Пиво

  • Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

  • Скопско

    Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

    Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

    Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

    Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

    Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

    Гласови: 17 2,5%
  • Други

    Гласови: 122 17,7%

  • Вкупно гласачи
    689
Пробав некни Крали Марко ич не ми направи ќеиф. Ептен некој горчлив вкус ми има кога го пијам.

Сега земав едно германско од Кам, ме привлече лименката. Го има некој пробано?

7.9 алкохол има. :D

Прегледај го приврзокот 293725
Да, за 50-тина денари е топ. Само ладно пиј го.
Црното малце потопло пиј го за да го осетиш вкусот зошто ако е грч нема никаков вкус.
Автоматски споено мислење:

Старо Прамен 35 денари во Тинекс. Гајба се исплати:D
Ако е бугарското, тапа е беспари да ти го дадат.
 
Да, за 50-тина денари е топ. Само ладно пиј го.
Црното малце потопло пиј го за да го осетиш вкусот зошто ако е грч нема никаков вкус.
Автоматски споено мислење:


Ако е бугарското, тапа е беспари да ти го дадат.
Jас сум разочаран од странските пива што ги полнат во Бугарија, одвратни се. До пред 2-3 години држеа некаков вкус, ама лани све што пробав беше катастрофа. Бугарските оригинални, се многу подобри од странските што се полнат у Бугарија :)
 
1619571705818.png


Не знам бе зашо ме боли глава од ова пиво. Само од ова пиво ме боли глава.

Иначе ...

1619571939573.png
 
Има некој упатен во процедурата што треба да се среди за домашно пиво да се пушти во продажба? Гледам почнаа да продаваат по кафичи крафт локални пива. Претпоставувам треба да се има фирма, да се аплицира во агенција за храна итн итн., ама ова се само претпоставки. Има некој што ја знае процедурата?
 
IMG_20190618_183226.jpg

najdobroto od indonezija... bali bintang.

indonezija e poranesna holandska kolonija. ova pivo e "lokalizirana" verzija na hajneken ili u prevod hajneken za topla tropska klima.

definitivno edno od podobrite piva od azija.
 
Пробав некни Крали Марко ич не ми направи ќеиф. Ептен некој горчлив вкус ми има кога го пијам.

Сега земав едно германско од Кам, ме привлече лименката. Го има некој пробано?

7.9 алкохол има. :D

Прегледај го приврзокот 293725
Ovde imase nekolku takvi vo LIDL. Ova go nemam probano ama mislam deka se ok.
 
Има некој упатен во процедурата што треба да се среди за домашно пиво да се пушти во продажба? Гледам почнаа да продаваат по кафичи крафт локални пива. Претпоставувам треба да се има фирма, да се аплицира во агенција за храна итн итн., ама ова се само претпоставки. Има некој што ја знае процедурата?
Фирма секако и си аплицираш во некоја од агенцииве или УЈП, не ме фаќај за збор за да ти се монтира посебно апаратче што ќе брои колку литра си произвел и државата да си наплати акциза за алкохол. Ако го немаш второво, се јадат тешки казни. :/
 
Фирма секако и си аплицираш во некоја од агенцииве или УЈП, не ме фаќај за збор за да ти се монтира посебно апаратче што ќе брои колку литра си произвел и државата да си наплати акциза за алкохол. Ако го немаш второво, се јадат тешки казни. :/

А контрола на квалитет? Тој процес баш не ми е јасен, што ме спречува јас да аплицирам со сопствено пиво, да добијам дозвола и после да преточувам во подрум крали марко во мои шишиња. Како е регулиран тој дел?
 
А контрола на квалитет? Тој процес баш не ми е јасен, што ме спречува јас да аплицирам со сопствено пиво, да добијам дозвола и после да преточувам во подрум крали марко во мои шишиња. Како е регулиран тој дел?
Веројатно ти доаѓа инспекција пред да почнеш :/ не ми е јасен тој дел, само знам дека акциза мора да ти се пресметува на секое произведено литро.
 
А контрола на квалитет? Тој процес баш не ми е јасен, што ме спречува јас да аплицирам со сопствено пиво, да добијам дозвола и после да преточувам во подрум крали марко во мои шишиња. Како е регулиран тој дел?
имаш напраено домашно пиво барем еднашка?
 
имаш напраено домашно пиво барем еднашка?

Да, правам редовно, пишував и претходно на темава. Искрено, немам намера никогаш да го продавам, правам по 30тина литри на 2 месеци, чисто за да експериментирам и да пиеме со другарите, ама стварно ме интересира процесот за од дома од кујна да завршам во некоја биртија.
 
Пробав некни Крали Марко ич не ми направи ќеиф. Ептен некој горчлив вкус ми има кога го пијам.

Сега земав едно германско од Кам, ме привлече лименката. Го има некој пробано?

7.9 алкохол има. :D

Прегледај го приврзокот 293725
Крали Марко ти е како на скопското да му додадеш плус вода и половично да го изветрееш.Еднаш во Словенија по однесов да пробаат Скопско,Даб и Крали Марко,едногласно Крали Марко најмалку им се допадна,за Даб рекоа дека им е како сок што и по мој вкус е така додека Скопското најмногу им се допадна и дека е слично со нивното Лашко пиво само погазирано.
Автоматски споено мислење:

Да, за 50-тина денари е топ. Само ладно пиј го.
Црното малце потопло пиј го за да го осетиш вкусот зошто ако е грч нема никаков вкус.
Автоматски споено мислење:


Ако е бугарското, тапа е беспари да ти го дадат.
Ништо не подобро и Пилснер Уркел што се продава тука односно има разлика од тоа што се продава во Чешка и на балканот.
 
Лашко што се продава на наш пазар е произведено во Скопска пивара.
Има матно Лашко, солиден квалитет, меѓутоа не би они да го увезат овде. Некои безвезни политики тера пивара.
Крали Марко е типична македонска приказна. Во почетокот имаа порафиниран пристап, поинтензивен екстракт, а со тоа и целиот вкус на пивото подолго траеше во уста, а и поевтино беше доста, за после свесно (според мене) да се импровизира со ретчење и поевтинување на производството. Претпоставувам дека и пазарот создава такво упропастување "не праи пиво што ќе кошта 60 денари, кој ќе ти го пие"... со таков пристап, тие што пиеме пиво од кеиф, ќе паѓаме во несвест на странски брендови уште долго време.
Автоматски споено мислење:

Да, супер. Дека е лесно, не се пие едно, 122 денари во кит-го. Ту мач некако.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom