Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
ТВ
Цена годишноОпрема, одржување и амортизацијаВкупно годишно
Цена за грење на 120м куќа си добра изолација и со систем на цевки за парно
Централно греење (БЕГ)
35000​
0​
35000​
Не достапно
Греење со Природен гас
17000​
22000​
39000​
Опасно
Греење со ТНГ
50000​
17000​
67000​
Скапо
Греење со Топлинска пумпа
21000​
17000​
38000​
ОК опција ама преголема инвестиција втора опција беше
Греење со Инвертер клима
21000​
21000​
42000​
Лош квалитет и преголема инвестиција трета опција
Греење со Нафта
70000​
3000​
73000​
Скапо
Греење со Пелети со централен котел
35000​
7000​
42000​
ОК се одлучивме за ова
Греење со Печка на пелети
35000​
5000​
40000​
Лош квалитет
Греење со Панелни греалки
63000​
2000​
65000​
Скапо
Греење со Акумулациона печка
45000​
3000​
48000​
Лош квалитет
Греење со Дрва со централен котел
30000​
3000​
33000​
Лош квалитет
Греење со Јаглен
33000​
3000​
36000​
Лош квалитет
Греење со Печка на дрва
32000​
4000​
36000​
Лош квалитет
Сигорно ќе загрее 120м за 21000 по сезона со инвертер или топлинска пумпа и незнам кој дилетант ги правел овие пресметки се неписмено и сакато станаа експерти

Злате ај те молам образложи го овој дел?
...оти јас сфатив дека велиш пријатност и комфор на клима во однос на ТА печка?!
Автоматски споено мислење:

Во право е @tzlatko , само што оперирате исклучиво со бројки! Греењето и удобноста дома во пракса е нешто повеќе од бројка...
Ne mislev vo odnos na TA tuku komfor od klima do klima. Prosečno preminot od on-off na inverter će ti zaštedi energija ne poveće od 30 procenti.... no dobivaš vo komfor ako odbereš vistinski inverter koj ne ni mora da e japonski kako što nekoi tuka od petni žili sakaat da ne uverat.

Ќе пресметувале за големина на клима :pos: :pos::pos:
Само празни демагогии измислување на топла вода
Што има да се пресметува тука незнам ;
Едноставно ако имаш 30- 40м ставаш Јапанец 5.5 и кулираш и никогаш нема да не бидеш стоплен без разлика на изолација по иста цена на ел.енергија како кај 3.5 а со мала разлика во продажба цена на уредот
Ако ставаш палети секогаш е подобро котелот да е помоќен и 20kw може да грееш 60м и тоа со по иста цена како кај печка од 10kw
Се нереализирани типови кои мислат оти оваа е ракетна технологија или деференцинални равенки со 3 непознати
Од мравка правите слон

Sad sam gledao imaju dosta modela , o kojem je modelu riječ tačno..
Незнам точно
Автоматски споено мислење:

ТВ

Сигорно ќе загрее 120м за 21000 по сезона со инвертер или топлинска пумпа и незнам кој дилетант ги правел овие пресметки се неписмено и сакато станаа експерти
Тоа е единствена пресметка на темата...се друго е млатење празна слама...а со оглед дека разликите се многу мали. За 1000-2000 ден годишно не е битно и вреди да се толку дискутира освен ако немаш личен интерес.

Не можеш да ја споредиш Мадона со Тина Тарнер или Витни Хјустон, или Селин Дион - се се тоа друга лига пејачки во споредба со нејзината... вокална просечност. Ама Мадона е entertainer бр.1 во светот на музиката (или барем беше). Не за џабе во 80-тите и раните 90-ти ја викаа „кралица на попот“. Како немала познати квалитетни песни? Frozen, Vogue, Like a Virgin, Like a Prayer, Material Girl, Papa Don't Preach, La Isla Bonita, Don't Cry For Me Argentina, Ray of Light, American Pie, Hung Up, Die Another Day... И тоа ова се само тие на кои ми текна од прва, без да пребарувам! А ги има уште мнооооогу!
Hey there Madonna fan, it was never my intention to hurt your feelings.

Прашав кои песни и се толку квалитетни, за да добие таков надимак "кралица на попот", а не популарни. Фала.

Ако правиме споредба со кралот на попот, Мајклче, Мадона може нозе да му мие и водата да ја пие. Buut, that's my thoughts, не викам дека сум во право.

Како можеш да помислиш ова кога за пејачката Злате јасно напиша „вокална просечност“?
Какви се тие луѓе што се фанови на просечен уметник/музичар/спортист или било што друго?
Па и ги знае сите песни и го забавува. :D

Како нов ова е веке вака 6-7месеци?
Не зборам за апликацијата за телефон, неам такво нешто.
За веб-сајтот коментирам и ваков каков што е моментално е од пред некој ден.
Секој ден отварам имдб, шанса нема да е 6-7 месеци.

Не зборам за апликацијата за телефон, неам такво нешто.
За веб-сајтот коментирам и ваков каков што е моментално е од пред некој ден.
Секој ден отварам имдб, шанса нема да е 6-7 месеци.
Ваков е можда и повеќе од 6 месеци. Веројатно кај некој тестирале бета верзија, јас не памтам да имам нешто селектирано ама и јас го имам овој дизајн подолг период. Ствар на навика е, ама од аспект на функционалност претходниот беше каде-каде подобар.

Ваков е можда и повеќе од 6 месеци. Веројатно кај некој тестирале бета верзија, јас не памтам да имам нешто селектирано ама и јас го имам овој дизајн подолг период. Ствар на навика е, ама од аспект на функционалност претходниот беше каде-каде подобар.
Да, ама имаше опција за да го користиме стариот изглед, сега веќе ја нема.

VIVAX REII inverter 3.5kw
Odlicna cena

Vivax menuva firmi kako cigan konji, beše prefarban GREE, pa MIDEA, a ova eden gospod znae što e. Koj prepoznava što e neka kaže.
Odlična cena, no za taa cena verojatno se dobiva samo glavobolki i nerviranje, ne trčajte po naeftinoto, čisto moj sovet, obično eftinoto na kraj ispađa poskapo.

Vivax menuva firmi kako cigan konji, beše prefarban GREE, pa MIDEA, a ova eden gospod znae što e. Koj prepoznava što e neka kaže.
Odlična cena, no za taa cena verojatno se dobiva samo glavobolki i nerviranje, ne trčajte po naeftinoto, čisto moj sovet, obično eftinoto na kraj ispađa poskapo.
Midea e

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Здраво,
Ми треба итно ми треба мислење на 5,5 Кw инвертер, буџет до 40 000 +- нешто ситно. Во предвид ми се haier tundra green, hisence или vivax aeri.
Фала

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom