Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@Violetova од што многу прашуваш, ете што направи, со вот ме скара!!!
Сега за да ми надоместиш да ми ги изгледаш сите предлози од клубот :pipi:
Важи нема проблем :)
Симнати ми се Soul и Sling Blade, бездруго ќе ги изгледав :D

Kolika je temperatura na ispuhu pri tih 200-300 w
Автоматски споено мислење:

Moj drug Zoran O. s elite foruma ima gtceh , javi se njemu neka ti snimi video s 290w na grijanju..
Tako su oričali i za muse na elite , par njih , lijepo im snimljeno kako radi...

Btw u koliko m2 si stavio gtech
20m2 i 23m2 ,probano i so otvorena vrata i probano i povisoka temp i na poniska i na auto fan i na sekoj poedinecno nema ispod 540w, promasaj kineski so makedonski lagi
NEMA POTREBA JAS NIKOGO DA BARAM ,VAZI ZA SEKOGO POVELI DOJDI IZVADI 380W I DOBIJ GRATIS DVE GTECH UREDI
nemojte veke so finti pokazete se na delo
Vprocem nemozam da ja najdam vo kina na bilo koj sajt da vidam kako kinezite objavile karakteristiki i dali lagata poteknuva izvorno ili se fabrikuva kaj nas ,vo sekoj pogled sramna manipulacija na GREE MK

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Последно уредено:
35c izduv KONSTANTEN koj treba da odrzi 24c i odrzuva pefektno
Pri kojoj vanjskoj ? Od +15 ?
Većina vas koji pričaju takve priče ne shvata da je grijanje od +7 pa na niže..
Kome vi pričate priče o grijanju na +15 i 200w ? Pa da neko pomisli da se ti fakat griješ na 200w ?
Takvi koa ti s tim pričama napune ljudima glavu i onda kad zazimi i krene potrošnja nestanete s foruma da vas narod ne ganja za šuplje priče..

Kolika je temperatura na ispuhu pri tih 200-300 w

Moj drug Zoran O. s elite foruma ima gtceh , javi se njemu neka ti snimi video s 290w na grijanju..
Tako su oričali i za muse na elite , par njih , lijepo im snimljeno kako radi...

Btw u koliko m2 si stavio gtech
A za muse poarno pokrijajte se sum se nacital mnogu i bog znaj kolku vratija vo srbija ama ne im ponudija pari nazad tuku poskap model, vsusnost gtech sto e tocno deka e podobar odi off na 540w a muse na 800w sepak e mal napredok no daleku od deklarirano.

Stavio si klimu koja ima kompresor i hardver kakav tošiba ima u seiya model 18 , Shorai model 16 , fujitsu model kgt14 u 20 m2 ?!!!
Divan si..

A za muse poarno pokrijajte se sum se nacital mnogu i bog znaj kolku vratija vo srbija ama ne im ponudija pari nazad tuku poskap model, vsusnost gtech sto e tocno deka e podobar odi off na 540w a muse na 800w sepak e mal napredok no daleku od deklarirano.

Upravo toga si se i naslušao ..Šupljih priča ...
Čovjek im snimi video i začepio usta..
P aono kao mijenjaju ploče ..
To ti je gerilla marketing propalih trgovaca ..

Evo video muse srećo moja da ne čitaš šuplje priče..

Pri kojoj vanjskoj ? Od +15 ?
Većina vas koji pričaju takve priče ne shvata da je grijanje od +7 pa na niže..
Kome vi pričate priče o grijanju na +15 i 200w ? Pa da neko pomisli da se ti fakat griješ na 200w ?
Takvi koa ti s tim pričama napune ljudima glavu i onda kad zazimi i krene potrošnja nestanete s foruma da vas narod ne ganja za šuplje priče..
Ne eve stojam na raspolaganje pokazete se na delo ,dobijte gi gratis ,a pak da ne zboruvam deka na -10 efikasnosta na gtech e kako kalorifer

Stavio si klimu koja ima kompresor i hardver kakav tošiba ima u seiya model 18 , Shorai model 16 , fujitsu model kgt14 u 20 m2 ?!!!
Divan si..

Upravo toga si se i naslušao ..Šupljih priča ...
Čovjek im snimi video i začepio usta..
P aono kao mijenjaju ploče ..
To ti je gerilla marketing propalih trgovaca ..

Evo video muse srećo moja da ne čitaš šuplje priče..

Ne tresi gluposti za tvoj kev dojdi ke ja premestam vo 35m2 izvadi 380w i dobij gi dvete gratis ne tresi zeleni ke ti smej sekoj

Voedno da kazam deka cela zima setirani i dvete na 24c ,a vo odnos na kvadraturata pak ke kazam da ne se tresi gluposti i lagi ako ne sum greska ke go najdam i prospektot koj veli minimalna povrsina na toj ured e 14m2 ,taka da tvoite lagi za goleminata na kompresor prema toshiba zivi gluposti ,gree navel minimum 14m2

Последно уредено:
Ova so nivnoto taka nareceno nalepnica neka ne se lazat potencijanite kupci ,ova e samo nivna izmislena laga,koja mozi da se pobija samo so ARGUMENTI a voedno stojam na rapolaganje so gree g tech da mi obrazlozat na lice mesto kako e dobro da duva duri ne lrefrli 2c nad zadadena 24 c pa posle ceka da padni 21 ,pa taa duri ceka jas treba da baram kebe duri da vkluci ia taka vo krug na sekoj 20-30 minuti ,pogolema laga od gree za ubobstvo vo zagrevanjeto nema ,ako sakas da me pobijas daj argumenti .
Voedno samo da ti kazam deka toa samo lepenka ne mi deluva deka e taka so bilo koj ured sto go poseduvam a e dokazan brend na svoeto pole. PS ZAOBIKOLETE GREE ZA GREENJE NEMA UDOBNOST VOOPSTO Ima precesti on off ciklusi gubite efikasnost ekonomicnost i skraten vek na kompresor zgolemena bucava posle sekoj on ciklus oti kompresorot se zaletuva na max pa poleka namaluva do 540w koj saka da me pobie vo tvrdenjeto neka poveli imam dva primeroci ,ako potrosuvackata padni pod 380w vo mod na greenje sto e dvojno od deklariranoto gi dobiva GRATIS dve gtech ako ne si ostava 500evra ,povelete bilo koj od GREE ubeduvaci so LAGI GOLEMI
I predlagam sekoj eden sto ima namera da kupi inverter i vidi razlika od 150-200evra prema japonski brend neka ne se misli voopsto ,razlikata ke izlezi za edna sezona gratis udobno greenje na niski obrtai na kompresor a ne aerodrom doma

Teski manipulacii, i lagi se kazuvaat od tvoja strana.
Ima mnogu korisnici koi go negiraat tvoeto, zatoa nemam namera da debatiram so tebe.
Uzivaj vo lagite.

Teski manipulacii, i lagi se kazuvaat od tvoja strana.
Ima mnogu korisnici koi go negiraat tvoeto, zatoa nemam namera da debatiram so tebe.
Uzivaj vo lagite.
Poveli so navedeni uslovi 380w na merac gratis gree gtech dve klimi i javno so sliki ke prikazime da nema manipulacii site da vidat

Neznam za koi 200w zboruvas
Inaku ova e moe iskustvo so gree g tech ovaa izminata zima koja ako ne se lazam imase i -15 pa do 5 i na ovoj raspon katastrofa nacin na rabota ,bukvalno ne pocuvstvuvav komocija pregrevanje pa ladenje pa kebe bekap i taka vo krug a pak od 5 c pa nagore ziva katastrofa pojke off od on i aerodrom ,vklucuva pa odi na max 100% 1650w pa sleguva so skokanje na 1340 pa 1200 pa na 1000 pa na 850tina ke se zadrzi pa pagja do 540w porabotuva pa off i taka DVE GREE GTECH sto pak ke kazam gi nudam gratis ako nekoj mi pokazi potrozuvacka od 380w pa makar vo traenje od 30sekundi ,a ne kako sto veli na 190w

Vidi , nemaš ti jedini gtech , čitavu prošlu zimu s dvojicom kolega sam ispratio rad klime do u detalje... Tako da vrlo dobro znam kako ta klima radi.. Od tud i moja reakcija na tvoje pisanje...

Според претходните постови на членот @vlatko251 во зимскиот период Ноември/Декем од греењето и пренесените него искуства можам да забележам дека бил презадоволен од G-Tech. Мерел и издув од 60C што никогаш не го добил со виваксот.
Претходно имал земено Вивакс и ладното дување на Vivaxoт му сметало и убаво си кажал дека меѓу GREE и Vivax дефинитивно зима GREE.
Неразбирам каде е проблемот
Niti prodavam klimi ni imam bilo kakva dobivka od toa ,no fakt deka pred gree klimata imas zezok vozduh i miris cuvstvo na zestina ,e sega jas taka eksperimentalno so eden najevtin merac od ali tolku ,no zosto ako eve nee tocno ne meri isto taka pred vivaxot gresno visoka temperatura?Za ova morav od 22 da krenam na 24 .Nikogas od vivaksot ne sum go imal toa cuvstvo na zezstina toplina ,niti pred 9godini koga ja kupiv(44K mislam bese)plus montaza da recime e veke stara sega,dosega eden defekt motor od vnatresen fan .
Probav da prikacam video neuspesno ,taptalk ne poddrzuva mp4
c1adb7f9e3d5d6355fab31f0f1a22a56.jpg
2e0ea381b4412b6b7571124e16cb560b.jpg
96049d79c347867e3355b91b10ca5cec.jpg
0d1bedd29939e83ef5be4e95594b8210.jpg
179579dfbd0761f8189a06012cb49573.jpg
ab3f8e7fc9cea480e2346e6c4c14b3d4.jpg
15ed534280de7cd74334b6cc680dd55b.jpg
fe13ce7a399d18e11468201eaf01e265.jpg
c7dcd8be4ae58c656de167a30ad7628d.jpg
815e6f579866e07fccdb43fd8cbe0275.jpg

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Da spodelam edno iskustvo so Gree i Vivax ,na ovie temperaturi od noemvri ,vivax 5.5 2011 godina stavena vo prostorija od 35m² si zagreva bez problem namestena na 22c na auto fan no raboti on off nadvoresnata a vnatre duva delo vreme iako e postignata temperaturata ,takov sistem na rabota , e sega na usis 27c na izlez 47-8c
Gree G-TECH 3.5 soba 20m² namestena 22.5 na auto fan ,postignuva temperatura i gasni pa pali i taka vo krug ,na usis 27 na izlez 59-60c ,i gree probano vo site varijanti ne spusta pod 484w potrosuvacka direktno gasi ,pa pali na 660w pa sleguva do 484w na moment ama odzuva so 520w i gasi i vnatre i nadvor ,a na ladenje do 176w najnisko.
Izolacija nikakva nad vizba e prostorot
I dugata soba uste edna gree ista kako pogornata i slicni uslovi

Gree definivno ,zaradi povisoka temp na izduv dava cuvstvo na toplina kako od panelna grealka ,i na izduv se cuvstvuva zezok vozduh na raka ,a na vivax vo moment koga povlekuvase i 1570w stavena na 27c probno na izduv pak ne kreva poveke od 51c.
A na takov eksperiment so gree stavena na 30c auto fan ,vcera okolu 21h do 24h so prosek od 870w na cas tie 3casa ,na izduv 61-66c ,so vlezna 37c ,bidejki povlekuvase maks 1020w na momenti.

Според претходните постови на членот @vlatko251 во зимскиот период тогаш Ноември/Декем од греењето бил презадоволен од G-Tech.
Претходно има земено Вивакс и ладното дување на Vivaxoт му сметало и убаво си кажал дека меѓу GREE и Vivax дефинитивно зима GREE.
Ne pisuva prezadovolen preprocitaj pak ,samo sum navel iskustvo na nenormalna setirana temp 30c deka buvta ,no od tuka natamu za normalno koristenje katastrofa ,i za tebe vazi ponudata za gratis ,taka da poveli demantiraj me
I nema brisenje menuvanje postovi se na tapet nema komentar zatoa od tie objavi navamu nema pofalbi aj rekov da ne iznesuvam vistini da stetam na nekogo ama ja preteravte so lagi poslednive nekolku denovi

Detevo resilo da stane promoter na japanka, pa pluka po toa sto bil prezadovolen.
Kakvi manipulanti i prevaranti se ragaat.
Kako i da e, ima MNOGU prezadovolni klienti na Gree, taka da ovie lazgi ne pominuvaat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom