Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Komsijata sto kupil poskapa?...negledam deka si go napisal modelot i primetuvam deka trolas.
Znaeme samo deka Ti site ceni i Bugarskite si gi pregledalpred da kupis i ne si zgresil ko sto si izjavil:
Ne komentiram ceni tuku sto se posoci deka ima klimata a nema vrska ,duri i ponisko bilo minimum na greenje 180w ,ama sepak vi nudam vie da izmerite 380w i vasi se klimite gratis
853b2ecce683048c65cec520a8c8d2b1.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Незнам која имаш 5.5 или 3.5 ако е 5.5 тогаш и ретко паѓа испод 580вати но не смее да се исклучува Правстојаноа ако е 3.5 тогаш нормално е да работи на 300вати
Gree gtech e 3.5kw i ne se proizveduva pojaka

Vlatko @ stavi na 21° kao ovi sto se griju na japance i radiće ti na 300 w.. Ti bi i 24° i da radi s 300w..
Uozbilji se malo , nemoj da ti pričaju priče o modulaciji na 200w a da ti sakriju sve ostalo..
Imaš beton klimu uzivaj..

Zaboravi ti reći , zadana temperatura za sve one testove što gledaš je 20° a fan je na max..
Sum stavil i na 20

Затоа што е вработен таму. Не го прави ова бидејќи му е хоби.
Објективност = 0.
Затоа и темата е полна провокации и навреди. Други се муабетите кога се кажуваат нормални кориснички искуства, други се кога се гледа лебот да се вади од тука.
Насловот е најголем проблем, асоцира на нешто каде ќе си најдеш нормално решение, а уствари си како на пазар и те тегнат на сите страни за да те врзат.
Затоа што лаже и измислува спинови,и навредува и мисли оти сите сме ние малоумни а тој паметен,
но ги Растурија но тие немаат лице па затоа клеветата
Не би се напил ни чаша вода од кај нив а не клима да им купувам
А секој кој не е задоволен и инспекција парите назад

Samo da informiram deka vreme e sekoj da pocni da si prijavuva problemi so modulacija na gree inverter ured sto na greenje reklamira 180w a vo realnost e 3pati poveke minimumot ,mojot problem so dvete gree gtech e prijaven povikan servis da se ispita realnosta i posle posetata na serviserot ke ve informiram za novata sostojba .
Prodavacot veli deka greac na tacna vo situacija koga klimata e isklucena na dalecinsko i e vo miruvanje greacot na tacna netreba da raboti bez razlika dali e i minus 10.

Последно уредено:
Samo da informiram deka vreme e sekoj da pocni da si prijavuva problemi so modulacija na gree inverter ured sto na greenje reklamira 180w a vo realnost e 3pati poveke minimumot ,mojot problem so dvete gree gtech e prijaven povikan servis da se ispita realnosta i posle posetata na serviserot ke ve informiram za novata sostojba .
Prodavacot veli deka greac na tacna vo situacija koga klimata e isklucena na dalecinsko i e vo miruvanje greacot na tacna netreba da raboti bez razlika dali e i minus 10.

Инспекција и парите назад и тие ќе треба да докажат оти работи на 180вати ако не пари назад но ќе ти ги вратат назад верувајќи оти тоа мора да го плати увозникот испитувањето од независен испитувач а тоа кај нас мало Сутра и ке ти ги вратат парите оти инспекцијата тебе те штити а овие од грее ке пробаат да ти прават притисок правејќи те будала .Само напред ова ти го кажувам од Искуство по 20год во трговија за аудио опрема

Koga ke se grees na 20C, na maksimum izuv, na 7C nadvoresna, vo labaratorijski uslovi, kako kaj site ostanati proizvoditeli.
Toa se normativite.

Инспекција и парите назад и тие ќе треба да докажат оти работи на 180вати ако не пари назад но ќе ти ги вратат назад верувајќи оти тоа мора да го плати увозникот испитувањето од независен испитувач а тоа кај нас мало Сутра и ке ти ги вратат парите оти инспекцијата тебе те штити а овие од грее ке пробаат да ти прават притисок правејќи те будала .Само напред ова ти го кажувам од Искуство по 20год во трговија за аудио опрема
Da ovaj pat od moja strana ke ja zapazam procedurata ,a pottik za ova e nekoj ovde sto namesto da podvitkaat opas i da ja priznaat vistinata tie sekoj sto iznesuva fakti gledat da go omalovazat da go navredat ,a popametno im e da vidat sto nudat a sto isporacuvaat ,ova za da im dokazam deka ne e deka omalovazuvam nekoj ili poracka od nekoj ,neka se pokazat na delo.

Ти забораваш кај живееме ние?!
Па 40000 тони мазут годишно увезувале, пардон тешко уље и ѓубре што не е ни за во котел! Никој за сходно не нашол 3 години да ги фане или да испита(додека ИРЛ не ја направи репортажата!). А институции и инспекции имаме со лопата да ринеш! Ѓоа држава сме демек.
И ти го советуваш инспекција да бара?! Која само? Рамковна? Партиска?

Koga ke se grees na 20C, na maksimum izuv, na 7C nadvoresna, vo labaratorijski uslovi, kako kaj site ostanati proizvoditeli.
Toa se normativite.
Ako taka se navedi vo ponudata ,jas sum yoj sto ke odlucam dali sakam na 20 ili 24
Ako pisuvase minimum 180w na temperatura od nadvo 7 vnatre 20
A 540w na nadvoresna 7 a vnatre 24 ,togas nemase da ja kupam
Inaku fala ti za pottikot da vi dokazam deka e realno iskustvo a ne naracano kako sto mislis ti i nekoi drugi.

Toa se normativite.
Како не ти е срам да Лажеш па уште и мислење даваш
Па и уште и дрзок кажуваш стандарди
Кај мене јапанец на колку сакаш грејсе и колку сака нека е надворешната температура не искључува климата туку ја намалува потрошувачката и топлината на издув и затоа имаш одличен комфор
Не би можел да се греам на Он-оф клима
Автоматски споено мислење:

Ako taka se navedi vo ponudata ,jas sum yoj sto ke odlucam dali sakam na 20 ili 24
Ako pisuvase minimum 180w na temperatura od nadvo 7 vnatre 20
A 540w na nadvoresna 7 a vnatre 24 ,togas nemase da ja kupam
Inaku fala ti za pottikot da vi dokazam deka e realno iskustvo a ne naracano kako sto mislis ti i nekoi drugi.

Те лаже и манипулира за да не ја вратиш и не одиш во инспекција

Ти забораваш кај живееме ние?!
Па 40000 тони мазут годишно увезувале, пардон тешко уље и ѓубре што не е ни за во котел! Никој за сходно не нашол 3 години да ги фане или да испита(додека ИРЛ не ја направи репортажата!). А институции и инспекции имаме со лопата да ринеш! Ѓоа држава сме демек.
И ти го советуваш инспекција да бара?! Која само? Рамковна? Партиска?
Јас ти кажав искуство по 20год работа во продажба и сервис и со многу муштерии на кои сме ги вратиле парите,и те молам не го обесхрабрувај,а за тоа Да каква држава сме ,Па Каков Народ Таква Држава оти не си ги бараат парите назад и не реагираат затоа дојдовме до вакво дереџе

Оваа се случува и затоа што на луге како Стрелец,и овој Sv b кој кажа такви гадости за керкава на овој со грее мусе што сакаше да му ги поклони и останативе на кои им правите муабет и чест а се најголемите манипулатори на форумов и Навредувачи кои ги банираат останатите кои не се истомисленици ДА ЗАТОА СМЕ ВАКВА ДРЖАВА И ЗАТО ШТО ЈАС НА ТАКВИ ЛУЃЕ ЗДРАВО НЕ ИМ ВИКАМ А НЕ ПА МУАБЕТ ДА ИМ ЧПРАВАМ

Последно уредено:
Како не ти е срам да Лажеш па уште и мислење даваш
Па и уште и дрзок кажуваш стандарди
Кај мене јапанец на колку сакаш грејсе и колку сака нека е надворешната температура не искључува климата туку ја намалува потрошувачката и топлината на издув и затоа имаш одличен комфор
Не би можел да се греам на Он-оф клима

Те лаже и манипулира за да не ја вратиш и не одиш во инспекција

Јас ти кажав искуство по 20год работа во продажба и сервис и со многу муштерии на кои сме ги вратиле парите,и те молам не го обесхрабрувај,а за тоа Да каква држава сме ,Па Каков Народ Таква Држава оти не си ги бараат парите назад и не реагираат затоа дојдовме до вакво дереџе
Namerata mi posle pregledot od nivniot servis i ako nemozat da mi predocat deka klimata moze da raboti po karakteristiki sto sum platil ,i ne dojdat do propisaniot minimum vo kakvi i da saka uslovi temperaturi togas sledno e nadlezniot organ za proizvod sto ne soodvetsvuva so reklamiranite karakteristiki na uredot.
Redno vreme e nikoj da ne si poigruva so potrosuvacite tuku javno vidno da gi objavi pa sekoj neka odluci kako saka.

Na primer da se smenat podatocite za minimum na greenje od 180w ,i da stoi min 500w- 1650w max, plus 80w greac na temepraturi pod nula ,i potreben bekap greenje na temperturi od -10 od 2kw .Vaka ponudeno sekoj neka odluci sto ke kupi i nema da ima pravo na poplaki .

Tako je @ Vlatko , pravac reklamacija uvozniku , nemaš potrebe da kmećiš po forumu , povedi i ovih par ložača sa sobom kao backup heater-e :) :) :) ...

Šte ćeš im ,s obzirom da s ovom generacijom r32 japanski proizvadjači imaju jako slabe uredjaje , dok su zadrzali cijenu , jedino to im je i preostalo , hejtanje..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom