- Член од
- 27 мај 2013
- Мислења
- 3.527
- Поени од реакции
- 4.706
За мене голем проблем е што сезонава не добивме ни еден млад фудбалер во кој ќе гледаме иднина. Никој освен Габија не ја искористи шансата, а и тој не е топ класа.
Леао има само ретки блесоци, кои што не уверуваат никого дека навистина вреди и ќе ги исполни очекувањата. Ниту па му одговара оваа 4231. Малку тактички го потсредија, но ништо посебно. Ако остане и следната, тоа ќе му биде последна шанса.
Хауге, колку и да се плаче во последно време за него, скоро да не паметам да изиграл добар натпревар од прва минута. Имаше еден период со многу повредени кога добиваше шанса но беше доста блед. Мислев дека е побрз и поексплозивен и тактички попаметен. Искочи дека најголема предност му е финишот и понекогаш ќе изненадеше со одлично проигрување. И покрај неколку атрактивни голови после дриблинг, мене ми делуваше како малку трапаво и среќно да поминуваше, а 1 на 1 во 95% имаше неуспешен дриблинг. Не би сакал да се откажат од него, ако не остане нека отиде на позајмица, заслужува уште една шанса.
Малдини и Коломбо нема што ни да се коментираат.
Салемакерс колку е лимитиран, толку е корисен.Ме има разуверено за некои работи. Прво не е само тркач без глава. Дечкото има фудбалска интелигенција, разбира тактички задачи и ги извршува. Размислува бргу и бара директни решенија према гол, ме изненадува со некои пасови, но не знам колу има прецизни долги топки.
И тие решенија кои ги гледа и пробува да ги изигра често се неуспешни поради недостатокот на техника. Но надокнадува со брзина и експлозивност. Баш таа експлозивност му помага да се ослободи од противнички играч. Имаше солидна сезона, но уште личи само на добар фудбалер да го имаш во тим, а не на првотимец.
Калулу за централен дефанзивец нема физички предиспозиции, за бек нема што да понуди офанзивно.
Тонали бе, ќе го заборавев... Иако му се радувавме кога дојде, колку сме го гледале во Бреше се виде од нашите очекувања. Најпрвин, тој воопшто не е играч како Пирло. Негова поголема предност се физичките од техничките предиспозиции. Но, многу знае да изнервира како игра дефанзива, барем тоа да му беше некоја предност. Има интересни вертикални додавања и еден куп погрешни кратки, едноставни.
Од овие малку постари, кои веќе треба да покажуваат зрели партии: Тео немаше некој напредок, можеби малку дефанзивно во последно време, исто лоша сезона и за Бенасер, Калабрија најголем прогрес во целиот тим, Томори сите не одушеви.
Бенасер го зезнаа повредите. Мислев дека ова ќе е негова сезона, но излезе само изгубена година. По враќањето од повредите беше очаен, за него многу е битно да ги помине добро припремите и следна година да покаже зрелост.
Според мене Бенасер пред повредата ни беше најдобар играч, ми беше по импресивен и од Кеси, какви вишоци правеше какви топки даваше... После повредата тотално се изгуби братот и ко да го гледав Поли. Се надевам ќе биде здрав и ќе си ја врати формата следна сезона.