Позајмување пари на идиоти

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.218
Поени од реакции
2.278
Еднаш позајмив 200 евра на „пријател„ за да му помогнам да отиде во Германија додека се снајде бидејќи имаше веќе најдено работа, и дечкото топ си се снајде после 5-6 години уште работи сезонски во Германија(некој месец иде некој е тука во МК), заработува солидно али парите не ми ги врати. Има една поговорка :
„Позајми му на пријател пари, и ако не ти ги врати сметај ги како најдобра инвестиција во животот„
без тие пари ќе преживееш али подалеку од такви луѓе...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.587
Поени од реакции
16.794
Еднаш позајмив 200 евра на „пријател„ за да му помогнам да отиде во Германија додека се снајде бидејќи имаше веќе најдено работа, и дечкото топ си се снајде после 5-6 години уште работи сезонски во Германија(некој месец иде некој е тука во МК), заработува солидно али парите не ми ги врати. Има една поговорка :
„Позајми му на пријател пари, и ако не ти ги врати сметај ги како најдобра инвестиција во животот„
без тие пари ќе преживееш али подалеку од такви луѓе...
има и друго, ако позајмиш пари ќе изгубиш пријател, комшија итн...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.353
Поени од реакции
84.575
Сум позајмувал и ми ги враќале, но имало и обратни случаи.

На пример, еден познаник (алкохоличар) кој им дужеше на сите, ми бараше пари за мајка му нешто (Бог да ја прости жената, имаше рак) и му дадов (за некого можеби голема сума), знаејќи дека нема никад да ми ја врати. Али бев прилично сигурен дека стварно за мајка му му требаа, која лично ја познавав.

Еве напишав нешто од личен живот.

Последно уредено од модератор:
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932

На пример, еден познаник (алкохоличар) кој им дужеше на сите, ми бараше пари за мајка му нешто (Бог да ја прости жената, имаше рак) и му дадов (за некого можеби голема сума), знаејќи дека нема никад да ми ја врати. Али бев прилично сигурен дека стварно за мајка му му требаа, која лично ја познавав.

Еве напишав нешто од личен живот. @ПрофаундлиСтупид , @bijons, @Аспарух на махалатаа и други влечуги, дојдете одма да запишете, за кога ќе ми седнете на кур, на други теми, да не ве жуља толку.
Te fatil na emocija za zenata, nishto cudno. Im se slucuva na mnogu lugje. Ne se obvinuvaj.

Lj.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.353
Поени од реакции
84.575
Te fatil na emocija za zenata, nishto cudno. Im se slucuva na mnogu lugje. Ne se obvinuvaj.

Lj.
lol, Нити си ја читал дискусијата помеѓу мене и него, нит ништо

ако, битно љубоф не заборавај на крај од секој пост, за друго не бери гајле

(и запиши обавезно букмарк стаи, каде што кажувам за мене приватни ствари, ќе ти се најде за други тотално неповрзани теми)

Член од
26 декември 2020
Мислења
182
Поени од реакции
264

Еве напишав нешто од личен живот. @ПрофаундлиСтупид , @bijons, @Аспарух на махалатаа и други влечуги, дојдете одма да запишете, за кога ќе ми седнете на кур, на други теми, да не ве жуља толку.
Abe greska si go svatil be bratko drugarti mislel na rak znaes edno zivotno sto ide u voda ti odma na najlosoto mislis

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
lol, Нити си ја читал дискусијата помеѓу мене и него, нит ништо

ако, битно љубоф не заборавај на крај од секој пост, за друго не бери гајле
Ignoriraj me, ne sum jas dobar za tebe, igraj si so decata tamu.

Ljubofffff

Член од
14 август 2006
Мислења
45.353
Поени од реакции
84.575
Фантастичниот хумор е она што ме привлекува на Кајгана.

Kajgana Shop

На врв Bottom