Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.183
Поени од реакции
10.185
Апропо муабетот за Мадончето, што е толку популарна да ми каже некој?
Сите ја знаеме, знам дека има најмногу продавани албуми и шта веќ, ама еве не ми текнува некоја квалитетна песна да има, за разлика од маж и' што има квалитетни филмови.

Денеска ја вртеа на MTV80's кубанита, чикита, хуз дет грррррл и едно 20 пати го повторува тоа хуз дет грл. Која разлика ти е Тина Тарнер со What's Love got to do with it па Мадончето со Who's that girl... А Тинчето не е толку обожавана ко вторава. :oops:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.109
Поени од реакции
37.570
Апропо муабетот за Мадончето, што е толку популарна да ми каже некој?
Сите ја знаеме, знам дека има најмногу продавани албуми и шта веќ, ама еве не ми текнува некоја квалитетна песна да има, за разлика од маж и' што има квалитетни филмови.

Денеска ја вртеа на MTV80's кубанита, чикита, хуз дет грррррл и едно 20 пати го повторува тоа хуз дет грл. Која разлика ти е Тина Тарнер со What's Love got to do with it па Мадончето со Who's that girl... А Тинчето не е толку обожавана ко вторава. :oops:
Не можеш да ја споредиш Мадона со Тина Тарнер или Витни Хјустон, или Селин Дион - се се тоа друга лига пејачки во споредба со нејзината... вокална просечност. Ама Мадона е entertainer бр.1 во светот на музиката (или барем беше). Не за џабе во 80-тите и раните 90-ти ја викаа „кралица на попот“. Како немала познати квалитетни песни? Frozen, Vogue, Like a Virgin, Like a Prayer, Material Girl, Papa Don't Preach, La Isla Bonita, Don't Cry For Me Argentina, Ray of Light, American Pie, Hung Up, Die Another Day... И тоа ова се само тие на кои ми текна од прва, без да пребарувам! А ги има уште мнооооогу!

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.183
Поени од реакции
10.185
Не можеш да ја споредиш Мадона со Тина Тарнер или Витни Хјустон, или Селин Дион - се се тоа друга лига пејачки во споредба со нејзината... вокална просечност. Ама Мадона е entertainer бр.1 во светот на музиката (или барем беше). Не за џабе во 80-тите и раните 90-ти ја викаа „кралица на попот“. Како немала познати квалитетни песни? Frozen, Vogue, Like a Virgin, Like a Prayer, Material Girl, Papa Don't Preach, La Isla Bonita, Don't Cry For Me Argentina, Ray of Light, American Pie, Hung Up, Die Another Day... И тоа ова се само тие на кои ми текна од прва, без да пребарувам! А ги има уште мнооооогу!
Hey there Madonna fan, it was never my intention to hurt your feelings.

Прашав кои песни и се толку квалитетни, за да добие таков надимак "кралица на попот", а не популарни. Фала.

Ако правиме споредба со кралот на попот, Мајклче, Мадона може нозе да му мие и водата да ја пие. Buut, that's my thoughts, не викам дека сум во право.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Hey there Madonna fan
Како можеш да помислиш ова кога за пејачката Злате јасно напиша „вокална просечност“?
Какви се тие луѓе што се фанови на просечен уметник/музичар/спортист или било што друго?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.183
Поени од реакции
10.185
Како можеш да помислиш ова кога за пејачката Злате јасно напиша „вокална просечност“?
Какви се тие луѓе што се фанови на просечен уметник/музичар/спортист или било што друго?
Па и ги знае сите песни и го забавува. :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.109
Поени од реакции
37.570
Hey there Madonna fan, it was never my intention to hurt your feelings.

Прашав кои песни и се толку квалитетни, за да добие таков надимак "кралица на попот", а не популарни. Фала.

Ако правиме споредба со кралот на попот, Мајклче, Мадона може нозе да му мие и водата да ја пие. Buut, that's my thoughts, не викам дека сум во право.
Далеку сум од фан на Мадона. Крал или кралица е некој кој е популарен, не некој кој има квалитетни песни кои никој не ги слуша освен самиот тој. Контрадикторно е твоево.
Автоматски споено мислење:

Па и ги знае сите песни и го забавува. :D
И ги знам зашто беа популарни додека растев. Мадона беше трендсетер, идол на секоја трета девојка, во мое време.
Автоматски споено мислење:

Не замарајте за Мадона. :D

Видете го мртвиот нов дизајн на imdb. :tapp::mad:
Ау, ќути! Јас го пробав уште кога беше бета верзија, и одма се вратив на стариот. Плус, проблем со постерите има, ама ај да не замарам.

Последно уредено:
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Како нов ова е веке вака 6-7месеци?
Не зборам за апликацијата за телефон, неам такво нешто.
За веб-сајтот коментирам и ваков каков што е моментално е од пред некој ден.
Секој ден отварам имдб, шанса нема да е 6-7 месеци.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.543
Поени од реакции
29.114
Не зборам за апликацијата за телефон, неам такво нешто.
За веб-сајтот коментирам и ваков каков што е моментално е од пред некој ден.
Секој ден отварам имдб, шанса нема да е 6-7 месеци.
Ваков е можда и повеќе од 6 месеци. Веројатно кај некој тестирале бета верзија, јас не памтам да имам нешто селектирано ама и јас го имам овој дизајн подолг период. Ствар на навика е, ама од аспект на функционалност претходниот беше каде-каде подобар.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.481
Поени од реакции
3.669
Ваков е можда и повеќе од 6 месеци. Веројатно кај некој тестирале бета верзија, јас не памтам да имам нешто селектирано ама и јас го имам овој дизајн подолг период. Ствар на навика е, ама од аспект на функционалност претходниот беше каде-каде подобар.
Да, ама имаше опција за да го користиме стариот изглед, сега веќе ја нема.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Добро кај нас од Илинден ваљда касни интернетот пола година. :D
Така за новиот фејсбук одолевав и ја одбивав новата верзија долго време ама на крај немаше излез, па еве сеа се навикнав.

Ама глуп е новиов изглед на имдб, стварно ме нервира, порано со еден поглед знаев дали ќе го глеам филмот или не. :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.486
Глуп е, ама јас никогаш не одам на насловна па не сум го приметил. Обично додавам имдб кога гуглам филм, на пример „Фајкла имдб“ и ме носи право на страната на Фајкла. Нема ништо на насловната што сакам да видам.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Вчера го гледав Talk to Her на Алмодовар. И ме потсети на една дискусија тука што ја имаа @Shawn Spencer и @wot за филм за љубов. Дуелот беше Краток филм за љубовта на Кишловски (или као и да се вика според ЈуријАркадиевич Полански) и Љубов на Гаспар Ное. Тој на аргентинецот го неам глеано.

Е, Шон Спенсер вика дека тој полскиот е пример како треба да изгледа еден филм за љубовта. Пошто тој малиот таму ја сталкаше таа комшиката и филмот тераше како што тераше.
Ме интересира дали Шон мисли дека и у овој филм на Алмодовар имаме приказ на љубов помеѓу Бенигно и Алисија. T.e од Бенигно кон Алисија ко копиљот према милфицата у на Кишловски.
Он му дал 2ка на имдб.

Уште 2ца го имаат гледано покрај него, гранде-јуве е едниот а другиот не знам како му е никот тука. Со приватно име и презиме е па да не го откривам, Б.К иницијали.

И сеа уште нешто ме интересира, добро бе, огромен дел од вас што ве следам на летербокс имате изгледано над 2 илјади филмови и коа ќе видам некој ваков филм, од познат режисер, со јака оценка, со Оскар позади него... никој го нема глеано. Што глеате бе? Не зборам конкретно за овој филм, многу такви иам начекано.

Е уште нешто, овој Б.К што го спомнав, го стаил ФЕСТЕН на Винтерберг у омилени филмови. Филмов го барам под дрво и под камен на интернет и нигде го нема, неколку пати иам прашано на форумов за торент, никој ми нема одговорено. Кој и да си, ако се препознаеш ОДМА ДА МИ КАЖЕШ КАЈ ДА ГО НАЈДАМ! :D

Kajgana Shop

На врв Bottom