Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127

Reptilian

веган хејтер
Член од
15 мај 2021
Мислења
130
Поени од реакции
211
Право на брак им е ускратено и се што следи со тоа.
Не им е ускратено право на брак. Можат слободно да стапат у брак. На никој у државава не му е ускратено право на брак.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.861
Поени од реакции
6.478
Генерализација од страна на Литванката, не мислиш? Тоа што тебе ти се погодил цимер хомосексуалец не значи дека сите мажи во Русија се хомосексуалци. Ама да, ти ја сфаќам поентата и негативните ефекти од односот на комунистичките држави кон хомосексуалноста....иде до степен да родителите си ги мразат своите сопствени деца само заради тоа што така налага општеството. Ја не би можела тоа.
Да, во моментот кога Литванката ми го кажа тоа помислив дека е политички мотивирана да вели така и затоа не и замерив за генерализацијата, знам како Русија ги цеди своите соседи, посебно тие на Балтикот не ја симпатизираат баш баш, Латвија, Литванија и Естонија.
Но кога ми се случи ова со цимерот (која коинциденција), си реков можно е оваа да беше искрена. Реално да гледаш дека ти идат во земјата за секс туризам нема да стекниш некое највисоко мислење за нив. Знам дека тоа што го кажа Литванката, а веројатно и ова што го споделив јас звучи дрско. Ама многу подрски се Русите - тие сметаат дека хомосексуалноста е болест, затоа одат на секс туризам во Литванија за да се скријат, станува збор за едни крајно дволични битија, неискрени луѓе, луѓе кои неможат да расчистат со себе. Исто како и нивната политика, за која сите знаеме дека е курва - Руска амбасада во Македонија честита ден на Кирил и Методиј и вели дека се Македонци, Руска амбасада во Бугарија честита и вели дека се Бугари.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.482
...хомосексуалноста, секогаш била болест и ќе биде, чисто психолошко растројство, сакале признале или не , хартија трпи све како што е родител 1 и родител 2, без ,,мајка,, и ,,татко,, се знае разликата меѓу нив, не може дете да биде нормално пораснато да има двајца татковци без мајка или две мајки без татко, со број 1 и 2,
... и токму поради овие девијации, се праќа порака со нов вирус и болест ,, Сида,, да се расчисти на природен начин тоа што не е природно, затоа што другите кои немаат такви психолошки растројстава полека и сигурно потпаѓаат во прифаќање на такви девијации што ги објаснуваат површно дека не се мешале во ,,нивниот кревет,, како да креветот крив, а не крахот во психолошкото однесување како врста во светот и опстанокот на човекот, направено да постои женско и машко со таа цел, а не еднополов свет со датотека со сперма за продолжување на вештачки начин родот!

... ако го подржувате онака со муабет хомосексуалноста, дека ви е ,,ин,, и не ви пречи и дека тие нормално си живеат и немаат физички и психички проблем за да би било болест (па дури ниту со сарказам) би било добро да го докажете на дело и да кон своите деца внесете таква ,,нормална љубов,, од маленко купувајќи за син розе и црвени алишта во кои ќе има да облече и по некоја сукња, кукли и да му пуштите долга коса за да би ја фатиле со неколку шноли со цветови, а на вашите ќерќи да им се купи играчки автомобили, да се облечат во сини алишта со трегери на панталоните со стриктно кратка фризура, зошто да не, сето тоа е нормално, па нека биде во сите домови,
... најчесто траумата настаната во детството, без да се санира прераснува во психолошко растројство кое често е токму хомосексулноста и пореметување на личноста, а не дека сакале да се сексаат со истополов, па ние не им се мешаме во спалната, што е многу смешно размислување, напротив тие особи бараат навремена помош за правилен психолошки развој како човек - жена мајка, маж татко, жена ќерка, маж син, жена баба, маж дедо...све друго е неприродно со психолошко пореметување што бара понатамошна опсервација и лечење!
Дали ти знаеш што значи зборот СИДА?

Синдром на стекнат имунолошки дефицит, последен стадиум на ХИВ инфекцијата. Тој вирус не бира сексуална ориентација, се јавува кај мажи и жени, хомо и хетеросексуалци. Да, статистички почесто се јавува кај хомосексуалците, но причина број еден за тоа е првенствено практикувањето незаштитени сексуални односи. За жал, огромен е процентот на лица кои мислат дека користењето кондом ги штити само од непланирана бременост.

Теориите на заговор ако ги поддржуваш за вештачки синтетизиран вирус од страна на Американската влада за да ги истреби хомосексуалците се уште еден шах мат потег. Тоа е само рефлексија до каде оди хомофобијата во општеството и зошто има поголема причини да биде окарактеризирана како болест!

Тоа со алиштата нема врска, си ја промашила темата. Иди кај транссексуалци и трансвестити да збориш за тоа. Тука темата е хомосексуалност. Сите поствесно мислите дека изгледаат како Боки 13. Which is nonsense.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.416
Поени од реакции
30.885
би било добро да го докажете на дело и да кон своите деца внесете таква ,,нормална љубов,, од маленко купувајќи за син розе и црвени алишта во кои ќе има да облече и по некоја сукња, кукли и да му пуштите долга коса за да би ја фатиле со неколку шноли со цветови, а на вашите ќерќи да им се купи играчки автомобили, да се облечат во сини алишта со трегери на панталоните со стриктно кратка фризура, зошто да не, сето тоа е нормално, па нека биде во сите домови,
Ova nema vrska, crvenata boja e isto taka boja na agresija i sila, sto se tipicnu maski osobini.
Jas izrasnav so kratka kosa, koga porasnav si ja pustiv dolga.
Kukli nikogas ne me interesirale, pa sepak sum heteroseksualec.
Decata se deca si igraat so sho sakaat oti se ljubopitni, toa nema mnogu da se odrazi vo nivnata seksualna orientacija.

Dokazano e nekolku pati, dobar primer e slucajot so David Reimer.

Последно уредено:

Reptilian

веган хејтер
Член од
15 мај 2021
Мислења
130
Поени од реакции
211
...хомосексуалноста, секогаш била болест и ќе биде, чисто психолошко растројство, сакале признале или не
Хомосексуалноста ниоогаш не била болест и нема ни да биде признала ти или не докторице.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
...хомосексуалноста, секогаш била болест и ќе биде, чисто психолошко растројство, сакале признале или не , хартија трпи све како што е родител 1 и родител 2, без ,,мајка,, и ,,татко,, се знае разликата меѓу нив, не може дете да биде нормално пораснато да има двајца татковци без мајка или две мајки без татко, со број 1 и 2,
... и токму поради овие девијации, се праќа порака со нов вирус и болест ,, Сида,, да се расчисти на природен начин тоа што не е природно, затоа што другите кои немаат такви психолошки растројстава полека и сигурно потпаѓаат во прифаќање на такви девијации што ги објаснуваат површно дека не се мешале во ,,нивниот кревет,, како да креветот крив, а не крахот во психолошкото однесување како врста во светот и опстанокот на човекот, направено да постои женско и машко со таа цел, а не еднополов свет со датотека со сперма за продолжување на вештачки начин родот!

