Не знам дали Пинтус дојде ради Конте или Марота, ама за нас би било супер да остане. Пинтус во Реал беше ради Зидан, но и откако си замина Зидан од Реал, Пинтус остана да работи со факинг Лопетеги, така да искрено се надевам дека ќе остане кај нас.
Што се однесува до Конте, ништо повеќе не очекував од таква пичка од човек, во комбинација со тоа што е Јувенташ, класика гомно, ова ќе се десеше порано или подоцна. Фала му за се што направи додека беше овде, со исклучок на фијаското во ЛШ, со таа плата и ваков тим (притоа осакатен Јуве), најмалку што можеше е да достави титула. Да беше Интериста ќе ми беше тешко, ќе очекував да остане и во една ваква финансиска криза, ама па вака не сум ниту изненаден, ниту пак разочаран, нека си крши глава и со среќа нека му е во следниот клуб.
Да, океј е да вршиш притисок врз управа и да бараш ѕвезди, ама можеш и една-две сезони да издржиш и да пробаш и со продадени играчи и слаби засилувања... секако, ако го сакаш клубот. Конте најмалку тоа им го должеше на управата и навивачите, да не заборавиме, во првата година Сунинг му достави се што побара, а тој не освои ништо. Оваа година имаше фијаско во ЛШ, првпат во историјата испаѓаме ко четврти во група, така да стварно не знам што е курчењево.
Нејсе, најбитна од се е финансиската стабилност на клубот, сите играчи и тренери се заменливи. Сунинг мора да бидат потранспарентни и да кажат каква е работата, ако не нека продаваат и нека се губат од Интер. Инаку, додека е Марота мислам дека нема да се десат црни сценарија, меѓутоа МОРА да се донесе тренер од калибар на Алегри. Се друго (од имињата со кои не поврзуваат) е тежок даунгрејд за нас. Со Алегри, дури и некоја ѕвезда да си оди, убеден сум дека пак ќе бидеме први (тука многу ќе зависи од Јуве и дали ќе им остане Пирло).
Сега останува да се задржи костурот на тимот, нешто да се закрпи со продажба на Весино, Сенси и останатите играчи кои се практично ѓубре, тука очекувам Марота да заврши добра работа. Не би сакал никој од главните играчи да си оди, ама мислам дека тоа е извесно и треба да бидеме среќни само ако еден јак играч си замине.