- Член од
- 9 април 2011
- Мислења
- 813
- Поени од реакции
- 1.055
Зошто не треба да споредувате вакцини
https://youtu.be/K3odScka55A
Куче да врзиш месец дена у една соба ќе пцовиса, а не година и повеќе у притвор што сте.Прашај ги тие луѓе кои пред Ковид трчале маратони а месеци по Ковид 5 скали не можат да качат. Ама да, најлесно е да негираме. Не гледам, не слушам значи не постои.
Стварно ли, ти генијалец си, дај тумачи ми графиконот шо сака да каже, или еве по просто има ли шанси кривата да падне на пример 2023 година со таа *збирна смртност* и да има по двајца у месец само пријавени.Она во сабтајтл-от на нашки е "Збирна смртност (на 100 000)". Во случај да го промаши.
Популизам, платена реклама за перење мозок од Џонсон и Џонсон за анулирање на лошите резултати од вакцината. Али пали ко се што се пласира у поново време, рекла-казала, врти сучи, и оп решено.Не е до нив, до другите е, они се поштени, другите не се.Прост народ не разбира, али сега му објаснија и експерт го направија.Зошто не треба да споредувате вакцини
Многу лошо провоцираш.....
Секако дека сме. Не миеме раце, 90% не носиме маски, немавме неколку дневни карантини, полициски час, луѓето секаде и секогаш се групираат итн итн. Исто и во САД (лидери се) и останати Западни држави. Во овие држави, народот живее во субстандардни услови, нема вода да си измијат раце, живеат во густо населени гета, затоа катастрофа ги снајде.Многу лошо провоцираш.
На таква изјава се реплицира: "нема да подучувам креационисти за еволуција".
Тезите се други. За густината на населението и брзината на ширењето на вирусот во тие држави. Како пример јас ги земам САД (пр. Јута и Ајдахо vs. Њу Јорк и Калифорнија) и Италија. Улога игра секако и климата, но и мерките. U r welcome.
пи.ес. Ние сме 4ти во светот по смртност на милион жители. Ама не бројат како 2 милионска земја, што не сме. Гледам тука.
И што со табелава ...
Други проблеми ќе се јават сега (ПП)... .
Членството кое беше од оние среќници што не заболеа од вирусов или го поминаа во блага форма, асимптоматични, го сФаќа...но ЈАС и други, кои Господ у гаќи го видовме, е ние неможеме да го сфатиме што сака всушност Бафра да ни каже.Други проблеми ќе се јават сега (ПП).
Едвај чекаа да има одреден бум во Флорида за да му рипнат на гувернерот поради кратењето на мерките.
Во САД бумот беше поради условите и мерките. Луѓето умираа баш поради дел од мерките, ама дел од членството сеуште не (те) сфаќа.
Се разбираме многу добро со Бафра, без грижи. Дел од мерките однесоа премногу жртви, пред се во САД. Друг е и проблемот со депресијата и семејното насилство поради локдауните. Бафра мисли и на други мерки, ама не навлегувам во тоа затоа што не се согласуваме во целост.Членството кое беше од оние среќници што не заболеа од вирусов или го поминаа во блага форма, асимптоматични, го сФаќа...но ЈАС и други, кои Господ у гаќи го видовме, е ние неможеме да го сфатиме што сака всушност Бафра да ни каже.
Последици имам се уште, овој вирус е нов, чуден и непредвидлив.
Во право си, незнам ни јас самата...теории на заговор, лилјаци, авиони што фрлаат отров, боев вирус, биолошка војна... Хаос ми е во глава, а немоќен си ништо да направиш...Ти велат мораш да се вакцинираш, те редат како овца за жигосување....сите се пореметивме, не изместија од колосек...Така да, заеби ставови, како и да се завртиш, ќе ти го свирнат одпозадиСе разбираме многу добро со Бафра, без грижи. Дел од мерките однесоа премногу жртви, пред се во САД. Друг е и проблемот со депресијата и семејното насилство поради локдауните. Бафра мисли и на други мерки, ама не навлегувам во тоа затоа што не се согласуваме во целост.
Ама треба да се навратиме на твоите ставови од 2020 година и да ги споредиме со сегашните. 180С сврте. Човек веќе не може да знае што мислиш, за што се залагаш и кој став го имаш.
Епа тоа е тоа. Кога ќе почувствуваш на своја кожа од верувања во теории на заговор, чипирање од Бил Гејтс, употреба на сарин, не е ништо страшно само обичен грип итн итн, доаѓаш до имало смисла носењето маски, држењето дистанца, постоењето на вирусот е реалност итн итн.Ама треба да се навратиме на твоите ставови од 2020 година и да ги споредиме со сегашните. 180С сврте. Човек веќе не може да знае што мислиш, за што се залагаш и кој став го имаш.
Јас не се вакцинирав, имав над 100 антитела, оставам предимство на други....така да ТЕ молам немој да ме ставаш во групата на вакви или онакви, а и самата знаеш дека сите што прележавме треба да почекаме....макар да сега по ново велат дека можеш да се вакцинираш после месец дена од прележување.Епа тоа е тоа. Кога ќе почувствуваш на своја кожа од верувања во теории на заговор, чипирање од Бил Гејтс, употреба на сарин, не е ништо страшно само обичен грип итн итн, доаѓаш до имало смисла носењето маски, држењето дистанца, постоењето на вирусот е реалност итн итн.
Многу ги имам во моето опкружување такви, завршија во болница врзани за кревет и маска со месеци, со придружба идеа во тоалет, десет метри не можеа самостојно да изодат. И ваквите први се ивакцинираа. Се истепаа да фатат врски за вакцинација, а некој со хронични болести и што е многу поприоритетен од овој што ја преживеал болеста и има антитела не може да дојде на ред. Хаос.
Се извинувам, секако дека постојат исклучоци.Јас не се вакцинира, имав над 100 антитела, оставам предимство на други....така да ТЕ молам немој да ме ставаш во групата на вакви или онакви, а и самата знаеш дека сите што прележавме треба да почекаме....макар да сега по ново велат дека можеш да се вакцинираш после месец дена од прележување.
Работиш и ти во здравство, знаеш дека се оди по список, нема преку ред.
Има рационални мерки и лоши мерки. Не можеш да го затвориш народот дома (со денови, недели или месеци) и болните од Ковид да ги сместуваш по старските домови! Сега сите гувернери во САД кои се залагаа за радикални мерки се соочуваат со крајот на своите политички кариери.Епа тоа е тоа. Кога ќе почувствуваш на своја кожа од верувања во теории на заговор, чипирање од Бил Гејтс, употреба на сарин, не е ништо страшно само обичен грип итн итн, доаѓаш до имало смисла носењето маски, држењето дистанца, постоењето на вирусот е реалност итн итн.
Многу ги имам во моето опкружување такви, завршија во болница врзани за кревет и маска со месеци, со придружба идеа во тоалет, десет метри не можеа самостојно да изодат. И ваквите први се ивакцинираа. Се истепаа да фатат врски за вакцинација, а некој со хронични болести и што е многу поприоритетен од овој што ја преживеал болеста и има антитела не може да дојде на ред. Хаос.
Ништо од тоа немам кажано.Во право си, незнам ни јас самата...теории на заговор, лилјаци, авиони што фрлаат отров, боев вирус, биолошка војна... Хаос ми е во глава, а немоќен си ништо да направиш...Ти велат мораш да се вакцинираш, те редат како овца за жигосување....сите се пореметивме, не изместија од колосек...Така да, заеби ставови, како и да се завртиш, ќе ти го свирнат одпозади
Само кај нас изгледа Вилипче и Зајко се во цутот на својата кариера.Има рационални мерки и лоши мерки. Не можеш да го затвориш народот дома (со денови, недели или месеци) и болните од Ковид да ги сместуваш по старските домови! Сега сите гувернери во САД кои се залагаа за радикални мерки се соочуваат со крајот на своите политички кариери.
Автоматски споено мислење:
Ништо од тоа немам кажано.
Единствен и најголем кривец беше Трамп.Има рационални мерки и лоши мерки. Не можеш да го затвориш народот дома (со денови, недели или месеци) и болните од Ковид да ги сместуваш по старските домови! Сега сите гувернери во САД кои се залагаа за радикални мерки се соочуваат со крајот на своите политички кариери.
Автоматски споено мислење:
Ништо од тоа немам кажано.