... ако го подржувате онака со муабет хомосексуалноста, дека ви е ,,ин,, и не ви пречи и дека тие нормално си живеат и немаат физички и психички проблем за да би било болест (па дури ниту со сарказам) би било добро да го докажете на дело и да кон своите деца внесете таква ,,нормална љубов,, од маленко купувајќи за син розе и црвени алишта во кои ќе има да облече и по некоја сукња, кукли и да му пуштите долга коса за да би ја фатиле со неколку шноли со цветови, а на вашите ќерќи да им се купи играчки автомобили, да се облечат во сини алишта со трегери на панталоните со стриктно кратка фризура, зошто да не, сето тоа е нормално, па нека биде во сите домови,
... најчесто траумата настаната во детството, без да се санира прераснува во психолошко растројство кое често е токму хомосексулноста и пореметување на личноста, а не дека сакале да се сексаат со истополов, па ние не им се мешаме во спалната, што е многу смешно размислување, напротив тие особи бараат навремена помош за правилен психолошки развој како човек - жена мајка, маж татко, жена ќерка, маж син, жена баба, маж дедо...све друго е неприродно со психолошко пореметување што бара понатамошна опсервација и лечење!
Не се согласувам со напишаното:
Прво, хомосексуалноста не ми е „ин“ или „аут“, едноставно постои.
Второ, ништо не се докажува со фустанчиња, шноли со цветови кај машките или стриктно кратка фризура кај женските деца. Имам другар кој е по-машко од некои хетеросексуални мажи.
Трето, ако веќе треба да докажам на дело дека хомосексуалноста не ја сметам за пречка во секојдневното живеење, еве еден доказ: побрзо ќе работам на проект со хомосексуалец кој е вреден, отколку со хетеросексуалец кој е забушант.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.417
Поени од реакции
24.144
хомосексуалноста, секогаш била болест и ќе биде, чисто психолошко растројство, сакале признале или не
Ne bi rekol deka e bolest, povekje bi rekol deka se greski na prirodata, slepa granka na evolucijata. Nema nisto normalno vo pederizmot od evoluciska gledna tocka. Pogresno rasporedeni geni, nisto povekje. Znam deka pederite se osekjaat posebno, deka ne se greski na prirodata i deka toa nivnoto ne e samo uste edna seksualna devijacija no jbg, zivotot e surov. Prirodata uste povekje.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.482
Научи ги правилата на шахот пред да седнеш зад шаховската табла.

Знам што пишува во тој учебник.
Самата ти истото го напиша пред една година. Меморијата сеуште добро ме служи. Па и не е нонсенс. Има основна теза.

Никаде не тврдам дека е болест. Тука е твоето спамање. Ако започнеме од категоричкиот императив на Кант, ќе дојдеме до тезата за есенцијалното поведение на човекот. Ако сите се однесуваме така, што ќе се случи со цивилизацијата? Тука е и хормоналното нарушување, тука е и нервното. Стапката на самоубиства ја релативизираш.

Нема комунизам во Русија веќе 3 децении. Русија бележи значителен општествен прогрес, па и Кина. Од друга страна имаш декаденција во општеството во САД. Каде ги гледаш прогресот? Во права на лпбг и 100 родови или инвестирање во технолошкиот прогрес? Самиот народ го турка наративот. И да, "децата на Мао" убиваат педери, за жал, и истото треба да се осуди.

Заеби, Оскар Вајлд е еден од најголемите умови на 19от век. Можеби си ја читала "De Profundis" (издание на Бегемот). Тоа е едно многу долго писмо до неговиот љубовник поради кој завршува во затвор, а потоа и ја напушта Англија. Можеш да ја читнеш книгата, а можеш да читнеш како поштено ги подјебава сите во судскиот процес. И да, голем ум. Сеуште не можам да ја разберам "Критичарот како уметник".
Имал жена и деца, како се манифестирало тоа над нив (неговите излети од бракот), никој никогаш не се интересира. Но е геј икона. :sneaky:

Мора сѐ да се прифати. Секое нивно барање. Некоја нивна забелешка. Секоја критика те кошта работа. Оди во Канада и навреди транџа со тоа што ќе употребиш погрешен род кон неа.
Ги знам добро шаховските правила, ама преферирам backgammon.
Шах мат зборот кога веќе го начнавме, доаѓа од Персиската фраза "shah mat", што значи кралот е поразен! :P

Оскар Вајлд, the man of modern thought. Сакал да се вклопи во калапот на општеството, ама не можел да го напушти своето вистинско јас! Има големо значење во вековната борба за правата на хомосексуалците. Цврстата верба на Вајлд во сопствената сексуалност и неговото последователно мачеништво за истата, ги прават неговите списи уште поважни за хомосексуалната заедница!

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ги знам добро шаховските правила, ама преферирам backgammon.
Шах мат зборот кога веќе го начнавме, доаѓа од Персиската фраза "shah mat", што значи кралот е поразен! :P

Оскар Вајлд, the man of modern thought. Сакал да се вклопи во калапот на општеството, ама не можел да го напушти своето вистинско јас! Има големо значење во вековната борба за правата на хомосексуалците. Цврстата верба на Вајлд во сопствената сексуалност и неговото последователно мачеништво за истата, ги прават неговите списи уште поважни за хомосексуалната заедница!
Да знаеше ќе пратеше предизвик. Знаеш фраза. :P

Така е! Дали во неговите списи има сексизам? Има моќни цитати, можеме на темата за феминизмот. Или е сатира? И што можеш да препорачаш од Вајлд? "Сликата на Доријан Греј" , каде вметнува делови од писмата на неговиот љубовник? И да, не можел против себе, па ја напуштил жена му!

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.861
Поени од реакции
6.478
Кога бијонс и владе идат во тема, јас знам дека ми е време да напуштам.
А убава беше дискусијава за читање.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Браво докторке, успеа да пробиеш уште поголемо дно од тоа со диетата спрема хороскоп.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Малку незгодно, ама мислам дека треба да споделам, чисто за да потврдам дека ова што го кажа литванкава не беше млатење на слама. Мојот цимер беше русин. Заедно со еден турчин делевме соба. Подоцна турчинот (студираше астрономија) ми кажа дека го натчекал русинов како ме слика кога спијам, дека во телфонот имал мои слики. Многу ми беше незгодно. Еднаш кога го отварав паричникот русинов виде дека имам слика од мајка ми во него - одма ме праша која е. Му одговорив и му кажав дека ми значи се на светот, а тој ми врати дека воопшто не ја фермал неговата, и дека генерално не сакал жени. Незнаев што да му одговорам. Извини брат? Ти дадов ли погрешен сигнал? Од сите луѓе на околу во мене се зацапа? Во реалноста, само замолчив.
Една вечер се прели чашата - во 4 сатот го натчекав кај мене в соба кај што ми чепка во телефонот кој беше на полнач. Секако веќе спијав со едното око отворено. Рипнав ко мечка од креветот и му кажав дека не е ок, пробав да не сум насилен.
А ја оваа ситуација ја читам вака....

Русинот е инфилтриран од Путин директ, он за тебе собирал информации, те прашувал за твои фотографии, буричкал по телефон, пошто ти многу ги лајкаш америте а не баш русите и со тоа си сумљив дека си на платен список на ЦИА.

Турчинот пробал да направи драма меѓу вас за да го избркате русинот од собата.

Ја мислам дека фотографии од тебе додека спиеш дефинитивно се направени, ама од турчинот.

Се зезам, денес врнежливо.:)

Љ.
:coffee:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.861
Поени од реакции
6.478
Ок не можам, а да не реплицирам. Клик бајт ти се постовиве. :ROFLMAO:
Еве ако нешто ти значи јас ќе ги поддржувам.
Имав колешка во Прилеп, ептен ми беше драга, жена во години колку моите, ама ултра-либерал, цела фамилија и велеа дека е улава ама ич не и беше гајле, а реално и тие ја сакаа заради нејзините надвор-од-очекуваното ставови.
Имаше син - него му го велеше следново, сине ако ти сакаш момци тоа е супер, нема ништо поубаво од љубовта и кога таа ти е возвратена, без разлика дали е од момче или девојче.
Мажотје - леле *име* што правиш? Ќе го уништиш синот се велело ли така?
Инаку синје да не го мислите, порасна во преубав човек. Го видов пред некој месец како излегува од теретана, сиот ко извајан. Да има и женска, уште поубава од него, ете не влијаела мама. Само му докажала дека ќе го сака без разлика на се. Со неа имаат посебна врска, мамин син е и он.

Реално да, за да одговорам на твоето прашање - Да и јас би сакал така да ги одгледам своите деца и да имам таква врска со нив.

Инаку имам долга коса. Дали е ова некаков сигнал? Дејм, а баш си мислев дека сум како средновековен витез и дека момите тоа го сакаат.
Автоматски споено мислење:

А ја оваа ситуација ја читам вака....

Русинот е инфилтриран од Путин директ, он за тебе собирал информации, те прашувал за твои фотографии, буричкал по телефон, пошто ти многу ги лајкаш америте а не баш русите и со тоа си сумљив дека си на платен список на ЦИА.

Турчинот пробал да направи драма меѓу вас за да го избркате русинот од собата.

Ја мислам дека фотографии од тебе додека спиеш дефинитивно се направени, ама од турчинот.

Се зезам, денес врнежливо.:)

Љ.
:coffee:
Јас бев учтив кон Русинот цело време. Ме знаеш и приватно имаме пишувано овде.
Една вечер бил со точакот надвор од градот во кој живеевме и ми покажа слики од едно поле полно со оние бубачки навечер што светат знаеш?
Америка има преубава биосфера, навистина како да си на друга планета, природата е некст левел недопрена и посебна. Еднаш со една колешка Американка бевме на џогирајне и видовме црвена лисица со бел опаш спиеше на трева, ко маче беше.
И нормална реакција му велам, ВАУ како во рајот да си, ко слика на платно. Цело поле со жолти, златни сијалички низ него. Другиот ден, зел тегла, и во неа ставил од нив и ги оставил кај мене на биро. Знам дека звучи ултра cute ама не беше. Тие лизгаа по стаклото се мачеа за воздух, веднаш ги испуштив кога се разбудив.

Плус јас сум темно-ока византиска свиња знаеш. Мене само балканскиот човек ме интересира и фасцинира, ептен локало патриотски.

Последно уредено:
Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.482
Ок не можам, а да не реплицирам. Клик бајт ти се постовиве. :ROFLMAO:
Еве ако нешто ти значи јас ќе ги поддржувам.
Имав колешка во Прилеп, ептен ми беше драга, жена во години колку моите, ама ултра-либерал, цела фамилија и велеа дека е улава ама ич не и беше гајле, а реално и тие ја сакаа заради нејзините надвор-од-очекуваното ставови.
Имаше син - него му го велеше следново, сине ако ти сакаш момци тоа е супер, нема ништо поубаво од љубовта и кога таа ти е возвратена, без разлика дали е од момче или девојче.
Мажотје - леле *име* што правиш? Ќе го уништиш синот се велело ли така?
Инаку синје да не го мислите, порасна во преубав човек. Го видов пред некој месец како излегува од теретана, сиот ко извајан. Да има и женска, уште поубава од него, ете не влијаела мама. Само му докажала дека ќе го сака без разлика на се. Со неа имаат посебна врска, мамин син е и он.

Реално да, за да одговорам на твоето прашање - Да и јас би сакал така да ги одгледам своите деца и да имам таква врска со нив.

Инаку имам долга коса. Дали е ова некаков сигнал? Дејм, а баш си мислев дека сум како средновековен витез и дека момите тоа го сакаат.
Деца родени во стрејт "нормални" семејства се хомосексуалци. Логиката вели дека хомосексуалец се раѓаш, а не стануваш. Обратнопропорционално на ова, не би требало да значи дека детето на истополовите родители ќе биде хомосексуалец.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.861
Поени од реакции
6.478
Точно, уште еднаш само вистини! :oleee:

Платон многу пишувал за хомосексуалноста. Спротивно на ставовите на Бијонс тој вели дека хомесксулаците се најмажествени мажи - пошто сакаат мажи.
Тој ептен во детали го начнува овај феномен. Кога некој е хомосексуалец тој е привлечен од машката физика, етика и естетика. Тој вели дека момчиња што се раѓале се хомоеротски тенденции растат во огромни мускулести мажи - вистински мажи вели тој во права смисла на зборот, а виновна за ова е токму таа нивна машка тенденција и нивната гордост на тоа дека се мажи. Кога ќе пораснат и ќе им помини меракот од сето тоа што го испробале голем дел од нив фаќаат и женски (бисексуалност). Најголем дел вели, после тоа не ни бараат мажи, туку цел живот се во брак со жена. Така Платон го опишува она што денес е познато ко Грчка Љубов.
Ахил бил хомосексуалец, единствената причина зошто влегол во војна против Тројанците е тоа што на грешка му го убиле љубовникот. Кога Грција чула дека Ахил ќе се бори за Спарта сите биле во шок. Ахил бил од Македонско племе и тие на север од Олимп биле многу поблиски со Тројанците (Троја е кај Измир, северозападен брег од Турција).

Малку познат факт за Гоце Делчев е дека прекарот му бил Ахил - а кој подобро од Власите од Македонската Одринска Организација би знаел што точно бил Ахил по потекло.

Kajgana Shop

На врв Bottom