Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
И Застава била 50 години број 1 за коли во Југославија. Дури и Америка ја освоиле успешно(ако читаш тогашна пропаганда!)

Во фирми основани и работени по партиски указ немам верба! ...а можда и стварно се број 1 во Кина што е сосем нерелевантно за нас.
Дај кажи бројки или проценти колку клими продале во Швајцарија,Франција,Америка,Јапан...
Земји кај што потрошувачот несмее да биде излажан.
Тие 38% не ми значат ништо ако 99% од сето тоа производство е бофал за третиот свет.
Pred da napises nesto zemi procitaj prvo, ne samo da se napise nesto.
Kina e vo momentot broj 1 pazar vo svetot, za bilo koj segment.
Gree e daleku od drzavna kompanija, procitaj malce.
Potrosuvacot nikade ne smee da bide izlazan, najmalce vo Kina, zapomni si go toa.
Dosta so demagogii, ne pominuvaat veke.
Автоматски споено мислење:

Pa imaat market share okolu 0,05% , i toa najmnogu po gradilista vo kontejneri. Inaku isto kako da veruvas na drzavna firm vo nasa zemja bilo koja, deka e najdobra vo svet. Toa se tie, komunisticka firma so slogan No.1 . Strasno nesto
Ti si jasen, samo da se ide kontra... si imas pricina, sakas nalepnica da prodades...ama pomina toa vreme.

Мое мислење за Fairy моделот е дека е моќна но не и баш интелигентна, не знае добро да модулира, да спушти пониска температура на издув и со тоа да намали трошок на струја, постојано работи со висока температура на издув и откако ќе ја достигне температурата, се изгаснува.

Kojom matematikom če ti potrošiti više struje ako prostor zahtjeva xy kw..

A kolku dava temperatura na izduvot?

T ispuha ide minimalno oko 36-37° , prosječno oko 38-39 najniže , možeš i da spustiš oko 30° - 32° tako da staviš na recimo medium high fan , medjutim to nije grijanje to je kao osjećaj klimatiziranog prostora..

Последно уредено:
Potrosuvacot nikade ne smee da bide izlazan, najmalce vo Kina, zapomni si go toa.
Во Кина потрошувачот можеби не смее да биде излажан, ама во Македонија тоа е пракса.
Особено кога се работи за некои. Почнувајќи од продавачите, па монтерите, па сервисерите... Сите лажат на големо, изгледа тоа им е во крвта.

Decki nekoe iskustvo ili mislenje za
HAIER TUNDRA GREEN AS50TDDHRA-CL/1U50MEEFRA. (5.5kw)
Vo specifikaciite negde pisuva rabotna temperatura -25/+43, a vo nekoi drugi -15/+43
На -20 зимава работеше без проблем. Види мои постови каде имам пишувано за начин на работа и потрошувачка за да ти стане појасно. Ме мрзи повторно истото да го пишувам.
Во секој случај океј буџет клима која за вложените пари ќе си ја брка работата.

чисто сумљам дека некој му ги чита постовите
Не можеш толку брзо да читаш колку што он може брзо да искуца. Замисли седиш дома и онакви работи ти паѓаат на памет и си викаш фак ит ќе ги напишам.

почнувам да му ги читам објавите и после втората реченица си викам fuck, this shit ain't for me. :D

A kolku dava temperatura na izduvot?
Не сум мерел точно, но од рака претпоставувам дека е >40 степени пошто се чувствува многу топол/ жежок воздух ( зборувам кога работи со 700-900w ).

Kojom matematikom če ti potrošiti više struje ako prostor zahtjeva xy kw..

T ispuha ide minimalno oko 36-37° , prosječno oko 38-39 najniže , možeš i da spustiš oko 30° - 32° tako da staviš na recimo medium high fan , medjutim to nije grijanje to je kao osjećaj klimatiziranog prostora..
Затоа што цело време работи со повисок трошок, достигнува температура и изгаснува па потоа кога ќе падне температурата околу 2 степени повторно се вклучува и работи со повисок трошок 700-900w, можеби не е огромна разлика во трошокот во споредба со тоа доколку би модулирала со понизок трошок а постојано би работела.

За тоа дека може да спушти до 30-32 степени јас не верувам, никогаш не сум ја начекал да модулира со толку ниска температура, дури и 36-37 степени ми е сомнително.

За некои не е некоја маана ако работи пали-гаси и работи постојано со многу топол/ жежок воздух, но едноставно поинаков принцип на работа е што или ти се допаѓа или не.

Не можеш толку брзо да читаш колку што он може брзо да искуца. Замисли седиш дома и онакви работи ти паѓаат на памет и си викаш фак ит ќе ги напишам.

пред и потоа хахахахахахахаха
1621342180781.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom