Влада на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување
Докази за Гоце? Иначе никојпат не ми бепе јасно оти има толку голема омраза кон католицизмот во Македонија и да ги прашаш луѓето не можат теолошки да објаснат туку политички. Можеби е рефлекс преземен од Србија и Русија. Иначе убеден сум дека ако Христијанството сака да има иднина, големите конфесии мора да се зближат а Православните со Католиците се поблиски него со протестантите. За нив искрено немам надеж некоја.
Мене најинтересни ми се евангелистите некако има највеќе зборување и читање и логика во нивното учење. Православните се само пеење. Католиците се нешто помеѓу. Најинтересно ми е на протестанска богослужба се учи најмногу. Но не верувам во Библија и најбазичните учења на сите 3 цркви, така да најточен опис е атеист за мене. Но имаат црквите заедница и дружење па поради тоа одам понекогаш.

Мене најинтересни ми се евангелистите некако има највеќе зборување и читање и логика во нивното учење. Православните се само пеење. Католиците се нешто помеѓу. Најинтересно ми е на протестанска богослужба се учи најмногу. Но не верувам во Библија и најбазичните учења на сите 3 цркви, така да најточен опис е атеист за мене. Но имаат црквите заедница и дружење па поради тоа одам понекогаш.
Интересен човек си ти :)

Иначе Унијатството е дел од нашата револуционерна борба за Македонска држава и не треба да бегаме од тоа.

Унијатството е желба на народот да се оттргни од Грчката Цариградска Патријаршија и Бугарската Егзархија.

Интересен човек си ти :)

Иначе Унијатството е дел од нашата револуционерна борба за Македонска држава и не треба да бегаме од тоа.

Унијатството е желба на народот да се оттргни од Грчката Цариградска Патријаршија и Бугарската Егзархија.
И после биле Бугари...

Нешто најново од комуњарската кујна: Е оти бе брат, што ти фали сега? Ти менува тебе дали се овие или другите? Исти кур.
По 114ти пат, полошо од комуњар нема. Амеба.
На грујовистите може да им се обраќаат со ''докторе''.
Е толку се неписмени.

И то најголемата унијатска заедница била во Кукуш :)
Како делували тие униjати? Како слободните анархисти или имали некоjа црковна организација? Како се именувала, ако е имало? Кои са били бископи и каде са резидирали?

Последно уредено:

Колку зачудувачки :D, гарант и омилена пита ти е од јаболка а омилено пиво буд лајт. А најдобра скара се знае прават во Мекдоналдс каде што секогаш може да се очекува професионализам и стандарден квалитет.

Јбг, боли тоа ама пак од друга страна како мислиш дека ќе беше одиграно а да не беше на штета на Македонија?
Промената на името и влезот на Македонија во НАТО беа стратешки цели на ЕУ и САД. Ги заболело нив за мизерија, сиромаштија, корупција... квалитетните луѓе - малкуте, секако ќе си ги повлечат таму. Овде останува олошот и тие што залудно и наивно веруваат во подобро утре.
Заев секако беше вештачки донесен овде кога грдни пари се истурија на таканаречени револуции и вешто скроени афери за да се урниса довербата на 10 годишното слепо владеење на Груевски.

Проблемот е што Заев беше тој што се дрзна во замена за Власт се согласи да одработи за големите сили и да ја втера Македонија таму каде што е денес, а тоа со променето име и во НАТО алијансата. Две нешта од кои ние изгубивме многу а Западниот свет доби многу.

Заев е проблемот што се дрзна да решава во името на сите. Реши ствари што никој не се осудуваше ни да се осмели да ги прави, плашејќи се од последиците. Македонија уште мноооогу порано ќе беше во НАТО и со сменето име - стопати подобро од денешново, меѓутоа секој еден политичар се плашеше од последиците., се плашеше дека ќе урниса една нација и ќе биде виновник кој ќе се изучува во историјата како предавник на една нација.
Испадна дека го преценивме македонскиот народ. Ниту го казни Заев, ниту пак нешто ги трогна промена на име....

И да се навратам на Мицко што не изреагирал за сето тоа.... Спротиставувањето на Мицко ќе претставуваше спротиставување на Западна Европа и САД.
Првите 2 години после падот на Гуревски - ВМРО беше на работ да се прогласи за радикално конзервативно десничарска партија еквивалент на Златна Зора.
Уште се фура тој наратив дека ВМРО-ДПМНЕ е зло кое е против Европски интереси за Македонија.
Замисли Меркел ти иде во МК и ти лобира за капитулантски референдум а ти одиш контра протести бојкоти и објавуваш вербална војна на политиките на Германија. Па не сестринска партија и братска нека бидат. ДПМНЕ ќе беше сросано и избришано. Од Кале првин ќе се дадеше дирекција да се замрзнат сметки да се конфискува имот. Ќе се распаднеше. Ќе се формираа 2-3 нови партии кои ќе се мразеа едни со други и тоа ќе беше крај за конзервативните десничари на Македонија.
Значи ли ова дека сега треба да гласам за Мицкоски за да падне Заев??
Утре на тој Мицкоски пак ќе му командуваат Меркел и од Калето.
Нема повеќе да биде Заев, ама газдите пак ќе налагаат што и како да се работи.
Тогаш нека си остане Заев, исто ми се фаќа.

Значи ли ова дека сега треба да гласам за Мицкоски за да падне Заев??
Утре на тој Мицкоски пак ќе му командуваат Меркел и од Калето.
Нема повеќе да биде Заев, ама газдите пак ќе налагаат што и како да се работи.
Тогаш нека си остане Заев, исто ми се фаќа.
Па нема да ти командуваат ако си трунка подобар политичар од Заев и не се водиш врз основа на лични и партиски интереси туку во интерес на државата и народот во неа.

Ако не си со нив, тогаш ќе добиваш вакви написи, протести, може некој воен пуч да ти се деси.

Јас мислам гледате дека Македонија во 30год постоење нема креирано пријатели на стратешки и политички план.
Не стоиме добро со Русија, Кина затоа што сме Западно Ориентирани. А пак Западот нема некој којзнае каков интерес од нас.
На Америка и е доволна Албанија како партнер за подривање на своите политики во Балканот.

Автократско Владеење на овие простори е единствен одржлив начин. Само треба квалитетен политичар кој ќе игра на два стола и доволно умешни политики за да го одржува внатрешниот рејтинг а притоа да не прави блесави работи како Груевски што се мрдна последните 3-4 години.

Колку зачудувачки :D, гарант и омилена пита ти е од јаболка а омилено пиво буд лајт. А најдобра скара се знае прават во Мекдоналдс каде што секогаш може да се очекува професионализам и стандарден квалитет.
Да омилена пита ми е од јаболко, омилено пиво Скопско а јадам донер кебап и ќебапчиња. Да не се лутат и Турците. :)
Автоматски споено мислење:

Како делували тие униjати? Како слободните анархисти или имали некоjа црковна организација? Како се именувала, ако е имало? Кои са били бископи и каде са резидирали?
Исто и имиња на сите клисари со матичен број, државјанство, и извод од умреница и крштеница. Број на продадени свеќи со сериски број на свеќа. И крвна група и број на кондури од сите верници. Во 3 примероци и заверено на нотар.

Последно уредено:
Па нема да ти командуваат ако си трунка подобар политичар од Заев и не се водиш врз основа на лични и партиски интереси туку во интерес на државата и народот во неа.

Ако не си со нив, тогаш ќе добиваш вакви написи, протести, може некој воен пуч да ти се деси.

Јас мислам гледате дека Македонија во 30год постоење нема креирано пријатели на стратешки и политички план.
Не стоиме добро со Русија, Кина затоа што сме Западно Ориентирани. А пак Западот нема некој којзнае каков интерес од нас.
На Америка и е доволна Албанија како партнер за подривање на своите политики во Балканот.

Автократско Владеење на овие простори е единствен одржлив начин. Само треба квалитетен политичар кој ќе игра на два стола и доволно умешни политики за да го одржува внатрешниот рејтинг а притоа да не прави блесави работи како Груевски што се мрдна последните 3-4 години.

Ова е се, само не тоа што ни треба.

Ова е се, само не тоа што ни треба.
Знаеме за таа шема сите што се проЗападни се демократи сите што не се се диктатори. Затоа им тема со таков наслов за Вучиќ...кој и беш не е антиЗападен ама ваљда не е комуњар.

Не помага ако е некој трунка подобар од Заев. Такви се барем 99% од политичарите. Не дека се добри, туку овој е дно.

За да не командуваат од калето треба човек со муда. За жал на Мицкоски мудата му се приклештени во менгеме, па ако малку повеќе ја отвори устата, веднаш се притега уште половина круг. ВМРО не можеше да добие пополжавест претседател, овој е врв во лигавењето.

Нешто најново од комуњарската кујна: Е оти бе брат, што ти фали сега? Ти менува тебе дали се овие или другите? Исти кур.
Taка е, исти кур.
Затоа на клоци и двете партии, 30 години што ни ебаа матер.

(секако дека нема да се деси ова)

Не помага ако е некој трунка подобар од Заев. Такви се барем 99% од политичарите. Не дека се добри, туку овој е дно.

За да не командуваат од калето треба човек со муда. За жал на Мицкоски мудата му се приклештени во менгеме, па ако малку повеќе ја отвори устата, веднаш се притега уште половина круг. ВМРО не можеше да добие пополжавест претседател, овој е врв во лигавењето.
Грујо беше најдобар премиер во историјата на Македонија реално лош ама се друго е бетер. Ама се прелажаа гласачите. Сега баш и нема некоја поента да се гласа може само донекаде за некој десна партија од опозицијата подесна од ДПМНЕ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom