб на почитувачи на ликот и делото на тој бркатиот, но секој си има право на мислење, нели демократија е.

Прашањето кое ти е поставено воопшто не е ниту хипотетичко, ниту е субјективно.

Ти беше реплицирано со примери за воени злосторства против цивилни населенија од страна на држави кои себеси се декларираат како демократски, од други членови ти беше реплицирано со изјави од научници кои ги потврдуваат последиците од ваквите злосторства против човештвото, а ако си живеел во Македонија во 2000 и во 2001 година, би требал да го помниш изразот балкански синдром - вака ги нарекуваа здравствените последици од бомбардирањето на Југославија со осиромашен ураниум, за подоцна да испадне дека посоодветниот израз за ваквите здравствени последици е рак, односно канцерогени заболувања предизвикани од изложеност на осиромашен ураниум.

А ако планот ти е на политичка тема за дискусија да избегнуваш одговор на политичко прашање со поставување на прашања од анти-лична природа кон некој кој воопшто не го ни познаваш лично, тоа уште повеќе говори за твојата незрелост за дискусија на ваква тема и уште повеќе те става во ист кош со луѓето со кои не` споредуваш мене и другите кои не делат исти политички ставови со тебе.
Јас сум против војување, а особено со неконвенционално оружје, кој и да го употребил.

Лукашенко положи пред Путин – скокна во студените води на Црно Море

Во моментов, излезе и клип од неговото пливање:

Последно уредено:
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Јас никаде не реков дека западните владетели се добри и беспрекорни, колку сакате да му припишувате на некој нешто што ви одговара тоа е чудо. Јас викам дека демократијата со сите мани е 100000 пати подобар систем за владеење од сите други, а особено на комунизмот што го пропагирате вие љубителите на бркот, и фашизмот. Е сега, знам дека тука си имавте некој си сопствен клуб на почитувачи на ликот и делото на тој бркатиот, но секој си има право на мислење, нели демократија е.
И Белорусија се декларира како демократска... ако до толку цепидлачиме.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.055
И Белорусија се декларира како демократска... ако до толку цепидлачиме.
Важи, и ние живееме во земја со 67.000 денари минимална плата....

Член од
24 април 2008
Мислења
11.151
Поени од реакции
12.765
Јас сум против војување, а особено со неконвенционално оружје, кој и да го употребил.
А дали ги осудуваш како злосторства против човештвото воените дејствија кои резултирале со долготрајни последици врз цивилните населенија, без разлика од која вооружена страна дошле и без разлика дали биле извршени со неконвенционално оружје или не ?

И дали ги осудуваш извршителите на ваквите воени дејствија како злосторници против човештвото на кои со Устав треба да им биде забрането да имаат било каква улога во државната и јавната администрација на општеството во кое живеат ?

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.055
Исто како и ЈУ ЕС ЕЈ што се демократски...
Не бе, во ЈУЕСЕЈ граѓаните немаат право да излезат на улица за леб да купат а камоли за протест.. Белорусија е лулка на демократијата...Не потекнува демократијата од античка Грција, туку од јужен Минск...Таму е зачната демократијата...
А дали ги осудуваш како злосторства против човештвото воените дејствија кои резултирале со долготрајни последици врз цивилните населенија, без разлика од која вооружена страна дошле и без разлика дали биле извршени со неконвенционално оружје или не ?

И дали ги осудуваш извршителите на ваквите воени дејствија како злосторници против човештвото на кои со Устав треба да им биде забрането да имаат било каква улога во државната и јавната администрација на општеството во кое живеат ?
Ако некој намерно убивал цивили, и правел работи кои ќе имаат долготрајни последици на невино цивилно население, мислам дека секој би осудил, не мора за тоа ниту да се дебатира. Но тие дела да бидат докажани како такви, а не од теоретичари на заговор како Лазански и Миленко.

Извршителите, поточно, наредбодавателите на таквите дејствија точно е дека со Устав треба да му се забрани да имаат каква било улога во државата, а јас би бил поригорозен, дури и би ги пратил и доживотна робија. Бидејќи тие работи не припаѓаат на демократија, туку на други општествени уредувања....

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Светот мораше да го заборави учеството на Стаљин во германската инвазија врз Европа.
Помеѓу другите далеку попрагматични причини, заради фактот што Европа, пред самото склучување на пактот, го одби Стаљин. Потоа, тој отиде со Хитлер.
И не само тоа, многу од Европјаните беа сојузници на Хитлер...

Погледнато процентуално е исто. Тогаш населението на Германиja e 69 мил. на СССР -198 мил.
Покрај тоа, Русите силувале неколку месеци од крајот на 44 година до 45 ,додека Германците скоро 4 години - 39-43г.
Од оваа гледна точка, русите работеа три пати повеќе на овој фронт за краток временски период.
И што сакаш да кажеш Хитлер бил поарен од Сталин за малце..

Не ајде објасни ја тука поентата. Еве да речеме хипотетички Хитлер бил поарен од Сталин. Знаеш колку дебилно изгледа да пробаш да го одбраниш Хитлер? И не само што го браниш, го праиш тоа со страст, со расправија со карање.

Ова е својствено само за нацист... Или сум грешка?

И што е најтажно, нема никаква логика за расправа за лоши Руси да се спомнува Сталин. Нит бил Русин човекот нит владетел на Русија. Тој режим тогашен нема ништо Руско во него. Поради тој режим цирка 100 милиони Руси и генерално Словенско население ги изгубиле своите животи. Можеш да замислиш, за 80 години 100 милиони луѓе. Геноцид каков што досега никој не доживеал.

Така да споредувањето на Сталин со Русија ти го праи ставов уште подебилен.

Последно уредено:
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Не бе, во ЈУЕСЕЈ граѓаните немаат право да излезат на улица за леб да купат а камоли за протест.. Белорусија е лулка на демократијата...Не потекнува демократијата од античка Грција, туку од јужен Минск...Таму е зачната демократијата...
Мислиш дека во Белорусија за леб немаат, ах бе... мој совет ти ее понекогаш да исклучиш тв и да вклучиш мозок... Лукашенко со свите свои мани направи средена земја без надворешно влијание, односно води една суверена земја, која што има многу низок степен на невработеност, како и низок степен на криминал, а опозицијата јасно ти е што нуди, погледни малку по јужно рецимо во Украина и све ке ти е јасно.

D

Deleted member 12196

Гостин
Мислиш дека во Белорусија за леб немаат, ах бе... мој совет ти ее понекогаш да исклучиш тв и да вклучиш мозок... Лукашенко со свите свои мани направи средена земја без надворешно влијание, односно води една суверена земја, која што има многу низок степен на невработеност, како и низок степен на криминал, а опозицијата јасно ти е што нуди, погледни малку по јужно рецимо во Украина и све ке ти е јасно.
Не мора да гледа во Украина. Нека разгледа околу себе...

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Не мора да гледа во Украина. Нека разгледа околу себе...
Исто, нели со распадот на Југославија ке ни беше поубаво, ке се ослободија од великосрпскиот јарем, ке течеше млеко низ реките, а медот на дрво сами ке го зимавме... после 30 години сме дно во европа, каде што со уставот и законите избриша гс кој стигна, каде владеат 5-6 фамилији преку свои политичари, а кои исто така играат по ноти на странски амбасади, епа другови тражили сте гледајте... Лукашенко истото го знае и сега за сега добро се справува, мора да се признае има одлична географска положба и добра логистика од Русија, каде што ние ја немавме, али затоа имаме педери, лезбејки, пробисвети, полуписмењаци кои ја диктираат политиката, културата, спортот и целиот општествен живот.

И да, ке дојде овој кико и ке ми тупи како Југославија била тоталитаристички режим, кој праќал луѓе на голи оток, сега цветаат ружи во демократија... Југославија да се трансформираше во капиталистички систем со слободни и демократски избори денеска ке беше фактор на балканот, па и во европа со преку 30м жители, тоа што остана од нејзе е само банана држави и вукојебини ( можеби Словенија не е во оваа група само).

Член од
24 април 2008
Мислења
11.151
Поени од реакции
12.765
Ако некој намерно убивал цивили, и правел работи кои ќе имаат долготрајни последици на невино цивилно население, мислам дека секој би осудил, не мора за тоа ниту да се дебатира. Но тие дела да бидат докажани како такви, а не од теоретичари на заговор како Лазански и Миленко.

Извршителите, поточно, наредбодавателите на таквите дејствија точно е дека со Устав треба да му се забрани да имаат каква било улога во државата, а јас би бил поригорозен, дури и би ги пратил и доживотна робија. Бидејќи тие работи не припаѓаат на демократија, туку на други општествени уредувања....
Е па доказите ги имаш во изобилие низ Србија, Македонија, Ирак, Виетнам и други држави низ светот, па повели барај злосторниците да бидат изведени пред лицето на правдата.

Чисто информативно, пред да бараш правда, знај дека САД не го признаваат легитимитетот на Меѓународниот Суд на правдата со седиште во Хаг, Холандија, па од тука потрагата по правда ќе ти биде малку отежната.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Зошто си цитирал нешто што не сум пишал ?

Kajgana Shop

На врв Bottom