Пријателе овде на форумов еден нема нормален се пациент до пациент,сите се правите попаметени , уствари се ти се нереализирани и исфрустрирани типови кои мислат оти се знаат и се најпаметни но ништо не знаатПрограм/firmware може да смениш, физички дел не!
Тоа пробувам да го објаснам цело време.
Пример ако се работи за модуларна компонента како wi-fi плочка што само се уштекува на конектор, тогаш да, може да ја има или да ја нема. А за менување спецификации на самиот продукт, тешко! Пре скапо и комплицирано е тоа. Едино може ако фабриката утврди недостатоци па реши да го редизајнира... ама подобро да не знаеш што значи тоа во производство.
П.С. затоа и ми се смешни изјавите дека рецимо Мидеа ќе произведе 10000 парчиња за Вивакс со помал квалитет за да ушпара 5$ на парче и притоа да си загрози квалитет и репутација!? Многу наивно размислување е тоа...
Како прво јас реков оти количината ја диктира цената а не разлика во квалитет
Ако Вивакс зема 10000 перчиња а сет 300 од Мидеа тогаш кој ќе има подобра набавна цена (деловите и квалитет ке бидат исти само мала промена на дизајнот) но малопродажната може да биде иста оти мора да има маржа фирмата го Хрватска и фирмата тука
Во фирмата која работев увезуваме од Холандија цената беше скоро иста како од фабриката во Кина и не ни се исплатеше за таа мала разлика да носиме од Кина кога од Холандија носевме ли колку сакаме пр.50од тој производ,од друг20 и така натаму ...
Инаку Холандија носеше за цела Европа од таа фабрика и тоа 10000 парчиња
Незнам сеа дали ме разбра ти и останативе
Мислам дека ако немаш искуство во трговија не плескај зелени подобро прашај.Оваа важи за сите не само за тебе Птицо Селицо
Автоматски споено мислење:
Само да дополнам а од Кина требаше пример по 300да носиме