Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Баш ме интересира дали може сега Левица да поднесе амандмани на законот за дивоградби, откако Пендаровски не го потпиша и е вратен во Собрание...
Од аспект на процедура и Деловник, може.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.901
Поени од реакции
30.822
У секоја ситуација ќе го гласам Апасиев отколку овие неписмените шо немаат свое мислење и прекршуваат закони оти така на курот им паднало.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.793
Поени од реакции
8.506
Баш ме интересира дали може сега Левица да поднесе амандмани на законот за дивоградби, откако Пендаровски не го потпиша и е вратен во Собрание...
По скратена постапка е, плус СДС/ДПНЕ и ДУИ заедно имаат 100+ пратеници ако сакаат и деловник ќе сменат за да се отфрлат амандманите. Не можеш да спречиш процедурално нешто кога противникот има 95% од законодавната власт во парламент. Процедурално би можеле само преку уставен, али тој е цел полтрони.

Затоа единствената шанса што останува е јавен притисок. Друго нема, и да се искористи седницата да се направи циркус.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.936
Поени од реакции
23.738
Цело време ја читам оваа споредба. Многу е несоодветна.

-Дали кога Косово прогласи независност цел православен свет го нападна како што беше нападнат Израел од сите соседи?
-Дали Русија, како нуклеарна сила и Путин, како нивен Ахмадинеџад, во секој трет говор зборува дека света должност на православните христијани е ослободување на Косово од муслиманите и нивно уништување?
-Дали ние и србите имаме паравоени организации кои го гранатираат Косово и вршат терор врз албанците на нивните територии? Дали во Прешево, Тетово, Гостивар, Скопје албанци се секојдневно линчувани, тепани, дали насилно им се растураат свадби и веселби и им се забранува манифестирање етничка, религиозна и културна посебност, како што се случува со буквално сите христијани и евреи во скоро сите муслимански држави, со посебен акцент на коптите?
По што тоа сме исти со Палестинците?
Да не ви одговарам посебно, ќе пробам со еден коментар и на двајцата да ви реплицирам.
Дали Израелците се дошљаци таму како што се љопките во Македонија, особено тие после 2001?
Мене не ме интересира што пишувало во некоја книга и кој бил таму пред илјадници години. Ако си го напуштил местото тоа веќе не е твое. Неможе да се врати некој американец евреј и да ти каже абе пра-пра-пра-пра дедо ми живеел на овие простори, сега е мое.
Тоа е исто како да ти кажат љопките "Абе Илирида е ова", исто како да ти кажат србите, Абе Србија е ова, еднаш беше наша...
Ете по тоа прашање сме исти со палестинците и споредбата е соодветна.
Да се разбереме, јас немам страна. Би сакал да престанам да слушам дека се убиваат таму и конечно да најдат решение да живеат заедно. Јас само коментирам затоа што гледам преовладува мислењето дека е погрешно ако се застане во одбрана на Палестина само затоа што се они муслимани.
Wrong is wrong, even if everybody is doing it and right is right, even if no one is doing it.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.793
Поени од реакции
8.506
Да не ви одговарам посебно, ќе пробам со еден коментар и на двајцата да ви реплицирам.
Дали Израелците се дошљаци таму како што се љопките во Македонија, особено тие после 2001?
Мене не ме интересира што пишувало во некоја книга и кој бил таму пред илјадници години. Ако си го напуштил местото тоа веќе не е твое. Неможе да се врати некој американец евреј и да ти каже абе пра-пра-пра-пра дедо ми живеел на овие простори, сега е мое.
Тоа е исто како да ти кажат љопките "Абе Илирида е ова", исто како да ти кажат србите, Абе Србија е ова, еднаш беше наша...
Да се разбереме, јас немам страна. Би сакал да престанам да слушам дека се убиваат таму и конечно да најдат решение да живеат заедно. Јас само коментирам затоа што гледам преовладува мислењето дека е погрешно ако се застане во одбрана на Палестина само затоа што се они муслимани.
Wrong is wrong, even if everybody is doing it and right is right, even if no one is doing it.

Да додадам со Палестинците сме исти зошто истото ни се случило и на нас во Егејска македонија. Цела збирштина од Анатолија која била христијанска по религија Грците ја имаат донесено во Егејска Македонија при размената со население со Турција и денеска тие се најфанатичните "Македонци" во Грција.

Им ги рушат селата на палестинците и носат "Евреи" од цела планета и ги населуваат во населби изградени врз уништените села, и сетоа тоа на база на теолошки мит дека "Они се избраниот народ" и дека "Господ на нив им ја дал таа земја".

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Добро, ама зошто да застанеме тука? Ние сме дошљаци по градовите исто. До пред 100 години на оваа територија живееле мнозинство Турци. Во градовите биле по 80-90% Турци. Ние сме биле по планини таму. Што кур сме ги избркале Турците за и сме ги населиле градовите, водејќи се по некои книги таму од пред 500 години. Си го напуштил местото, веќе не е твое.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Добро, значи некој ако не сака да ги подржи Палестина, одма е за Израел така? Како ботовите од СДС-ДПМНЕ звучите.
Не е работата да ги за поддржување, секој си има каков сака став,, ме нервира шо народот "патриотски" се пали на Израел као ги тепал муслиманите, демек така требало и тука а у 20 години еден протест не се направи за ништо иако Македонија има голем проблем со радикална исламизација и општо со исламот од типот на ИСИС(само без насилно убивање)

Апасиев верува во нешто, дали е во право секој нека си пресуди, и ете го покажува тоа. "Патриотите" цел живот у дупка напикани, дркаат на убивање муслимани, а не смеат да писнат у своја матична држава.
Автоматски споено мислење:

Добро, ама зошто да застанеме тука? Ние сме дошљаци по градовите исто. До пред 100 години на оваа територија живееле мнозинство Турци. Во градовите биле по 80-90% Турци. Ние сме биле по планини таму. Што кур сме ги избркале Турците за и сме ги населиле градовите, водејќи се по некои книги таму од пред 500 години. Си го напуштил местото, веќе не е твое.
Хахахахахахахахаахаха

Аман бе да го ебам, малку ли кеш направивте до сега, коа ќе го трошите, ќе ви помине животот.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Хахахахахахахахаахаха

Аман бе да го ебам, малку ли кеш направивте до сега, коа ќе го трошите, ќе ви помине животот.
После работно време.

Кога ќе завршиш со водење грижа за туѓи животи, може да објасниш зошто логиката на твојот идол за Палестинците во Јудеја не може да се аплицира врз Турците во Румелија.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.936
Поени од реакции
23.738
Леле брат си забегал. Јас мислев има простор за дискусија ама после ова јасно ми е кого цитирам.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Леле брат си забегал. Јас мислев има простор за дискусија ама после ова јасно ми е кого цитирам.
Што сум забегал. Еве јас сум забегал. Батали ме мене, објасни што неточно кажав.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
После работно време.

Кога ќе завршиш со водење грижа за туѓи животи, може да објасниш зошто логиката на твојот идол за Палестинците во Јудеја не може да се аплицира врз Турците во Румелија.
Абе ќе ви помине животот без ни еден момент на фанатизам, без ни најмала емоција кон нешто што не е матријално, без да се солидаризирате со некој народ или одредена група на граѓани. Еби и матер на парите, лупни една слика со марама за инает на сите.

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.793
Поени од реакции
8.506
После работно време.

Нема никаква разлика, Турците со потекло од Македонија кои имаат тапии за имот, на истите треба да им биде вратен имотот. Ако сакаат да се вратат и да живеат тука не гледам и причина зошто и да нема некаков процес за добивање на државјанство. Впрочем Косовските Шиптaри избркани од Енвер Хоџа а прифатени од Тито се тие што во најголем дел живеат по поранешните Турски имоти.

Од формирањето на Социјалистичка Република Македонија па до сега ние сме немале скоро никаков проблем ниту конфликт со етничките Турци во Македонија. 95% од проблемите ни се со Косоварските нео-балисти и никој друг. Дојденци од пред 70 до 30 години кои имаат проблем со апсолутно секакво цивилизациско ниво и институција.

Денес да ја има референдум да се направи размена на население 1 Косовар за 3 Турци со потекло од Македонија, море и 1 Косовар за двајца Албанци од Југот на Албанија. Со крв би гласал на истиот.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Абе ќе ви помине животот без ни еден момент на фанатизам, без ни најмала емоција кон нешто што не е матријално, без да се солидаризирате со некој народ или одредена група на граѓани. Еби и матер на парите, лупни една слика со марама за инает на сите.

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
Абе ако ти прави ќеиф, не само слика со марама, и сунет можеш да направиш. Не ти се мешам, ниту ме интересира. Само да браниш Палестинци во Израел а да си рамнодушен за Турци на Балкан е многу лицемерно.
Нема никаква разлика, Турците со потекло од Македонија кои имаат тапии за имот, на истите треба да им биде вратен имотот. Ако сакаат да се вратат и да живеат тука не гледам и причина зошто и да нема некаков процес за добивање на државјанство. Впрочем Косовските Шиптaри избркани од Енвер Хоџа а прифатени од Тито се тие што во најголем дел живеат по поранешните Турски имоти.

Од формирањето на Социјалистичка Република Македонија па до сега ние сме немале скоро никаков проблем ниту конфликт со етничките Турци во Македонија. 95% од проблемите ни се со Косоварските нео-балисти и никој друг. Дојденци од пред 70 до 30 години кои имаат проблем со апсолутно секакво цивилизациско ниво и институција.

Денес да ја има референдум да се направи размена на население 1 Косовар за 3 Турци со потекло од Македонија, море и 1 Косовар за двајца Албанци од Југот на Албанија. Со крв би гласал на истиот.
Секако дека нема проблем, кога се избркани. А ако сакате да ги враќате и да им делите државјанства, тоа е одлична идеја. Може да го предложиш да влезе во новата програма на Левица. :D

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.471
Мене не ме интересира што пишувало во некоја книга и кој бил таму пред илјадници години. Ако си го напуштил местото тоа веќе не е твое.
По оваа логика, чим го напуштиле палестинците местото од пред 100 години, тоа не е нивно туку на моменталните жители, Израелците.
Затоа е најубаво да се гледа моменталната ситуација, а не пред 1000 или 100 години. Едноставно такви демографски промени и населувања имаш во еден куп земји (дури и кај нас) и никој освен арапиве не се заканува со етнички чистења за да се врати во претходната состојба.

Kajgana Shop

На врв Bottom