Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
За мене голем проблем е што сезонава не добивме ни еден млад фудбалер во кој ќе гледаме иднина. Никој освен Габија не ја искористи шансата, а и тој не е топ класа.

Леао има само ретки блесоци, кои што не уверуваат никого дека навистина вреди и ќе ги исполни очекувањата. Ниту па му одговара оваа 4231. Малку тактички го потсредија, но ништо посебно. Ако остане и следната, тоа ќе му биде последна шанса.

Хауге, колку и да се плаче во последно време за него, скоро да не паметам да изиграл добар натпревар од прва минута. Имаше еден период со многу повредени кога добиваше шанса но беше доста блед. Мислев дека е побрз и поексплозивен и тактички попаметен. Искочи дека најголема предност му е финишот и понекогаш ќе изненадеше со одлично проигрување. И покрај неколку атрактивни голови после дриблинг, мене ми делуваше како малку трапаво и среќно да поминуваше, а 1 на 1 во 95% имаше неуспешен дриблинг. Не би сакал да се откажат од него, ако не остане нека отиде на позајмица, заслужува уште една шанса.

Малдини и Коломбо нема што ни да се коментираат.

Салемакерс колку е лимитиран, толку е корисен. :) Ме има разуверено за некои работи. Прво не е само тркач без глава. Дечкото има фудбалска интелигенција, разбира тактички задачи и ги извршува. Размислува бргу и бара директни решенија према гол, ме изненадува со некои пасови, но не знам колу има прецизни долги топки. :) И тие решенија кои ги гледа и пробува да ги изигра често се неуспешни поради недостатокот на техника. Но надокнадува со брзина и експлозивност. Баш таа експлозивност му помага да се ослободи од противнички играч. Имаше солидна сезона, но уште личи само на добар фудбалер да го имаш во тим, а не на првотимец.

Калулу за централен дефанзивец нема физички предиспозиции, за бек нема што да понуди офанзивно.

Тонали бе, ќе го заборавев... Иако му се радувавме кога дојде, колку сме го гледале во Бреше се виде од нашите очекувања. Најпрвин, тој воопшто не е играч како Пирло. Негова поголема предност се физичките од техничките предиспозиции. Но, многу знае да изнервира како игра дефанзива, барем тоа да му беше некоја предност. Има интересни вертикални додавања и еден куп погрешни кратки, едноставни.

Од овие малку постари, кои веќе треба да покажуваат зрели партии: Тео немаше некој напредок, можеби малку дефанзивно во последно време, исто лоша сезона и за Бенасер, Калабрија најголем прогрес во целиот тим, Томори сите не одушеви.

Бенасер го зезнаа повредите. Мислев дека ова ќе е негова сезона, но излезе само изгубена година. По враќањето од повредите беше очаен, за него многу е битно да ги помине добро припремите и следна година да покаже зрелост.

Според мене Бенасер пред повредата ни беше најдобар играч, ми беше по импресивен и од Кеси, какви вишоци правеше какви топки даваше... После повредата тотално се изгуби братот и ко да го гледав Поли. Се надевам ќе биде здрав и ќе си ја врати формата следна сезона.

Според мене Бенасер пред повредата ни беше најдобар играч, ми беше по импресивен и од Кеси, какви вишоци правеше какви топки даваше...

Тогаш ми се смееја кога пишував дека е најдобар играч од среден ред во италијанско првенство. :D

Многу агрееивно почнаа после прекинот ради корона. Играа во висок ритам од јуни, со мали подготовки (изгледа и лошо одработени) пред новата сезона и им се одрази негативно.

Tonali nikoj ne go sporeduval so Pirlo zaradi igrata..i sam izjavi deka e povekje kako Gattuso.
Realno posle povredata podobro kje bese sa igra on od Benacer. Pred povredata bese Benacer odlicen, posle toa epten padna.

Tonali nikoj ne go sporeduval so Pirlo zaradi igrata..i sam izjavi deka e povekje kako Gattuso.

Тој изјави неколку пати, но сите очекуваа техничар и некој што ќе е замена за Бенасер. Затоа и се пишуваше за замена на Кеси да го земат Бакајоко.

Сигурен сум дека никој не напишал во фан клуб нешто поинаку. Исто и по ФБ, Твитер, па и тука во фан клуб на Интер.

Си се залетуваме така често сите тука на форумот. Не сме ги ниту гледале многу, ниту знаеме за какви фудбалери се работи, ќе прочитаме нешто, можеби некое клипче и демек многу знаеме за какви фудбалери се работи.

Еве и за Де Пол сега. Колку го сакаат поради тоа што се пишува за него по медиумите, а колку затоа што го гледале како игра? Каков тип на играч е, кои му се предностите, а во што е послаб, во кои сегменти е подобар од Хакан? Дали е повеќе играч среден ред или е десетка?

Колку пати некој го гледал Де Пол како десетка во Удине? Јас кога ги гледав, овој играше во средина...

Тој изјави неколку пати, но сите очекуваа техничар и некој што ќе е замена за Бенасер. Затоа и се пишуваше за замена на Кеси да го земат Бакајоко.

Сигурен сум дека никој не напишал во фан клуб нешто поинаку. Исто и по ФБ, Твитер, па и тука во фан клуб на Интер.

Си се залетуваме така често сите тука на форумот. Не сме ги ниту гледале многу, ниту знаеме за какви фудбалери се работи, ќе прочитаме нешто, можеби некое клипче и демек многу знаеме за какви фудбалери се работи.

Еве и за Де Пол сега. Колку го сакаат поради тоа што се пишува за него по медиумите, а колку затоа што го гледале како игра? Каков тип на играч е, кои му се предностите, а во што е послаб, во кои сегменти е подобар од Хакан? Дали е повеќе играч среден ред или е десетка?

Колку пати некој го гледал Де Пол како десетка во Удине? Јас кога ги гледав, овој играше во средина...

Де Пол игра доста по дефанзивно од Хакан а има 10 гола и 10 асистенции со една од по умрените екипи во Италија :D

Види му на Хакан статистика пред Ибра да дојде во Милан.

Во Милан нема противничката екипа да се фокусира на Де Пол, ќе има повеќе простор да си ги покаже квалитетите.

Незнам од кај вие ваа љубов кон турчинов. Буквално со body language кажува дека не го сака Милан. Му го мразам понашањето на терен. Нз по умрен играч немало во Милан по понашање. За квалитет добар е, не е лош, али ништо посебно.

Де Пол е повеќе играч од среден ред, ама знае да искористи простор и да оди и во напад затоа им е главен креатор на Удинезе и има добра статистика. Изведува корнери, слободни и корисен за брзи напади.
Ако го земат ќе имаат играч кој ќе игра повеќе позиции.

Слаб во дефанзива, под притисок и воздушни дуели.

Треба да се планира и замена за Бенасер и Кесие ќе ги нема цел јануари.

Vo Udinese ima sloboda..kje go vidime vo podobar tim. Imashe i dosta ispadi od toa sto go gledav..mene ne bi e bash top transfer posebko za 40mln. Plus agent mu e svinjata..

Vo Udinese ima sloboda..kje go vidime vo podobar tim. Imashe i dosta ispadi od toa sto go gledav..mene ne bi e bash top transfer posebko za 40mln. Plus agent mu e svinjata..
Agent za transferi nadvor od italija mu e Raiola, doeka ako dojde vo Milan agent ke mu bide Augustin Jimenez. Nema da imame sredbi so Raiola dokolku De Paul e vo Milan.

Inaku daleku od toa deka De Paul e nes klasa igrac, ne ocekuvajte da bide Bruno Fernandes, ama nes nalik Calhanoglu mozebi malce po prefinet.

Де Пол игра доста по дефанзивно од Хакан а има 10 гола и 10 асистенции со една од по умрените екипи во Италија :D

Види му на Хакан статистика пред Ибра да дојде во Милан.

Во Милан нема противничката екипа да се фокусира на Де Пол, ќе има повеќе простор да си ги покаже квалитетите.

Незнам од кај вие ваа љубов кон турчинов. Буквално со body language кажува дека не го сака Милан. Му го мразам понашањето на терен. Нз по умрен играч немало во Милан по понашање. За квалитет добар е, не е лош, али ништо посебно.

А каде напишав јас дека Хакан е подобар од Де Пол? ОК, те нервира Хакан, по тоа што се пишува веројатно и нема да продолжи договор, па на раат ќе си. :) Ќе најдат некој друг, можеби подобар, можеби полош, но мене ме интересираше зошто Де Пол би било големо надградување и би одговарал во системот на Пиоли? Сигурно има нешто ако е вистина дека го сакаат Малдини, Пиоли и Масара, а и веќе година ипол се пишува доста за него и не само во Италија...

Муабетот ми беше дека се закачуваме на информациите по медиумите, без многу да знаеме за каков играч се работи и каков би бил во Милан.

Мене ме интересира зошто Де Пол е топ решение за 10ка во 4231, а цела сезона сте го гледале десно во средина со тројца? Тоа што го прикажал како осумка може да е доволно, не викам не, како што може да го планираат за нешто друго во Милан, како што може да биде не само подобар од Хакан, туку и најдобар во првенството... :)

Фала богу што не продужи договор Чаноглу, нека иде да грее клупа у Јуве или у Катар нека игра..такво не мотивирано суштество не ни треба.

Ако го соберат Де Пол супер ако не има мал миљон црнчиња со добра техника и што ќе бидат мотивирани да трчаат, преку кур више од само прогласени ѕвезди и рапери.... и Леао слободно да си оди, ништо поише од Хауге не покажа лани.

Тонали сите го пцуевме а поише изигра од Леао лани, бар трчаше и се трудеше.

Де Пол е најлогично решение а не решение.

Најлогично е затоа што има искуство со лигата го знае јазикот и едино треба да го вклопиш во тактичката филозофија на екипата.

Уште една работа што имам приметено е дека дечкото не пропушта утакмици поради повреди што за нас е неприметно ама за некој што треба да реши дали да лупне 30 милиони и тоа како е топ 3 фактор.

Мене не ми е јасно што се планира со Пиоли. Негово останување ми е логично само доколку сметаат дека со евентуален отказ би нарушиле атмосфера во екипата.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Тешко дека ќе дадат 40мил. за Де Паул,Михтаријан продолжил една година со Рома а Аталанта за Иличич барале 10 милиони додека Милан давале 5 милиони.
Ќе мора да смислат нешто друго.

Тонали беше буквално not great not terrible . Се гледаше дека е пристутен талентот и разбирање на материјата, ама се гледаше и тешко незалагање и немање компас. Бенасер глава става во дуелите од кои Тонали се криеше. Мене лично не ме разочара, ама не ни импресионираше . Како и да е, сум за негово останување. Има простор за работа кај него и мислам дека од оваа точка може само подобар да е, тешко дека може да е полош.

Ако отидат на Афрички Куп овие двајцава, а пошто играат во јаки репки, веројатно е цел месец да отсуствуваат, паметно е да се има некој од континуитетот што знае што е што и ќе може да ја држи средината во тој незгоден месец.

За Сергеј, Алберто и Чиро или нешто кеш нека го земат :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom