Влада на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување
Заев е опшутеш зашто го гласа проста маса, а не мора да бидеш член на партија за да гласаш на избори за Заев. Од една страна го гласате од друга страна кукате, епа малце ви е искрено.

Тоа подразбираше дека не сум ни го гласал, треба партијашите да сфатат дека мнозинството од гласачкото тело уопште не излегува на гласање.

А те молам објасни ми како мислиш Мицко да добие 61 или да дојде на власт покрај натртениот чмар на циганот што прифаќа сѐ, баш ме интересира

-Шефе, ќе мислат дека сме антиваксери...
-Венко, нема друга опција, мора да одолговлекуваме. Што порано се вакцинираат, тоа час поскоро ќе ни излезат на улица... И слично.
zaev-filipce.jpg

Тоа подразбираше дека не сум ни го гласал, треба партијашите да сфатат дека мнозинството од гласачкото тело уопште не излегува на гласање.

А те молам објасни ми како мислиш Мицко да добие 61 или да дојде на власт покрај натртениот чмар на циганот што прифаќа сѐ, баш ме интересира
Епа ем не гласаш ем не ти чини Заев, очигледно дека бојкотот и одговара на моменталната власт. Голем си треба да разбереш, логика у прашање ;)

Епа ем не гласаш ем не ти чини Заев, очигледно дека бојкотот и одговара на моменталната власт. Голем си треба да разбереш, логика у прашање ;)
Дај ми 3 причини да гласам за Мицкоски освен 'да не е заев'.
Што направи он како лидер на опозицијата изминативе години?

Како што направи? Па му помогна на Заев да го мени името (y)

Епа затоа ти викам да си бојкотираш или гласаш за Заев за да се задржи што поголго, зашто само таков политичар заслужува овој народ. И ве молам доста кукате на темава, очигледно ви е мед и млеко ;), исто како под турско. Ама на крај турците избегале од простата маса што живурка тука, виделе со кого си имаат работа.

Очекував како лидер на најголемата македонска партија да биде мнооогу поактивен, но од кога премолча мењање име, ретардирани договори, затвори за луѓе и што е најважно дозволи да се прекрши правилото победник-победник со шипците веќе не очекувам баш ништо, или е ќутук или работи заедно со муртињо под маса, трето нема.
Јбг, боли тоа ама пак од друга страна како мислиш дека ќе беше одиграно а да не беше на штета на Македонија?
Промената на името и влезот на Македонија во НАТО беа стратешки цели на ЕУ и САД. Ги заболело нив за мизерија, сиромаштија, корупција... квалитетните луѓе - малкуте, секако ќе си ги повлечат таму. Овде останува олошот и тие што залудно и наивно веруваат во подобро утре.
Заев секако беше вештачки донесен овде кога грдни пари се истурија на таканаречени револуции и вешто скроени афери за да се урниса довербата на 10 годишното слепо владеење на Груевски.

Проблемот е што Заев беше тој што се дрзна во замена за Власт се согласи да одработи за големите сили и да ја втера Македонија таму каде што е денес, а тоа со променето име и во НАТО алијансата. Две нешта од кои ние изгубивме многу а Западниот свет доби многу.

Заев е проблемот што се дрзна да решава во името на сите. Реши ствари што никој не се осудуваше ни да се осмели да ги прави, плашејќи се од последиците. Македонија уште мноооогу порано ќе беше во НАТО и со сменето име - стопати подобро од денешново, меѓутоа секој еден политичар се плашеше од последиците., се плашеше дека ќе урниса една нација и ќе биде виновник кој ќе се изучува во историјата како предавник на една нација.
Испадна дека го преценивме македонскиот народ. Ниту го казни Заев, ниту пак нешто ги трогна промена на име....

И да се навратам на Мицко што не изреагирал за сето тоа.... Спротиставувањето на Мицко ќе претставуваше спротиставување на Западна Европа и САД.
Првите 2 години после падот на Гуревски - ВМРО беше на работ да се прогласи за радикално конзервативно десничарска партија еквивалент на Златна Зора.
Уште се фура тој наратив дека ВМРО-ДПМНЕ е зло кое е против Европски интереси за Македонија.
Замисли Меркел ти иде во МК и ти лобира за капитулантски референдум а ти одиш контра протести бојкоти и објавуваш вербална војна на политиките на Германија. Па не сестринска партија и братска нека бидат. ДПМНЕ ќе беше сросано и избришано. Од Кале првин ќе се дадеше дирекција да се замрзнат сметки да се конфискува имот. Ќе се распаднеше. Ќе се формираа 2-3 нови партии кои ќе се мразеа едни со други и тоа ќе беше крај за конзервативните десничари на Македонија.

Фон дер Лејен му ветила на Заев пари за "инфраструктура".
Реакцијата на Заев сигурно била:
money-mouth-face_1f911.png

Кога ја прашал како да ѝм објасни на граѓаните за идентитетот и јазикот, му рекла:
-Стави ги двете раце на гради... е така... и кажи ѝм че всичко ште б`де на ред.
zaev-fonder-lajen.jpg
Автоматски споено мислење:

Замисли Меркел ти иде во МК и ти лобира за капитулантски референдум а ти одиш контра протести бојкоти и објавуваш вербална војна на политиките на Германија. Па не сестринска партија и братска нека бидат. ДПМНЕ ќе беше сросано и избришано. Од Кале првин ќе се дадеше дирекција да се замрзнат сметки да се конфискува имот. Ќе се распаднеше. Ќе се формираа 2-3 нови партии кои ќе се мразеа едни со други и тоа ќе беше крај за конзервативните десничари на Македонија.
Најголемиот душман на Македонија и Македонците не е Заев и компанија. Тој е само уценета марионета која игра како што му свират, бидејќи е уценет со прислушувани разговори во кои он и неговите е вмешан во криминали до гуша.

Душманите на Македонија и Македонците се на Кале и по амбасадите на западноевропските земји кои мразат сѐ што е словенско, православно и со барем трунка свест за панславизам.

amerikanska-ambasada-540x3601-1200x545_c.jpg

Последно уредено:
За љочки гасна комора.

Фон дер Лејен му ветила на Заев пари за "инфраструктура".
Реакцијата на Заев сигурно била:
Прегледај го приврзокот 294937

Кога ја прашал како да ѝм објасни на граѓаните за идентитетот и јазикот, му рекла:
-Стави ги двете раце на гради... е така... и кажи ѝм че всичко ште б`де на ред.
Прегледај го приврзокот 294936
Автоматски споено мислење:

Најголемиот душман на Македонија и Македонците не е Заев и компанија. Тој е само уценета марионета која игра како што му свират, бидејќи е уценет со прислушувани разговори во кои он и неговите е вмешан во криминали до гуша.

Душманите на Македонија и Македонците се на Кале и по амбасадите на западноевропските земји кои мразат сѐ што е словенско, православно и со барем трунка свест за панславизам.

Прегледај го приврзокот 294940
Јас не сум ни словен ни православен. Јас сум Антички Атеиста. Така да си се сакаме ние.

Јас не сум ни словен ни православен. Јас сум Антички Атеиста. Така да си се сакаме ние.

Охридската Архиепископија долго време пробувала да влези во унијатство со Римокатоличката црква.

Плус Гоце Делчев бил унијат.

Охридската Архиепископија долго време пробувала да влези во унијатство со Римокатоличката црква.

Со оглед како се понашаат и се понашале соседните православни цркви не унијат туку и поголеми Католици од Папата треба да станеме.

Странски стратешки инвеститори ќе купуваат земјоделско земјиште по цена од 1 евро за квадрат

zoran_zaev.png
Шиткај мајсторе, ова ќе оди поарно и од ајварот :pijani:

Докази за Гоце? Иначе никојпат не ми бепе јасно оти има толку голема омраза кон католицизмот во Македонија и да ги прашаш луѓето не можат теолошки да објаснат туку политички. Можеби е рефлекс преземен од Србија и Русија. Иначе убеден сум дека ако Христијанството сака да има иднина, големите конфесии мора да се зближат а Православните со Католиците се поблиски него со протестантите. За нив искрено немам надеж некоја.

Докази за Гоце?

Васко Ефтов и Кајгана :D

Сега гледам и БетменВелит ти бил за унијатство :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom