Druze ako davas pari sekoja godina togas ti ne ja renoviras tuku ja krpis.
Kukite se raspagjaat samo ako ne zivee nikoj i ne gi odrzava plus dodatko ako pusta voda od nekade.
I stanot tvoj ako ne vlezes 10 godini ke najdes svasta vnatre i zidovite ke bidat raspadnati od vlaga, taka da neodrzavana kuka i neodrzuvan stan isto ti se fakja, nemoj da mislis deka stanot ke bleska ko solza posle 10 godini.
Jas kaj mene staviv pvc prozori, nova elektricna instalacija, tavanite so trska ruseni i staveno izolacija i zatvoreno so gips kartoni i posle abrib napraveno zaedno so zidovi. Dodeka tavanite bea otvoreni gi spremiv gredite so letvi za u slucaj nekogas da sakam da stavam ploca megju spratovi. Mi ostanuva seto ova da stavam i na prvi sprat i ke bide kompletno renovirana godinava i minimum 15-20godini mirna glava. Duri i nova kanalizacija staviv so posiroka cevka za da znam deka nema d a treba da kopam od koa ke sredam se drugo. Seto ova go pravam samo radi toa sto ja sakam da ja sredam komplet naednas otkolku da zakrpuvam sekoja godina po nesto i ako vekje go pravam sakam salam da bide napraveno.
Inace bez razlika sto ne ziveam vo Mk sepak sakam da imam kuka tamu vo koja ke se osekjam ko doma koa si idam, namesto da se e*avam so bukiranje hoteli ili baranje stan na kratok rok koj vo mojot grad tesko se naogja. Plateno e u gotovo i nema nikakva kamata, voedno i sestra mi usteduva minimum 1200evra godisno na kirija.
Inace ova me potseti koa kupiv kola tuka , i pola od kolegite bea 'abe so ti treba tolku skapa kola, glej direktori vozat kanti a ti kupuvas vakvi koli'.
Moi pari se, ne sum pobaral na nikoj na zaem , ni pa nekoj mi gi poklonil, cesno zarabotena para kako sakam ke si ja trosam.
Sekoj si gleda za nego kako mu odgovara, ali ne e u red da se pravi nekoj glupav ili pa odlukata da e glupa samo radi toa sto kupil nesto u zemja kaj sho ne zivee. Glupavo e da prokockas 30iljadi evra ili da gi dadis po kafani. Kupuvanje kuka/stan vo najmala raka e glupavo, bez razlika kade e kupena.
Kuka kupena 24 iljadi evra(prethodniot sopstvenik e vo Avstralija,nasledena im bese kukata ali ne im treba bidejki negovata familija vekje imase nekolku kuki u gradot), renoviranje komplet okolu 6-7k evra, i minimum prodazna cena od 45iljadi(radi kvadratura i lokacija, 5 minuti od centar na grad, 100kvadrati kuka, 400kvadrati dvor), jas mislam deka e pametna investicija, ali sekoj so svojot um.
Interesno e sto i koa ke kupam tuka dogodina(se nadevam) pak ke me pravat budala na forumov bidejki ke recat sum se zaglavil so pola milion funti kredit, iako taa kuka posle 20 godini ke vrede najmalku 2 miliona i nema da mu davam na nekoj pari mesecno za on da si kupi uste eden/stan kuka.
Inace kaj ti e kukata i kolku ja davas?