Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ти убаво си кажуваш како ТРЕБА да биде, но во пракса, не е баш така. Забораваш на поими како: власт, моќ, корупција, газ под кирија. Не се што е на хартија ( закон ) е и во пракса :)
Zatoa sto ne se sproveduvaat zakonite zatoa kako drzava si patime 30 godini za zal

Нема потреба да краде едноставно троши и не плаќа и тоа не е тајна кога од цело Арачиново само 5-10% плакаат
Па нека повелат ЕБН нека им ја исклучат,инаку тие и Данок не плаќаат па им прават сеа Канализација, И на крајот ние сме тие Ебаните и тепаните

Дечки, ај ве молам ако имате инфо за Мидеа "MTI-55FNXD0"? Или Еуровент нешто или слично?

Дечки, ај ве молам ако имате инфо за Мидеа "MTI-55FNXD0"? Или Еуровент нешто или слично?
Повели
Автоматски споено мислење:

Извини. Само што забележав дека линкот не те носи директно на страна со применети филтри. На страната кај keywords само пиши го моделот MTI-55FNXD0.
За каде се планира моделот бидеќи не ми баш модел за домашна употреба, ако не е тајна по која цена го нудат и од каде?

Последно уредено:
Здраво дечки ми треба консултација.
Имено моментално се грее една соба(30m2) од стан (со изилација и пвц) во Скопје со термо печка.
Поради огромните сметки за струја 4 месеци во годината се мислиме да се земеме инвертер клима. Бидејки не сум навлезен во тематикава ми треба препорака за клима која би задоволила условите
- да работи 24/7 ( со варирање на температурата кога нема никој дома)
- Скопје нема ладни зими ама да речеме да работи до -30
- да е енергетски ефикасна
- буџет бидејќи немам престава за разлики меѓу климиве нека биде 40к( малку - многу?)
Кој кога има време кажете предлог и пуштете некое линкче ви благодарам

Имено моментално се грее една соба(30m2) од стан (со изилација и пвц) во Скопје со термо печка.
Поради огромните сметки за струја 4 месеци во годината се мислиме да се земеме инвертер клима. Бидејки не сум навлезен во тематикава ми треба препорака за клима која би задоволила условите
- буџет бидејќи немам престава за разлики меѓу климиве нека биде 40к( малку - многу?)
Ako sakas inverter do -30 stepeni togas ovaa

Бидејќи е стан со изолација!!
Не ја фрлај термо-печката, ќе ја користиш како бек-ап на климата, во ладните денови ќе и креваш КОП(да не навлегувам во детали, читај ефикасност!) и евентуално една недела се на се во зимото како примарно греење.
Од клими барај 3.5ка најефтина!!! Гледај прво: гаранција,сервис,проверени монтери. Друго ич да не се замараш! Капата настрана...

*ладни денови ти се во превод 10-ина ноќи кога ќе ја полниш печката на единица, двојка и никогаш нема да ја дуваш.

Бидејќи е стан со изолација!!
Не ја фрлај термо-печката, ќе ја користиш како бек-ап на климата, во ладните денови ќе и креваш КОП(да не навлегувам во детали, читај ефикасност!) и евентуално една недела се на се во зимото како примарно греење.
Од клими барај 3.5ка најефтина!!! Гледај прво: гаранција,сервис,проверени монтери. Друго ич да не се замараш! Капата настрана...

*ладни денови ти се во превод 10-ина ноќи кога ќе ја полниш печката на единица, двојка и никогаш нема да ја дуваш.
Ova kao bozem iskusen si so greenjevo pa delis soveti?
A tvoeto greenje e kjumbe + 2xOnOffki najeftinite.

Да висеше и на други теми освен оваа,ќе разбереше дека од Велес сум,и се останато...
Ама if you're hammer everything looks like nail!
Нејсе. Денес 15-ти Декември ќумбе не запалив,и две обични клими топлат со пали-гаси! Да! Гасат на ова време! Дефрост немаат направено сеуште и нема ни да направат.
И ти сакаш да дискутираме нордици?!

Ova kao bozem iskusen si so greenjevo pa delis soveti?
A tvoeto greenje e kjumbe + 2xOnOffki najeftinite.
Нека одлучи самиот @makedonaco дали ќе слуша паталец или продавач што брка процент и треба тука да чисти залихи од Г-теч.

@PticaSelica Te cekam da mi odgovoris, mnogu brzo se ispuka so replika ama ke iskoci deka niedna klima nepoznavas stom za 3 saata nemozes da mi odgovoris ja...u 5min gi resavam ;)
Абе у секунда... потсвесно!
Одма викаш Амбер и го решаваш случајот!:rolleyes:
Лесно е така кога ти легнуваат провизии...
За еуровент не ви се слуша некако?!
П.С. ете те лајкнав во постот кога помагаш со линк! Не сум лицемерен, ти знаеш и да помогнеш некогаш! Јавно кажувам.

Абе у секунда... потсвесно!
Одма викаш Амбер и го решаваш случајот!:rolleyes:
Лесно е така кога ти легнуваат провизии...
За еуровент не ви се слуша некако?!
П.С. ете те лајкнав во постот кога помагаш со линк! Не сум лицемерен, ти знаеш и да помогнеш некогаш! Јавно кажувам.
On pomaga vo zavisnost od sostojbata na magacinot t.e. toa sto tesko ide periodot. Ne cekaj sovet od nekoj sto e na %. Tolku ima mnogu na pazarov klimi i modeli na klimi i drugi sistemi sto e non sense da mislis deka na edno mesto e najdobroto i nema drug izbor. Ubavo ti vikaat ako ti e za da projdes odi na cinesko ako ti e za osnovno greenje odvrzi go keseto i baraj japonski proizvoditel.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom