Stavot mi e odamna nema vrska sto kazuvas. I da bese taka po tvoja logika trebalo da bidam za i Dortmund da vleze oti taka trajno ke sija obezbedi pozicijata.Најголем губитник од ова ќе биде Дортмунд. Ќе им ги раскренат сите играчи, затоа Игорче се возбуди толку.
А Фергусон кој лимит во Абердин го постигнал? Освоил ЛШ, ги направил најуспешен клуб во Шкотска? Или го достигнал лимитот на правење пари?Не го достигнаа лимитот во ЛШ него го достигнаа лимитот на правење пари.
Проблемот е тоа што ќе ги уништат помалите клубови.
Јас сакам да гледам Јунајтед како испаѓа од Базел во ЛШ пошто се пацери, не сакам да гледам како играат во некоја американизирана лига без жар и страв за испаѓање.
Druze, apcinjata gi zgresi po sabajle? Psz i baern ne igraat u ligava..Конечно ќе се гледа вистински фудбал, секој ден по едно дерби, денес Интер - Милан, утре Јуве - Реал, па Баерн - Сити, па ПСЖ - Јунајтед. Ова се чекаше со години!
Сега едвај чекам уште да ги играат во Азија и Америка, за да можам да не одам на работа, гледајќи ги во 03:30 сабајле како се гаѓаат со пари и ги боли курот и за фудбалот и за фановите и за тимовите.
Тек сега нема да ми биде јасно како Тотенхем, Арсенал, Челзи и Јунајтед ќе привлечат играчи од врвот, со оглед на тоа што другите градови се поатрактивни за живеење, а и во старт ПСЖ, Баерн, Барса и Реал се порасположени за фрлање пари/поатрактивни/посилни од останативе.
Ако играат само во оваа лига, без да играат во домашните лиги, 4-5 екипи од 20 ќе си ја мењаат титулата секоја година, другите само пари ќе трупаат.
Ироничен е постот, а важи дека ПСЖ и Баерн не би прифатиле вакво нешто ако се оствариDruze, apcinjata gi zgresi po sabajle? Psz i baern ne igraat u ligava..
Pa da. Posebno poslednata recenica. Tie sto ova go odlucija ne im e tolku dojdeno do tituli kolku do pari. Ic rizik so maksimalen profit. Sportot vo sustina e natprevar da podobriot pobedi a ne entertainment. Za nekoja godina pa na Arapive od City moze da im tekne da go selat klubot primer vo Katar. Gledajte vo NFL sto se desava tie samo se nekolku godini pred SL ama taka bi doslo.Конечно ќе се гледа вистински фудбал, секој ден по едно дерби, денес Интер - Милан, утре Јуве - Реал, па Баерн - Сити, па ПСЖ - Јунајтед. Ова се чекаше со години!
Сега едвај чекам уште да ги играат во Азија и Америка, за да можам да не одам на работа, гледајќи ги во 03:30 сабајле како се гаѓаат со пари и ги боли курот и за фудбалот и за фановите и за тимовите.
Тек сега нема да ми биде јасно како Тотенхем, Арсенал, Челзи и Јунајтед ќе привлечат играчи од врвот, со оглед на тоа што другите градови се поатрактивни за живеење, а и во старт ПСЖ, Баерн, Барса и Реал се порасположени за фрлање пари/поатрактивни/посилни од останативе.
Ако играат само во оваа лига, без да играат во домашните лиги, 4-5 екипи од 20 ќе си ја мењаат титулата секоја година, другите само пари ќе трупаат.
Пред 14 години беше финалето во Атина во кое Милан победи, пред само 7 години Милан играше 1/8 финале со Атлетико Мадрид кое го изгуби, како тоа 15 години едвај интертото место боксуваше во лигата?? Мачењето во последните години е сплет на несреќни околности. И Милан е поуспешен од 18 од тие 20 „големи деца“ кои ќе учествуваат во т.н суперлига, т.е втор по трофеи во ЛШ по Реал Мадрид, нешто за кое пола од „големите деца“ само ќе сонуваат, т.е сега сите 18 ќе сонуваат.Милан види го беее хахахахахахахаха 15 години едвај интертото место боксуваше у лигата, сега ќе играл со големите деца фудбал.
Да сум шеф на УЕФА одма би го прекинал ЛШ сеа, и би му ја дал титулата на ПСЖ.
London ne e atraktiven za zivotКонечно ќе се гледа вистински фудбал, секој ден по едно дерби, денес Интер - Милан, утре Јуве - Реал, па Баерн - Сити, па ПСЖ - Јунајтед. Ова се чекаше со години!
Не те сфаќам зашто се вртиш во круг цело време кога веќе ти потврдив дека Фергусон и Фердинанд направиле трансфер за повеќе пари ( и титули), јасно ми е мене тоа. Со Абердин максимум му е борба за титула во Шкотска и ако нешто се трефне во Европа. Заработката му е исто така ограничена. Во Манчестер, иако биле тапа тие години, имал многу поголем плафон да достигне.А Фергусон кој лимит во Абердин го постигнал? Освоил ЛШ, ги направил најуспешен клуб во Шкотска? Или го достигнал лимитот на правење пари?