Белорусија

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.859
Поени од реакции
8.770
Јас не гледам неонацизам кај него.
Необјективност - да.
Ти да не се правиш слеп при очи, барем ти! Со тебе беа муабетите за ВСВ кога ја воспеваше улогата на Романија во сојузот со Хитлер, а успат му сметаше се што е словенско, демек он е влав и не му чуе за некоја подолна раса! Или ти легна муабетот за Месершмитовите, па ај ќе му ги простиме оправдувањата за Хитлер?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.082
Ти да не се правиш слеп при очи, барем ти! Со тебе беа муабетите за ВСВ кога ја воспеваше улогата на Романија во сојузот со Хитлер, а успат му сметаше се што е словенско, демек он е влав и не му чуе за некоја подолна раса! Или ти легна муабетот за Месершмитовите, па ај ќе му ги простиме оправдувањата за Хитлер?
Најпрвин, не е тоа истиот член, а после друго.

Не е Calehon de la muerte, ова е друг.

Сеедно. Цитирај нешто што те наведува на неонацизам, кај било кој од тие два члена. Но, сега збориме тука, за пишувањето на кико-како-и-да беше.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
И почетокот на крајот на Иди Амин започна со киднапирање на авион.

Кога Путин дојде на власт и имаше изјава дека Белорусија сака да ја види како составен дел од Руската федерација, тогаш Лукашенко прибегна кон западните сили. Кога увиде дека никогаш нема да го сметаат за сојузник, се врати кон Путин. Денес често негодува за цената рускиот гас и за руската пропаганда, а кога му се случи народ одма седна со Путин на маса!

Најголемиот дел од Белорусите се проруски настроени. Можеби состојбата, економска и финансиска, им е добра. Но протестите се забранети, ги затвора сите опозициски лидери, се соочува со санкции од целиот свет и важи за "Последниот диктарот во Европа" и затоа не гледам причина толку често да ја напаѓа и условува Русија. Западот одма ќе го тргне од власт и ќе го линчува. А тој си го трти синот да му биде претседател! Најпаметно му е да остане припоен до Русија.

D

Deleted member 12196

Гостин
Ми дадоа. Го заборавив на едно место..Ама је било диво, јеботе, мажот и нејзин, замисли, имаше ставено слика на Лукашенко над спалната,пред се остало, морав да ја тргнам, јеботе, кој психопат, вспална да ја гледаш онаа сподоба бре..
Кој ти е крив што си толку глуп па во спална си влегол со мажот ѝ? Сликата на Лукашенко добро што си ја тргнал, ама требало и лубриканти да си носиш. Зошто ти ги дадоа? Друг пат користи си лубриканти, инаку не само јажето, и главата ќе ја заборавиш. Така е кога поборникот на Бата на суво те дрма.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.082
Русија нема проблем со непослушен Лукашенко, кој добро знае на неговата земја каде и е местото.

SNM

Член од
19 август 2020
Мислења
564
Поени од реакции
1.336
И почетокот на крајот на Иди Амин започна со киднапирање на авион.

Кога Путин дојде на власт и имаше изјава дека Белорусија сака да ја види како составен дел од Руската федерација, тогаш Лукашенко прибегна кон западните сили. Кога увиде дека никогаш нема да го сметаат за сојузник, се врати кон Путин. Денес често негодува за цената рускиот гас и за руската пропаганда, а кога му се случи народ одма седна со Путин на маса!

Најголемиот дел од Белорусите се проруски настроени. Можеби состојбата, економска и финансиска, им е добра. Но протестите се забранети, ги затвора сите опозициски лидери, се соочува со санкции од целиот свет и важи за "Последниот диктарот во Европа" и затоа не гледам причина толку често да ја напаѓа и условува Русија. Западот одма ќе го тргне од власт и ќе го линчува. А тој си го трти синот да му биде претседател! Најпаметно му е да остане припоен до Русија.
Готов е Лукашенко. Мислам дека овој авион беше брилијантен потег на Путин. Му беше понудена помош и шема за апсење на опозиционерот и Лукашенко се фати. Сега нема друг излез освен обединување со Русија.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Готов е Лукашенко. Мислам дека овој авион беше брилијантен потег на Путин. Му беше понудена помош и шема за апсење на опозиционерот и Лукашенко се фати. Сега нема друг излез освен обединување со Русија.
Ништо не е бесплатно од Путката.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.056
Јас не гледам неонацизам кај него.
Необјективност - да.
Необјективност? Па затоа е ова форум бе бато, сите имаме различни погледи, различни мислења и различни ставови околу некоја тема. Јас така гледам на работите, тоа не мора да е вистина, но тоа е мој став. Ама пуста Македонска сезнајковска работа. Ние сме најпаметни, и ако имаш различен став одма си платеник, ваков таков..Ќе те навредат, и после цвичат ко п.

пс. Стопати имам прашано, кој е тој што дава пари за на форум да пишувам, нека кажи, барем да направам кеш и од тоа :).
Сеедно. Цитирај нешто што те наведува на неонацизам, кај било кој од тие два члена. Но, сега збориме тука, за пишувањето на кико-како-и-да беше.
Ете тоа е тоа. Јас викам дека сталинизмот е зло како и нацизмот, и ме напраја нацист. :) Објективност рече?

Кој ти е крив што си толку глуп па во спална си влегол со мажот ѝ? Сликата на Лукашенко добро што си ја тргнал, ама требало и лубриканти да си носиш. Зошто ти ги дадоа? Друг пат користи си лубриканти, инаку не само јажето, и главата ќе ја заборавиш. Така е кога поборникот на Бата на суво те дрма.
Толку лупаш зелени, и толку си мислиш си духовит со ова што го верглаш лубриканти, лубриканти, ќе си помисли човек зависник си од лубриканти, и својата фрустрација ја потиснуваш што пробуваш неуспешно врз друг да му го префрлиш тоа. Pain in the as*, смири си ги хормоните, а за тоа со кој бев не ти кажувам, нејќам да лежиш по затвори ;) Ај не замарај поќе, глуп си...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.082
Ете тоа е тоа. Јас викам дека сталинизмот е зло како и нацизмот, и ме напраја нацист. :) Објективност рече?
Речиси се што кажуваш ти, или тие со кои спориш, све ви е точно. Грубо земено.
Историјата не е лесно да се толкува. Но, лесни се фактите.

Еве пример,

Советите силувале 2 милиони Германки.
Вермахтот силувал 10 милиони советски граѓанки.

Значи, ако ги прифатиме фактите, можеме без страв да кажеме - и Советите силувале и Германците силувале.
Ок, но не можеме да кажеме - и Советите силувале исто како и Германците. Бидејќи 10 милиони не е исто што и два милиони.

и тн.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.056

Еве пример,

Значи, ако ги прифатиме фактите, можеме без страв да кажеме - Советите силувале и Германците. Ок, но не можеме да кажеме - и Советите силувале исто како и Германците. Бидејќи 10 милиони не е исто што и два милиони.

и тн.
Се сложувам...

Јас велам, и Советите силувале, и Вермахтот силувал..Според моето убедување, злото е зло. Нема поголемо помало зло. Зло не треба да постои. Јас никаде не реков дека советите правеле повеќе зло од нацистите, но и тие го правеле, не го релативизирам злото што го направил Вермахтот, бидејќи мислам дека секој барем малку здраворазумен човек не треба да убедувам колкаво зло нанеле нацистите во светот. Ама, сум ептен против другиве да ги прават невини ослободители, а низ цела војна дури не беа нападнати се однесуваа како паднати од Марс, си цртаа со нацистите маркици на картите до кај ќе им се движат границите, а кога затропа мечката и во нивниот двор, оп. Почит за жртвите што ги дале во војната, но тоа што нивниот водач Сталин го правеше мислам дека не е далеку од неговиот подоцнежен соперник Хитлер...

Комунизмот на Сталин и Неонацизмот на Хитлер според мене се две лица на иста рѓосана паричка

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.082
Светот мораше да го заборави учеството на Стаљин во германската инвазија врз Европа.
Помеѓу другите далеку попрагматични причини, заради фактот што Европа, пред самото склучување на пактот, го одби Стаљин. Потоа, тој отиде со Хитлер.

Член од
15 декември 2020
Мислења
93
Поени од реакции
385

Еве пример,

Значи, ако ги прифатиме фактите, можеме без страв да кажеме - и Советите силувале и Германците силувале.
Ок, но не можеме да кажеме - и Советите силувале исто како и Германците. Бидејќи 10 милиони не е исто што и два милиони.

и тн.
Погледнато процентуално е исто. Тогаш населението на Германиja e 69 мил. на СССР -198 мил.
Покрај тоа, Русите силувале неколку месеци од крајот на 44 година до 45 ,додека Германците скоро 4 години - 39-43г.
Од оваа гледна точка, русите работеа три пати повеќе на овој фронт за краток временски период.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.151
Поени од реакции
12.771
...

Еве ако не ти е јасно, да ти разјаснам...Сликата што ја постирав на Сталин со Јоаким Фон Рибентроп е за време на потпишувањето на пактот Рибентроп - Молотов, пакт на кој злобната Нацистичка Германија заедно со мирољубивиот и светски спасител Советски Сојуз, ставија параф на договорот на кој се обврзуваат двете земји да не се напаѓаат, и на средба на која е договорено да си ја поделат Полска, баш онака мирољубиво од страна на СССР. Советите не сакаа да ја делат Полска, ама за да ги спасат Полјаците од Нацистите ги анектираа онака пријателски, а на другите слики кај што ги пречекуваат нацистите со цвеќиња и парадирања заедно, тоа му праеја филмој дека му се големи пријатели.. Ете имаш интернет, отвори малце, контактирај со Полјаци, спомни му ја мирољубивата Советска република на кој било рандом Полјак денеска и што мислење има за тоа ќе ти објасни далеку поубаво од мене...Да видиш, колку зло имаат нанесено таму, уште им се свежи раните..

Сталин не е ништо подобар од Хитлер, напротив. Јас мислам дека има и повеќе крв на рацете од Хитлер...

...
Еве ако не ти е јасно и јас да ти разјаснам.

Сликите со кои јас ти реплицирав се од Минхенската конференција во 1938 година, каде што мирољубивиот и светски спасител Велика Британија предводена од Невил Чемберлен потпиша договор со Адолф Хитлер со кој му ја подарува на златна тацна Судетската област од Чехословачка - територија која не им припаѓа ниту на Велика Британија, ниту на Нацистичка Германија, а за чиј што статус Велика Британија и Франција никогаш не биле овластени од чехословачките власти за да преговараат.

Чемберлен не е ништо подобар од Јоаким фон Рибентроп, напротив. Јас мислам дека има и повеќе крв на рацете во споредба со Рибентроп, кој заслужено си го дочека својот крај на бесилка откако беше осуден во Нирнбершките судски процеси.

И ти имаш Интернет, повели контактирај некој бегалец од Егејска Македонија или некој Македонец кој сеуште живее во Егејска Македонија за да ти каже како убаво им било пред, за време и после граѓанската војна во Грција, која денешниве животоносци ја нарекуваат најдобар пријател на северенфиромистан. Истото можеш да го направиш и со било кој Македонец кој денес живее во Пиринска Македонија за да ти каже каков третман добива од тамошните најдобри пријатели на северенфиромистан.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.082
Погледнато процентуално е исто. Тогаш населението на Германиja e 69 мил. на СССР -198 мил.
Покрај тоа, Русите силувале неколку месеци од крајот на 44 година до 45 ,додека Германците скоро 4 години - 39-43г.
Од оваа гледна точка, русите работеа три пати повеќе на овој фронт за краток временски период.
Така е, но проценката за 10 милиони силувања е конзервативна.

Kajgana Shop

На врв Bottom