Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Кој очекува Милан да купува како во времето на Берлускони (нормално, не последните години), нека бара друг фан клуб. :)

Муабетите, Петко не бил за Милан, зарем ќе купуваат некој млад Станко за кој никој не чул, заборавете ги, надевајте се само да успее некој од тие трансфери.

А ако им е целта да го продадат на некој богаташ за година-две, па и затоа нема никаков проблем. Ќе издржиме уште две години, а тие нека го направат клубот интересен за купување. Само што некако не изгледа дека банкарите немаат мир од заинтересираните. Од Берлускони до сега видовме еден смешен лик од Кина, кој сакаше да го земе клубот без пари, сега се јавува еден матен лик од Источна Европа. Кинезите бараат да го продадат Интер, има заинтересираност како за старо Југо 55, а не шампион на Италија.

Само еден озбилен лик медиумите поврзуваат со Милан, тој богатиот Французин, но од таму имаше неколку пати деманти.

Затоа намалете си ги очекувањата, за да не се разочарате многу.

Барем да помогнат банкарите да не пропадне клубот. :)

A ni falat tranaferite na Didac Vila, Conetant i ostali..:)
Ako nema nekoj finansii od otvoreni raci sigurno Maldini ke si zamine..sega se orientiraat i pravat bar pametni potezi, vo kriza tesko da si dozvolat nekoj jak transfer.
Da bea bar stadionive otvoreni sezonava kje pukase..bar prva polusezona ke imaa dosta pogolemi prihodi ali kako za nas, taka e i za site.
Gomez bi bil odlicen ako stvarno mu kazale na Hakan da se odluci nedelava 4m i da kaze da ili ne..Barbikata kje ja dadat na Sevilla i gotovo.

Ако не го откупеа зошто не?
Го откупија, па многу пари било.

Ви е гајле ако продолжи вака ќе изгледа смешна сумата, а и е играч кој може да го продадеш во ПЛ
Не сакам пак цело лето да не поврзуваат со еден куп имиња и на крај ништо.

28 милиони се премногу за Фикајо ама ајде нека се угоде.

Млад модерен брз перспективен халф за 28 милиони премногу биле :D

Ајде ете кажи ти подобра опција за тие пари.

Багатела суми се овие 20 30 милиони веќе , за 20 30 милиони таленти купуваш, и просеци. Според мене и според прикажаното на Фикајо до сега во дрес на Милан, грабеж е.

Не ни правам муабет дали парите вредат. Ваков штопер Милан немал од Тиаго Силва. Не ни помислувам после тоа што го покажа полусезонава дека може да се претвори во Даниеле Бонера. :icon_lol:

Ако се решени да му дадат шанса на Ромањоли, нека работат на нивно трајно партнерство. Сигурен сум дека за него никој не би ги понудил парите што Милан ги очекува а продавање пошто-пото би било погрешно во случајов .
Исто така, изгледа онаа несреќа Калдара ќе остане во тимот ради недостиг на купци . Е сега колку ситуација во која од 4 штопери, 2 се многу склони на повреди би била паметна, не знам стварно. Мене лично Габија во тие утакмици што ги изигра ме импресионираше доволно да би го задржал и сезонава.

Caldara, Conti i Laxalt kje gi vklucat vo nekoj transferi sigurno.

Tomori taa e cenata, ako ne go odkupaz utre ke najde kupec Celzi vo Anglija.

Донарума сам сакал да иде од Милан , само да бите уште подобар во друг клуб, следен клуб што го бара е Рома , Барса според некој инфо се двоуми дека бара голман што знае да игра со нога , Јуве мора да продава за да го зема , овој изгледа или ке биде бр.1 во светот или ке биде следен голман на Рома /Лацио аххаха

За мене голем проблем е што сезонава не добивме ни еден млад фудбалер во кој ќе гледаме иднина. Никој освен Габија не ја искористи шансата, а и тој не е топ класа.

Леао има само ретки блесоци, кои што не уверуваат никого дека навистина вреди и ќе ги исполни очекувањата. Ниту па му одговара оваа 4231. Малку тактички го потсредија, но ништо посебно. Ако остане и следната, тоа ќе му биде последна шанса.

Хауге, колку и да се плаче во последно време за него, скоро да не паметам да изиграл добар натпревар од прва минута. Имаше еден период со многу повредени кога добиваше шанса но беше доста блед. Мислев дека е побрз и поексплозивен и тактички попаметен. Искочи дека најголема предност му е финишот и понекогаш ќе изненадеше со одлично проигрување. И покрај неколку атрактивни голови после дриблинг, мене ми делуваше како малку трапаво и среќно да поминуваше, а 1 на 1 во 95% имаше неуспешен дриблинг. Не би сакал да се откажат од него, ако не остане нека отиде на позајмица, заслужува уште една шанса.

Малдини и Коломбо нема што ни да се коментираат.

Салемакерс колку е лимитиран, толку е корисен. :) Ме има разуверено за некои работи. Прво не е само тркач без глава. Дечкото има фудбалска интелигенција, разбира тактички задачи и ги извршува. Размислува бргу и бара директни решенија према гол, ме изненадува со некои пасови, но не знам колу има прецизни долги топки. :) И тие решенија кои ги гледа и пробува да ги изигра често се неуспешни поради недостатокот на техника. Но надокнадува со брзина и експлозивност. Баш таа експлозивност му помага да се ослободи од противнички играч. Имаше солидна сезона, но уште личи само на добар фудбалер да го имаш во тим, а не на првотимец.

Калулу за централен дефанзивец нема физички предиспозиции, за бек нема што да понуди офанзивно.

Тонали бе, ќе го заборавев... Иако му се радувавме кога дојде, колку сме го гледале во Бреше се виде од нашите очекувања. Најпрвин, тој воопшто не е играч како Пирло. Негова поголема предност се физичките од техничките предиспозиции. Но, многу знае да изнервира како игра дефанзива, барем тоа да му беше некоја предност. Има интересни вертикални додавања и еден куп погрешни кратки, едноставни.

Од овие малку постари, кои веќе треба да покажуваат зрели партии: Тео немаше некој напредок, можеби малку дефанзивно во последно време, исто лоша сезона и за Бенасер, Калабрија најголем прогрес во целиот тим, Томори сите не одушеви.

Бенасер го зезнаа повредите. Мислев дека ова ќе е негова сезона, но излезе само изгубена година. По враќањето од повредите беше очаен, за него многу е битно да ги помине добро припремите и следна година да покаже зрелост.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom