Супер лига, да или не?

Дали сте за Супер лига?

• Вкупно гласачи
    299
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 април 2012
Мислења
32.962
Поени од реакции
67.737
Па нели потпишани се договорите, никој не може да излезе од Супер лигата.

Од кај ги вадите извориве? Од твитер шо си пишаат децана?
Пишаа доста новинари што го пратат Челси, Мет Лоутон на пример. It's happening. Секоја чест за навивачите на Челси.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.312
Поени од реакции
19.782
Лелелеееј ако испадне стварно дека се повлекуваат овир екипи, па кои мемиња ќе се прошетаат по нетот со Перез од синоќешното интервју.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
Ме занима што им е примарна дејност на овие 12 фудбалски клубови? Упс се извинувам, на овие 12 бизнис корпорации?
Ако не им одговара да си ја тераат примарната дејност според статут, нека си напраат промена на дејност и нека си работат како што кур сакаат, само нека не се прикриваат како фудбалски клубови.
Друго, ако веќе решиле да се отцепуваат до крај и немаат отстапки, а уефа им забрани учество на сите натпреварувања организирани од нив и од фифа, играчите би можеле (нормално ако сакаат) да бараат раскинување на договорите, пошто според тие треба да земаат бонуси во домашната лига, во ЛШ или ЛЕ и слично. Со СЛ тоа веќе не е возможно.
Мислам дека не размислиле баш добро на сѐ, ама признавам дека размислиле добро од нивна перспектива.

ЕДИТ: 27 минути каснам со праќањево, лигава више се распаднала, свашта се десило..

Последно уредено:

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.965
Поени од реакции
10.311
Сакам да ги искористам моментот да ги поздравам сите подржувачи на Лигава со песната.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
12.812
Челзи и Сити,,,,,, ОТИ СТЕ ПУТИЊА??!?!!?!?!?

Член од
16 април 2008
Мислења
2.525
Поени од реакции
2.380
Притисна цел фудбалски свет, мораше да има некаква реакција. Оние кретени од луѓе што решиле да прават Супер Лига треба,да бидат некако банирани од секаков контакт со фудбал.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Кој остана во Супер Лигата?

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.774
Поени од реакции
8.037
Додека не пишат ОФИЦИЈАЛНИ известувања од клубов не верувајте. Како може да пишат ДЕКА влегле у лигата, а дека излегле да нема?

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Ако го направи Челзи ова, масивно ќе ми се подигне респектот за клубот, дури ќе се расправам со Ставро катадневно ако треба.
Мене ми се изгуби, пички испаднаа. :icon_lol:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.936
Поени од реакции
30.924
Ама како сега вака, па ова 3 години се планирало, со однапред направена game theory, со однапред испланирани последици, блефови.

Пишав и вчера, ме зачуди колку само негативен набој направи ова, и тоа што се вклучија политичари во сето
Можда Хари Селдон го пишувал сценариото.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Тешко дека празните закани на УЕФА имаат било каква врска со повлекувањава.
Доколку не е блеф и во дослух со УЕФА сето ова:

1) Нека биде излитено колку сака, реакцијата неочекувана на навивачи, најава за протести, откажување на сезонски билети, лошиот медиумски однос.

2) Најавената државна интервенција во Велика Британија. Најважниот сегмент во целата приказна. Толку е силен слободниот пазар и толку е цврст капиталот.

Како и да е, ова се моменти на сатисфакција.

Kajgana Shop

На врв Bottom