- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.286
- Поени од реакции
- 3.051
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Така е но не прави но тоа е една порачка а инаку се работи за стотици илјади и милиониПа ти зошто ми улета?! Нит нешто те демантирав нит нешто со трговија допирна точка имам. Истото и јас го пишував или не ни прочита?
Е се гледа дека од трговија идеш!
Не постои мала промена во производство!
За мало пластично делче од 5цм, алатот тежи 1тон, молдинг машината 20 тона! Алатот го прават по порачка у Њемачка, кошта брдо пари, и шест месеца губиш дедека се направи, па проба, па мерења па триста QA...
Така да или зимаш тоа што е стандардизирано или ти викаат "ај бркај патот"! За 10000 парчиња никој не си отвара таква работа!
(Сега ако е Carrier во прашање и порача 10мил парчиња.... тогаш веќе може да правиме муабет)
Друже... имаме молдинг погон во фабриката!Така е но не прави но тоа е една порачка а инаку се работи за стотици илјади и милиони
И како второ да во Германија цената е толку ама во Кина многу поефтина инаку за секој тим на пластика се прави калап прво но не е толку колку што тебе те излажале оти кога сакав да отворам производство во 2004 добро го проучув
)Neznam sto si prodaval, ama izgleda bajagi neuspesno.А за она што тресете оти производителот требал да има логистика и незнам каков продажен ланец се гледа оти врска немате од трговија ама и производство Вие може сте работеле во трговија или производство ама како потрчковци и сте немале никаков допир со набавени цени и лично вие да набавувате роба,
Автоматски споено мислење:
По грешка на твој пост
Општо за сите не за тебе
Автоматски споено мислење:
За оваа може и овие од грее да зборуваат ама не сакаат оти Сеат само ветер и магла оти тие носеле директно од Кина 200-300 парчиња и затоа имале најдобра цена сакајки да речат оти кај нив за 50000 добиваш како митсибушито за 10000
Лажги со Опашки
Епа 22 години работа кажува дали е успешно или неNeznam sto si prodaval, ama izgleda bajagi neuspesno.
I oem i orginal brend e isto samo sto drugo ime.Дајте да ја завршиме оваа под тема што ја разглобуваме веќе неколку дена!
-Го разбивме ли веќе еднаш митот за марките лепенки?
Јас мислам да...
Твое право.Така е, може да заклучиме дека исто е ама не е исто
Ова да го напише некој секоја чест браво, не сакам да омаловажувам никоја професија ама овие од производство никогаш нема да те разбератСпремноста на купувачот да плати определена цена за определен производ е она што значи и што ја одредува крајната цена.
Naracan post koj ne e pokrien so nikakov argument....dusegriznicive od Vox kao topla voda za energetski klasi izmislile samo za svoite klimi ne gi stavile energetskite po toa i se gleda kolku im e akalot.Nova promena vo Energetskite nalepnici
Zasega ne se opfateni klimatizerite no najverojatno i kaj klimatizerite kako i kaj celata tehnika ke se promenat energetskite nalepnici
LINK
Па подобар заклучок немам видено долго времеI oem i orginal brend e isto samo sto drugo ime.

Во право е човекот... Ама и ти си во право!Ова да го напише некој секоја чест браво, не сакам да омаловажувам никоја професија ама овие од производство никогаш нема да те разберат

Види Стрелец... незнам што Вокс сакаат да постигнат...Naracan post koj ne e pokrien so nikakov argument....dusegriznicive od Vox kao topla voda za energetski klasi izmislile samo za svoite klimi ne gi stavile energetskite po toa i se gleda kolku im e akalot.