Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Mislam deka i na 18C ti paga temperaturata.....
Da koga ima argumenti pocnuvate da tresite zeleni na vasa steta ,jas sum utnal se nadevam deka nema da ima sledni sto sakaat da se great da pomislat na GREE ,tuku da si kupat vo najmala raka najevtiniot dokazan brend po pisano ostvareno a ne rekla kazala pa na poplaka da ne se ni razmisli da se objavat vistini tuku se prodolzuva so promocija na teski lagi kaznivi po zakon za lazno reklamiranje na performansi svojstva na proizvod.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

@Violetova од што многу прашуваш, ете што направи, со вот ме скара!!!
Сега за да ми надоместиш да ми ги изгледаш сите предлози од клубот :pipi:

Mislam deka i na 18C ti paga temperaturata.....
NAPOMENA GREE serijata na inverter nikako da ne se razgleduva za greenje bidejki nepostoi modulacija tuku imate on off ured koj bara otvoren prozorec za da gree ,nikako ne e za prostorii sto imaat makar i minimalna izolacija ,bidejki gree e odlicna za greenje ako prostorot e gradba od 60tite so prozori sto zjaat i ste zadovolni so potrosuvacka od 540w-1650w .
A za ladnje gi preporacuvam gree inverter koi se vo rang na potrosuvacka od 184w-1650w na bilo koja gradba i poretko odenje off ,a posle vkluvuvanje pak na paksimum pa poleka do 184w

Ne greenje na 24 setirana odi vo off pa cekam da padni 22 ili 21 nekogas i 20 pa za da vkluci ,toa e bas ladenje .
Inaku toa vi se vraka od glava so laznoto reklamiranje ,bidejki pri kupuvanje ne kazaa deka e za greenje so otvoren prozorec tuku mi pokazaa dekalaracija na koja pisuvase deka raboti na min 190w sto nema vrska so realnosta inaku ne sum bas sloboden zdravje naesen mozebi ke se rapravame so prodavacot pa zakani so inspekcii pa da se vestaci da se vidi dali gi ima propisanite parametri uredot.
Ti velis deka Mitsibushi Fujitsu Toshiba ... se klimi za ladenje ili nesto ne te razbrav.
Abe neka zemat neka objavat tocni podatoci deka ne odi pod 540w pa togas jas ke odlucam dali sakam kanta on off ili ke kupam ured sto navistina stoi zad pisanoto ,a ne od koga ke ja kupam bila za greenje ne za ladenje gluposti tresite i se ubeduvate deka e taka ,a samo vo izminative 3 meseci so lagite od mene i moi bliski po moi ukazuvanja izgubivte 7 uredi vo 3 kuki sto nema da pomislat na gree vo idnina i na lagite do prodazba a posle izvrtuvanje ,a moite gree neka posluzat uste letovo i na prodazba so prethodno kazno deka ne odat pod 540w ,pa mozebi nekoj koj pusi cigari i e so otvoren prozorec cela zima ke mu se pogodi.

Ќе спушти твојата на 190W кога мојата U Crown ќе спушти на 180W. Мене толку ми ја декларираа, а таа не спушта ни до 600W. Ама тоа е, таму лажат, овде и лажат и релативизираат за да ја одвлечат дискусијата во друг правец. Не била за ладење, на 18 паѓала температурата...
Автоматски споено мислење:

Zatoa luge jas sum protiv klima so greaci ednostavno nema potreba inverter da ima greaci i bezpotrebno da trosi struja
Greaci nemaat LG Panasonic Toshiba Fujitsu Mitsubishi
Zatoa KLIMA SO GREACI NE
Ама тоа се клими, не трактори како овие срања.

Ќе спушти твојата на 190W кога мојата U Crown ќе спушти на 180W. Мене толку ми ја декларираа, а таа не спушта ни до 600W. Ама тоа е, таму лажат, овде и лажат и релативизираат за да ја одвлечат дискусијата во друг правец. Не била за ладење, на 18 паѓала температурата...
Da ama mislat deka ke prodolzat da manipuliraat a ne se svesni deka nie kako korisnici od iskustvo na koj im prekipile so nivnite zanajuvanja lagi bajki navredi ,kolku sto mozime da iznesime vistini i postovi nemozat tie da gi prijavuvaat odstranuvaat bidejki nasata mojata namera e onoj koj bara i saka da dobie komfor konstantna temperatura da go bara makar najslabiot model od bilo koj dokazan japonski brend i da preku podobar nacin na rabota za 5godini da mu izlezi gratis uredot preku pomali smetki i golem komfor.

Da ama mislat deka ke prodolzat da manipuliraat a ne se svesni deka nie kako korisnici od iskustvo na koj im prekipile so nivnite zanajuvanja lagi bajki navredi ,kolku sto mozime da iznesime vistini i postovi nemozat tie da gi prijavuvaat odstranuvaat bidejki nasata mojata namera e onoj koj bara i saka da dobie komfor konstantna temperatura da go bara makar najslabiot model od bilo koj dokazan japonski brend i da preku podobar nacin na rabota za 5godini da mu izlezi gratis uredot preku pomali smetki i golem komfor.

Neznam zosto mislis deka tvoite lazgi t..e. kontriranja se relevantni.
Dali so greac ili bez ke potrosi 100 den poveke mesecno, voopsto ne e bitno barem za mene, ili na modulacija t.e. ladenje na prostorijata.
Mnogu poveke ke dobijam.
Zastedata od investicija vo japanka ke ja opravdas za 20 godini, mozebi i 30 godini.
Pomina vreme na lepenki.

Сега ќе следуваат кавги околу "најекономично ладење".

Не знам зошто толку се карате!? Треба греењето прво да биде ефективно, економичноста е секундарен, па дури и терцијален услов. Вториот би бил големината на површината, не е исто да загрее стан и куќа. Потоа има разлика од стан до стан и од куќа до куќа. Па местоположба на објектот итн.

Откако ставивме фасада воопшто и не го загреваме горниот спрат (живеам во барака). Поекономично од тоа здравје. Доле имам инвертер клима и пред сѐ ја ставив ради летните температури. Инаку, немаше некоја сериозна разлика во сметката од претходните години кога користев парно и сега со оваа клима. :)

Neznam zosto mislis deka tvoite lazgi t..e. kontriranja se relevantni.
Dali so greac ili bez ke potrosi 100 den poveke mesecno, voopsto ne e bitno barem za mene, ili na modulacija t.e. ladenje na prostorijata.
Mnogu poveke ke dobijam.
Zastedata od investicija vo japanka ke ja opravdas za 20 godini, mozebi i 30 godini.
Pomina vreme na lepenki.
Razlikata so greac ili ne samo vo garanten rok ke potrosi 10000 denari koja e vsusnost razlika od odlicna klima do gree neefikasna klima vo sekoj pogled zaradi nemanje modulacija koja patem trebalo da te naucat deka nee ladenje tuku odrzuvanje konstantna temperatura so mala potrosuvacka a visok cop od 4.5 nasproti ne efikasnata i nekomforna gree so cop 3.5 i so toplinska zaguba od 1kw toplina za ista potrosena struja kaj gree sto presmetano po 2denari na 1kw toplina i 24casa dava 48denari dnevno sto znaci otprilika 1500denari mesecno poveke prema naprimer Toshiba suzumi 13 ,i 6 meseci greenje po 1500denari =9000denari godisno samo na greenje sto znaci za 10godini kolku sto vie davate garancija toshibata ke zastedi 90000 denari odnosno ke isplati sama 2takvi toshiba suzumi 13ki
I ke imas 10godini KOMFOR sto e poim za gree
Neli po jasno razdrobeno e mnogu pojasno za sekoj nov kupuvac ili spremen za obnova

Razlikata so greac ili ne samo vo garanten rok ke potrosi 10000 denari koja e vsusnost razlika od odlicna klima do gree neefikasna klima vo sekoj pogled zaradi nemanje modulacija koja patem trebalo da te naucat deka nee ladenje tuku odrzuvanje konstantna temperatura so mala potrosuvacka a visok cop od 4.5 nasproti ne efikasnata i nekomforna gree so cop 3.5 i so toplinska zaguba od 1kw toplina za ista potrosena struja kaj gree sto presmetano po 2denari na 1kw toplina i 24casa dava 48denari dnevno sto znaci otprilika 1500denari mesecno poveke prema naprimer Toshiba suzumi 13 ,i 6 meseci greenje po 1500denari =9000denari godisno samo na greenje sto znaci za 10godini kolku sto vie davate garancija toshibata ke zastedi 90000 denari odnosno ke isplati sama 2takvi toshiba suzumi 13ki
I ke imas 10godini KOMFOR sto e poim za gree
Neli po jasno razdrobeno e mnogu pojasno za sekoj nov kupuvac ili spremen za obnova

Presmetkite ti se za da se opravdas zosto si tresnal pari za nalepnica?
Ne sum jas zena ti ili majka ti da se pravdas.
Edno znam, deka ni za 20 godini nema da ja nadoknadis razlikata.

Ova so nivnoto taka nareceno nalepnica neka ne se lazat potencijanite kupci ,ova e samo nivna izmislena laga,koja mozi da se pobija samo so ARGUMENTI a voedno stojam na rapolaganje so gree g tech da mi obrazlozat na lice mesto kako e dobro da duva duri ne lrefrli 2c nad zadadena 24 c pa posle ceka da padni 21 ,pa taa duri ceka jas treba da baram kebe duri da vkluci ia taka vo krug na sekoj 20-30 minuti ,pogolema laga od gree za ubobstvo vo zagrevanjeto nema ,ako sakas da me pobijas daj argumenti .
Voedno samo da ti kazam deka toa samo lepenka ne mi deluva deka e taka so bilo koj ured sto go poseduvam a e dokazan brend na svoeto pole. PS ZAOBIKOLETE GREE ZA GREENJE NEMA UDOBNOST VOOPSTO Ima precesti on off ciklusi gubite efikasnost ekonomicnost i skraten vek na kompresor zgolemena bucava posle sekoj on ciklus oti kompresorot se zaletuva na max pa poleka namaluva do 540w koj saka da me pobie vo tvrdenjeto neka poveli imam dva primeroci ,ako potrosuvackata padni pod 380w vo mod na greenje sto e dvojno od deklariranoto gi dobiva GRATIS dve gtech ako ne si ostava 500evra ,povelete bilo koj od GREE ubeduvaci so LAGI GOLEMI
I predlagam sekoj eden sto ima namera da kupi inverter i vidi razlika od 150-200evra prema japonski brend neka ne se misli voopsto ,razlikata ke izlezi za edna sezona gratis udobno greenje na niski obrtai na kompresor a ne aerodrom doma

Ni tvoeto ni of tzlatko napisanoto vrska nema ,zosto?
Konkretno gree model dve isti klimi idealno montirani ,15cm od tavan levo desno prostor 30cm so 3metri ,nadvoresnata pod strea nad neze prostor okolu neze otvoren prostor ,i isprobano na greenje vo site mozni fan brzini varijanti nasocuvac vamu tamu i feel i drugi trakatanci G tech ima zezok izduv koga raboti do dostignuvanje na temperatura i pocnuva problemot ,prvo sekogas bufta gree 2c plus ,i koga idi do mod kade treba da pokazi performansi odzuvanje na temperatura imas situacija kade na nadvoresna tem pod 0 po dostignuvanje na temp potrosuvackata odi do 540w i isklucuva ,posle ceka na zadadena 24c da padni na 22 pa da vkluvi pa odi na 1600w pa se vraka na 700 pa pak na 540w pa off i taka vo krug i toa e toj komfor sto od gree mozi da se sonuva .I ne drzi voda toa sto velite na pomala temp na izduv na odzuvanje e loso ,jas sum videl deka e odlicno ,bidejki ednas se postignala temperaturata i sega samo se odzuva so 200-300w i e fenomenalno zaboravas deka imas inverter ,a so gree g tech cela zima kako da imav pista so avioni ,inaku isto mi raboti i vivax (midea) na 700w odi off.
Morav da pisam bidejki gledam poslednive denovi pak se pisuvaat nevistini i se izlozuvaat tabeli sto nemaat vrska so realnosta ,kako sto mojata gtech veli min 190w-1650w i bese usno garantirano deka kako pisuva taka e ama realnosta e namesto 190w imam 540w minimum ,sto realno e lazno reklamiranje i kaznivo po zakon ,ako site nezadovolni pocnime da reagirame do pazarna ke treba da pocnat da vrakaat uredi i pari nazad . Prosto kazano za obicen kupuvac da razberi neka ne ocekuva nitu za povisoka cena od gree midea deka ke ima niska modulacija ,ocigledno nee taka vo praksa koj se somneva neka dojdi neka se uveri. A pak vo preoden period ili kako sega navecer nema komfor vo greenjeto so gree ,celo vreme on off avioni sletuvaat

Odlicno vaka sto spodeluvas iskustvo, sepak so citanje iskustva a ne samo prepukuvanja lugeto mozat da formiraat mislenje sto e za niv a sto ne e.
Kolku inaku ti trosese klimava mesecno prosecno imas li pretstava? I ako cop-ot e realno 3.5 kako sto kaza toa voopsto ne e loso

Razlikata megu amber
Razlikata pomegu fujitsu od 18btu i gree amber od 18btu e gree-to e poskapo za 2-3000 den

Последно уредено:
odzuva so 200-300w i e

Kolika je temperatura na ispuhu pri tih 200-300 w

ako potrosuvackata padni pod 380w vo mod na greenje sto e dvojno od deklariranoto gi dobiva GRATIS dve gtech
Moj drug Zoran O. s elite foruma ima gtceh , javi se njemu neka ti snimi video s 290w na grijanju..
Tako su oričali i za muse na elite , par njih , lijepo im snimljeno kako radi...

Btw u koliko m2 si stavio gtech

Последно уредено:
Kolika je temperatura na ispuhu pri tih 200-300 w
Nerazbiram kako uspevaat da ve lazat so tie finti seuste ,35c izduv KONSTANTEN koj treba da odrzi 24c i odrzuva pefektno ,voedno da te prasam kolku e izduv koga gtech ke pojdi off a jas ja cekam 10minuti minimum da vkluci i po tie minuti e 21 , a kaj ovaa sto te lazat kolku e izduv imas KONSTANTNA sobna temperatura od 24c , RAZLIKATA E OGROMNA NE BIDETE IZLAZANI OD MANIPULATORI sto edinstvena cel im e da vi prodadat ured ednokratno nerazmisluvajki deka mozebi imate potreba od 5 ili poveke uredi ,i sami sebe na kraj se izlazale dolgorocno gledano ,primer prestojnava zima za kaj roditelive treba da kupam inverter i ni nakraj pamet ne mi paga da poglednam vo GREE ured ,ama ni bokal za voda od niv veke

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom