Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Си реков божем нема да зборам за играчи пред да ги зееме официјално, ама коа више се отвори темава за Де Пол, да кажам што мислам.
Тоа дали сигурно ќе се снајде или не во Милан и дали ќе биде апгрејд на Хакан или флоп, тоа апсолутно никој не го знае и не може да гарантира. Ама као што рече Димче, најверојатно е најлогично решение од причина којашто и јас ја спомнав поназад, а тоа е што мислам дека Малдини летово ќе проба да оди на што е можно посигурни, позицер решенија, без многу ризици, барем за овие поважните позиции во тим, макар и по цена на тоа да не се скроз исти играчи како оние што напуштиле и треба да ги заменат и да не се скроз типолошки прикладни за позицијата за којашто првично наводно ги земаат. Пиоли покажа дека не е тренер којшто има некоја своја фикс формација и стил на фудбал, па да бара конкретно играчи коишто би му одговарале на таа формација. Тој уствари ја прилагодува формацијата и стилот на она што го има во тим. Тој практично минатава сезона играше 4-2-3-1 формација со крила, без типични крила во тим. Поготово без десно крило, затоа што ниту Салемакерс ниту Саличе не се ни близу тоа. Лево ајде некако, прилагодени крила имаше, Тео покираше таква игра и се префрлаше напред, ама десното крило на Пиоли (поготово Салемакерс коа беше на терен) често влагаше во средина, се уфрлаше, беше послободен и појше личеше на плејмејкер отколку на крило.
Така и со ова. Де Пол не е ист тип на Хакан, не е класична десетка, ама па од друга страна трча појше и покрива поголем дел од теренот и има побрза транзиција, подобар дриблинг и појше е насочен према гол, подиректен е. Можда со него во тим, онаа 4-2-3-1 формација на Пиоли, на терен практично појше би била и би личела на 4-3-3 или на божиќното дрво, зависи таму напред кој би играл.

Мислам дека Малдини ќе глеа појше на тоа да се донесе играч кој има најголеми шанси да донесе инстант импакт, без да се чека да се прилагодува, да се навикнува (или тој период да е најкраток што може), дури и по цена да не е скроз фикс за позицијата за којашто го очекуваме, а после Пиоли макар и малце ја прилагодувал тактиката заради тоа. Што е и океј според мене, затоа што и онака нашата формација минатава сезона беше толку нетипична што немаме зошто да се плашиме дека нешто може да се поремети.

Затоа и се насочени кон Де Пол. Од играчиве низ Серие А коишто се достапни, константни више две-три сезони, квалитетни и одговараат на трансфер политиката, овој е нешто најблиску до тоа што ни треба - замена за турчинот. Инаку, мое лично мислење, Де Пол напредуваше последниве две сезони, колку-толку ми се чини си ја спаси кариерата којашто ризикуваше да му е скроз пропала коа дојде во Удинезе, добар играч е, мислам дека би се вклопил во интензитетот на Пиоли, сигурно би донел подиректна и поагресивна игра од онаа на Хакан, е сеа ризикот е што е ментолчина, будала во главата и тешко копиле. Играч којшто може да дае 2 гола и после да напраи црвен картон за тешка глупост (као сеа скоро последниве утакмици на Удинезе не знам против кого беше). Се сеќавам и еднаш против нас коа играа, од нашиве еден или двајца лежеа на земја, тој не ја исфрли топката во аут ко секој нормален, влезе во шеснаесетник и ни даде гол и чао пријатно. Тешко копиле и тешка будала, ама како што пишав погоре - едно од најсигурните решенија релативно можни и полесно достапни за нас во моментов.

Ао каква испала на векот на повидок.

Донарума договорен со ПСЖ, ама ќе го оставеле на позајмица во Италија најверојатно првата година :pos: Вака на прва би рекол - Рома. Каков грев. Нека се јебат во гз заедно со Мино, едвај чекам да му ги чујам изјавите и како ќе префрла кривица на Милан додека му договара позајмица трансфер во тим којшто не игра ЛШ на еден од своите најскапи проекти. Таман, до следна сезона и Џиџо ќе стане специјална испушена муштикла во Рома.

Ао, господине Паоло Малдини, како беше ова изиграно, а о. Свака част.

Meite nemalo da go odkupat, togas kje se bara vo sredina igrac posto i dvajcava kje gi mema cel Januar. Ili pa Calabria kje igra sredina :)

Maldini e glavna alka vo Milan , so potekot so Dona pa i so Hakan uste povise ko postuvam , kolki i da e ekonomski zaguba za Milan .
Prav kapiten kako vo teren taka i nadvor ,.
Cassano :Maldini e ednsven sportski direktor vo Italija sto ima muda .

Izglea se nasle so Hakan verojatno e deka ke prodolzi dogovor po novive informacii na twitter.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Повторно се во преговори, ама си стојат на таа првична понуда и има краток рок за да одговори на тоа.
Сигурно тој малку ќе размисли дека може некаде да заврши на клупа и барајќи рогови и без уши ќе остане.
Врвот тој го достигна минатата сезона, не очекувам да игра подобро од тоа.

Донарума изгледа сам има побарано да оди во клуб каде нема да има притисок и нема да го рачунаат како најдобар млад голман.

Добро ќе беше да земат друг играч upgrade на Хакан но глупави е да го изгубат и него како слободен агент а нема шанси да платат 40+ милиони за друг играч.

Повторно се во преговори, ама си стојат на таа првична понуда и има краток рок за да одговори на тоа.
Сигурно тој малку ќе размисли дека може некаде да заврши на клупа и барајќи рогови и без уши ќе остане.
Врвот тој го достигна минатата сезона, не очекувам да игра подобро од тоа.

Донарума изгледа сам има побарано да оди во клуб каде нема да има притисок и нема да го рачунаат како најдобар млад голман.

Донарума ништо не побарал.
Малдини изјави дека го прашуел на сваки тренинг задњиов месец што сакал, и увек одговорот бил "како ќе рече Мино"

Нека пуши кур сеа

Izgleda se povlece Maldini za Tonali , Napoli i Fiore se vo trka za nego , loso ovq od strana na Maldini , Locateli 2 ovoj potek , em 10 mil minus i Tonali ima golem talent , zalno e ako go izgubat

Izgleda se povlece Maldini za Tonali , Napoli i Fiore se vo trka za nego , loso ovq od strana na Maldini , Locateli 2 ovoj potek , em 10 mil minus i Tonali ima golem talent , zalno e ako go izgubat
Извор вруток Нема врска ова.
Автоматски споено мислење:

https://m.milannews.it/calciomercat...onali-trattativa-aperta-con-il-brescia-412579 Се преговара само за тие екстра 15 милиони. Или да им се даде играч или да се платат на рати.

Едини разлог што не го прешкртаа турчинот е тоа што неговата замена ќе кошта многу. Чим пак преговараат со него, Де Пол не доаѓа. А е доста подобар од Чаноглу.

Тек оваа сезона ќе има плачки кога ќе го гледаме Чаноглу со еден добар потег на утакмица, и 10 лоши....ќе си добие договор и ќе си го лади....

Јас не знам зашто не запнат по оној од Аталанта што е наше дете Песина, ем можат 50% поефтино да го земат.

Види сеа и ја ич го нејќам Хакан ич око нема да ми трепне да си оди. Али да не се правиме дека иаме неограничен буџет па можеме си дозволиме тој луксус. Сега приоритет треба да биде Шпиц( освен Жиру мора уште еден) , десно крило кое знае да дрибла и асистира различен тип од играч на салемакерс, и уште еден играч во средина да биде земена на Бенасер и Кесие. Па тек после ако има уште буџет може други опции се гледаат. Да не заборавиме дека веќе 28 милиони требаат за Томори се дадат и уште 20тина за Тонали. Иако ќе бидат на повеќе рати ама сепак.

За мене меркато од типот на Белоти, Де Пол и Берарди ќе биде 10/10 ама многу тешко изводливо. Тука уште да се смени Кастилехо со Гомез ќе биде сон. Во средина би го вратил Побега да ротира. И таман ќе бидеме средени за уште една одлична сезона.

Ќе пробам еден пост во стил на @Hm_Hm , првично бидејќи ја скршив раката и дека ја оперирав па ми рекоа повеќе да ја користам и почнав да идам на физикална па затоа ќе пробам да анализирам моја перспектива на сезонава, периодов што следи и кои играчи треба да се земат секако тоа е најактуелно.

Значи ФАКТ Е ДЕКА ОД КОГА ДОЈДЕ ИБРА ТИМОТ СЕ СМЕНИ, ХЕМИЈАТА МЕЃУ ИГРАЧИТЕ СТАНА НЕНОРМАЛНО ПОДОБРА И ОД ТОЈ ПОРАЗ ОД 5-0 ВО БЕРГАМО ДО 0-2 ВО БЕРГАМО БИ РЕКОЛ ДЕКА КРУГОТ СЕ ЗАВРШИ НА ПРАВ НАЧИН. ( ИЛИ ШТО БИ РЕКЛЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ФРОМ 0-100 REAL QUICK).

Но секогаш постои НО, Ибра не е во цутот на младоста и не може да игра секој меч и беше премногу склон на повреди оваа сезона и на шпиц го заменуваа Леао и Ребиќ. Леао имаше повремени блесоци како што беше голот од ФАКИНГ 7 СЕКУНДИ против Удинезе, што е рекорд во СЕРИА А а и мислам општо дека е за најбрз гол ( не сум сигурен за второво ), но освен брзината и повремените добри идеи што ги има друго не знае да прикаже.. некогаш најбаналните шанси ќе ги промаши и ужасно ме нервира. За Анте што да се каже? Типот е цар искрено уште од Франфуркт го поштував ама имаше моменти на она НАЈБАЛКАНСКОТО да влезе у него и да добие ЦРВЕН картон буквално за пцуење секако, но беше еден од подобрите цела полу сезона ( од кога се врати од повредата секако). А кога играа на крило и двајцата беа солидни секако Реба беше многу подобар од ќумбево кое некогаш се понашаше ко да не постои на терен. Играм многу фудбал менаџер и ДАЈ БОЖЕ ДА СЕ РАЗВИВА КО ТАМУ ( БИДЕЈЌИ ПО 2-3 ГОДИНИ ВРЕДИ 60 МИЛИОНИ И ИДЕ У ФАКИНГ БАЕРН МИНХЕН ) . А за Ибра стандард од кога дојде во Милан го смени начинот на игра, многу се повлекува од шеснаесетник и дава пасеви, почнува акции и гледа да креира.. мада секако идат и топки кон него што он знаеше да ги претвори во гол и дечки 15 гола за 39 годишен е одчина цифра.. класата си е вечна СЕКОГАШ !

Тоа беше за офанзивата, Коломбо Малдини да не ги спомињам ич.. Хауге ми е жал многу за типот зашто има потенцијал ама се гледа дека уште не е снајден овде и имаше гол против Наполи у лига и против Селтик и поприлично ги искористи шансите кои му беа дадени а да и мислам ги спаси против Дориа даде гол исто. За Кастилехо стварно нека си иде да не пишувам ич, а Сале ме импресионираше искрено може само да порабоди на завршницата ама дриблингот интелегенцијата у игра ги има и секако добар пас.

Време е да се каже збор два за средината од кој највеќе ме импресионираше Кеси секако. Освен што даде повеќе голови од пенал, дечкото не знае да изгуби дуел буквално ги руши сите противници и е ненормално физички развиен.. ТЕНК прав ТЕНК што е потребно за секој тим. Хакан.. хм за Турчето искрено ми е жал ако си отиде, бидејќи беше во форма пред да фати корона и можам да кажам дека беше НАЈДОБАР ИГРАЧ НА МИЛАН пред да фати корона.. по 3-4 години у тим конечно блесна и се виде неговиот талент.. одличен техничар, одлични пасеви, шут предобар. Бенасер беше добар пред да се повреди и знаеше да почне акција што очекувам од него највеќе. За жал кога се врати од повреда изгледаше премногу бледо и правеше глупи фаули за жут у прво и го вадеше Пиоли на полувреме. Раде ме изненади, ја искористи секоја шанса што му ја даде Пиоли и буквално гинеше секоја минута што му ја дадоа, имаше еден меч што даде јак гол исто така.. Тонали е мистерија сеуште некако ко да се плаши мада на моменти знае да даде некој прејак пас да направи нешто корисно ама мислам дека беше под притисок и дека треба да се откупи летово сигурно бидејќи има иднина во него. Меите е промашај мада знаеше нешто да направи некој меч ама не ни треба таков у тим. Брахим Диаз се покажа солидно според мене и знаеше да покрие повеќе позиции и ја сум за да го купат.

Тоа беше за средината, за дефанзивата ќе кажам дека ГИ ИМАМЕ ЕДНИ ОД НАЈДОБРИТЕ БЕКОВИ у Италија моментално во Калабрија и Тео. Калабрија особено ме изненади превише бидејќи сакав да го продадат летово ама се докажа и неговите влезови офанзивно повремено беа предобри а даде и добро голче мислам со беневенто беше.. а и во дефанзива се поправи, порано знаев чим е јако противничкото лево крило знаев дека е пиши пропало за нас.. а Тео е можда НАЈДОБРОТО ЗАСИЛУВАЊЕ У ПОСЛЕДНИ 10 ГОДИНИ А И САМО ЗА 20 МИЛИОНИ ! види ги идиотиве од Реал Хакими и Тео си ги дадоа нека играат со Карвахал и Марсело уште 5 години.. Понекогаш ме нервира што остава толку простор кога ќе форсира напред ама кога ќе тргне не го сопираат 3ца.. ОМИЛЕН МОМЕНТ ОД ЦЕЛА СЕЗОНА МИ Е КОГА ЈА РЕШИ ПРОТИВ ЛАЦИО СО ГЛАВА ЧОВЕЧЕЕЕЕЕ КАКОВ ИНФАРКТ МЕЧ БЕШЕ ТОА ПРЕЈАКО ! ( ДОБРО СЕКАКО НАЈОМИЛЕН МИ Е КОГА ВЛЕГОВМЕ ОД ЛШ АМА ЗА ГОЛ ОВОЈ ДЕФИНТИВНО) .

За штоперите Ќер и Томори издоминираа, штета што Ќер е склон на повреди ама пак кога игра, игра интелегентно и даде гол со УТД у ЛЕ, А ТОМОРИ МОРА ДА СЕ ОТКУПИ Е ТОА ЌУМБЕ Е ПРЕЈАКО И МЕ ИЗНЕНАДУВА ОД ЧЕЛЗИ ШТО СЕ ОТКАЖАА ПРЕДОБРО, СЕКАКО МОРА ДА ГО СПОМНАМ ГОЛОТ ПРОТИВ ЈУВЕ ЕДНОСТАВНО ПРЕДОБАР БЕШЕ ЦЕЛ МЕЧ ЦЕЛА ПОЛУ СЕЗОНА И 28 МИЛКИ СЕ ПРЕМАЛЦЕ !
Капитенот малце падна од минати сезони, имаше солидни мечеви ама апсолутно беше у сенка од Томори дефинитивно.

Донарума... е Џиџи знам дека ќе го пцуете и сите веќе го пцујат ама нема да заборавам како бранеше цела сезона БЛЕСКАШЕ и искрено ФАЛА му за тоа, не спаси во многу мечеви и штета што му е тренер онаа свињана бидејќи сигурно ќе останеше..

За трансфери летово го посакувам Закањи од Верона, дечкото игра премногу добро и премногу е паметен и ќе биде добра замена за Хакан ако иде.. потребен е и Де Пол ама се мислам дека нема да го земат.. Жиру е веќе земен и е многу паметна замена за Манџо кој не го спомнав погоре а и немаше потреба бидејќи не направи ништо.. респект за тоа што се откажа од платите. Време е да се смени Кастилехо со Берарди.. Берарди одамна е предобар за Сасуоло и до сега мислев дека ќе иде у поголем тим ама 25-26 години е сега иде во прајмот што би се рекло и добро би ни дошол. А да и Далот го заборавив и него би го сакал во тимот бидејќи покриваше солидно и на лев бек, омилени ми се играчи што знаат повеќе позиции. Би ги вратил Побега и Брешиани а и Коломбо од поцајмица и би им давал шанса од клупа во небитни мечеви бидејќи тоа е иднината на Милан. Треба да се земе уште еден шпиц и би сакал искрено да е Белоти кој му е последна сезона у Торино и сигурно ќе сакаат да извлечат бар 20-30 милиони од него.. Мањан е чист погодок за замена за Џиџи и сум задоволен од тој потег.. оставаме на Малдини да успее овој трансфер рок и да не се избрукаме у ЛШ идна година секако. Би требало да сме у лига пак 2-3 место ако играат вака и се донесат подобри играчи.

Ракава ме здоболе од пишување, @Hm_Hm алал да ти е како го правиш ова секој ден.

Аталанта го меркаат Томијасу ке го лапнат за 15 до 18 милиони па следната сезона ке ни го продаваат за 40 милиони.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom