- Член од
- 26 март 2021
- Мислења
- 68
- Поени од реакции
- 102
16 ден бруто дивиденда Телеком. Задоволни???
Јас не сум. Очекував 18-20 денс16 ден бруто дивиденда Телеком. Задоволни???
Знак за добра фирма е што знае дека имање многу пари значи и многу проблеми. Затоа таквата фирма не сака да ги оптоварува акционерите со големи дивиденди, туку раководството во нивно име ја присвојува и троши добивката. Осуммината од топ менаџментот на ГРНТ ќе се мачат и ќе кршат глава како да ги потрошат своите 57.000.000 денари надомест, само за четирите илјади мали акционери безгрижно да уживаат во 30.000.000 дивиденда.Grnt imam so prekini (kupi-prodaj) od 2011ta do denes, koga solidni kolicini, koga smeshni...
Prv pat nekoj najde za potrebno da mi se javi, da se pretstavi vo ime na firmata, da mi kaze deka imalo sobranie na akcioneri I deka sum mozel da podignam obrazci za glasanje... Ma nemoj... Dodusha ne mi kazaa kako treba da glasam, a ne ni prashav, da bidam do kraj korekten...
Проблемот не е до осуммината од топ менаџментот, туку што од четирите илјади малцински акционери не се наоѓа барем еден да ја оспори одлуката за распоредување на добивката за 2020 година, како што тоа го направија четворица одважни мали акционери со незаконската одлука за распоредување на добивката за 2018 година во едно друго акционерско друштво.Знак за добра фирма е што знае дека имање многу пари значи и многу проблеми. Затоа таквата фирма не сака да ги оптоварува акционерите со големи дивиденди, туку раководството во нивно име ја присвојува и троши добивката. Осуммината од топ менаџментот на ГРНТ ќе се мачат и ќе кршат глава како да ги потрошат своите 57.000.000 денари надомест, само за четирите илјади мали акционери безгрижно да уживаат во 30.000.000 дивиденда.
Многу точно е ова, а и самиот насекаде јавно зборувам и пишувам за истиот проблем. Какошто резигнираната, инертна, пасивна и затуцана раја дозволува 15% корумпирана и неспособна политичка каста со децении да ја јава и експлоатира во државичево, истите такви акционери дозволуваат на истите такви газди истото тоа да им го прават.Проблемот не е до осуммината од топ менаџментот, туку што од четирите илјади малцински акционери не се наоѓа барем еден да ја оспори одлуката
зајко наредил, мираз на блгарските купувачиЈас не сум. Очекував 18-20 денс
Фирмата има 2,1 милијарди кеш а дели малце под 1,4. Зошто им се останатите 0,7?
Berzanska cena na zelezo ide up I toa pobajagi.....ciklusot pocna ....sprema toa mislam deka vo naredna godina dve ke ide up I profitabilnosta na stil I akcijata....baska minco veke ne e tamo pa ke nema koj da drpaShto se slucuva so Makstil za kratok period skokna od 60 na 92 den poveke od 50%, dali ima prostor za ushte rastenje i pametno e da se kupuva ili veke zamina vozot![]()
Глупоста и финансиската неписменост кулминираат. Посебно за оние што купуваат акции на банката со кредит од истатаСто се дешава со КМБ 8800ден
Dali STIL ke ja povlece i RZUS nagore?Berzanska cena na zelezo ide up I toa pobajagi.....ciklusot pocna ....sprema toa mislam deka vo naredna godina dve ke ide up I profitabilnosta na stil I akcijata....baska minco veke ne e tamo pa ke nema koj da drpa![]()