Супер лига, да или не?

Дали сте за Супер лига?

• Вкупно гласачи
    299
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 ноември 2012
Мислења
234
Поени од реакции
389
Скај ке изгубат најмногу од сите. Миљарди се во прашање. И на крај тие ке ми кажуваат дека клубовите биле за профит. Нека даваат они бесплатен стриминг во UHD па нека солат памет после

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.523
Поени од реакции
22.163
Најголем губитник од ова ќе биде Дортмунд. Ќе им ги раскренат сите играчи, затоа Игорче се возбуди толку.
:ROFLMAO: Stavot mi e odamna nema vrska sto kazuvas. I da bese taka po tvoja logika trebalo da bidam za i Dortmund da vleze oti taka trajno ke sija obezbedi pozicijata.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.278
Поени од реакции
26.154
Не го достигнаа лимитот во ЛШ него го достигнаа лимитот на правење пари.
Проблемот е тоа што ќе ги уништат помалите клубови.

Јас сакам да гледам Јунајтед како испаѓа од Базел во ЛШ пошто се пацери, не сакам да гледам како играат во некоја американизирана лига без жар и страв за испаѓање.
А Фергусон кој лимит во Абердин го постигнал? Освоил ЛШ, ги направил најуспешен клуб во Шкотска? Или го достигнал лимитот на правење пари? :D

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.373
Поени од реакции
4.288
Конечно ќе се гледа вистински фудбал, секој ден по едно дерби, денес Интер - Милан, утре Јуве - Реал, па Баерн - Сити, па ПСЖ - Јунајтед. Ова се чекаше со години!

Сега едвај чекам уште да ги играат во Азија и Америка, за да можам да не одам на работа, гледајќи ги во 03:30 сабајле како се гаѓаат со пари и ги боли курот и за фудбалот и за фановите и за тимовите.

Тек сега нема да ми биде јасно како Тотенхем, Арсенал, Челзи и Јунајтед ќе привлечат играчи од врвот, со оглед на тоа што другите градови се поатрактивни за живеење, а и во старт ПСЖ, Баерн, Барса и Реал се порасположени за фрлање пари/поатрактивни/посилни од останативе.

Ако играат само во оваа лига, без да играат во домашните лиги, 4-5 екипи од 20 ќе си ја мењаат титулата секоја година, другите само пари ќе трупаат.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Конечно ќе се гледа вистински фудбал, секој ден по едно дерби, денес Интер - Милан, утре Јуве - Реал, па Баерн - Сити, па ПСЖ - Јунајтед. Ова се чекаше со години!

Сега едвај чекам уште да ги играат во Азија и Америка, за да можам да не одам на работа, гледајќи ги во 03:30 сабајле како се гаѓаат со пари и ги боли курот и за фудбалот и за фановите и за тимовите.

Тек сега нема да ми биде јасно како Тотенхем, Арсенал, Челзи и Јунајтед ќе привлечат играчи од врвот, со оглед на тоа што другите градови се поатрактивни за живеење, а и во старт ПСЖ, Баерн, Барса и Реал се порасположени за фрлање пари/поатрактивни/посилни од останативе.

Ако играат само во оваа лига, без да играат во домашните лиги, 4-5 екипи од 20 ќе си ја мењаат титулата секоја година, другите само пари ќе трупаат.
Druze, apcinjata gi zgresi po sabajle? Psz i baern ne igraat u ligava..

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.375
Поени од реакции
3.170
*на мене најмногу ќе ми е криво што ќе ги нема дуелите како Скендија вс Ац Милан...Лудогорец вс Тотенхем....Кои дуели беа тоа (епик)???:(:(:(

Од денес фудбалот е мртов за мене...за недела две ќе ми здосади Сити вс Барса...Сити вс Реал:place::place::place:

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.373
Поени од реакции
4.288
Druze, apcinjata gi zgresi po sabajle? Psz i baern ne igraat u ligava..
Ироничен е постот, а важи дека ПСЖ и Баерн не би прифатиле вакво нешто ако се оствари :)
Прочитај го одново истиот пост, само смени ги ПСЖ и Баерн :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.523
Поени од реакции
22.163

Pa da. Posebno poslednata recenica. Tie sto ova go odlucija ne im e tolku dojdeno do tituli kolku do pari. Ic rizik so maksimalen profit. Sportot vo sustina e natprevar da podobriot pobedi a ne entertainment. Za nekoja godina pa na Arapive od City moze da im tekne da go selat klubot primer vo Katar. Gledajte vo NFL sto se desava tie samo se nekolku godini pred SL ama taka bi doslo.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.212
Поени од реакции
14.482
Инаку гледаноста на спортот воопшто изгледа дека е во надолна линија, особено кај помладите генерации. Ако не сум помешал нешто, изгледа читав дека кај Z генерација интересот за пратење фудбал не е голем. Сегашните тинејџерите не ги интересира толку фудбал...

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.660
Поени од реакции
5.359
Милан види го беее хахахахахахахаха:pos::pos::pos::pos: 15 години едвај интертото место боксуваше у лигата, сега ќе играл со големите деца фудбал.

Да сум шеф на УЕФА одма би го прекинал ЛШ сеа, и би му ја дал титулата на ПСЖ.
Пред 14 години беше финалето во Атина во кое Милан победи, пред само 7 години Милан играше 1/8 финале со Атлетико Мадрид кое го изгуби, како тоа 15 години едвај интертото место боксуваше во лигата?? Мачењето во последните години е сплет на несреќни околности. И Милан е поуспешен од 18 од тие 20 „големи деца“ кои ќе учествуваат во т.н суперлига, т.е втор по трофеи во ЛШ по Реал Мадрид, нешто за кое пола од „големите деца“ само ќе сонуваат, т.е сега сите 18 ќе сонуваат.

Член од
18 јуни 2017
Мислења
387
Поени од реакции
265

London ne e atraktiven za zivot :confused:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.393
Поени од реакции
85.338
UEFA’s Alexander Ceferin confirms: “The players that will play in the Super League will be banned from playing in the World Cup and Euros. Ceferin. They will not be allowed play for their national teams”.

ВАМООООС МАКЕДОНИЈА ШАМПИОН НА ЕВРОПСКО ЛЕТС ГОООООООООООООООООУУУУУУУУУУУУУУУУУУ

Член од
14 март 2010
Мислења
16.908
Поени од реакции
16.166
UEFA’s Alexander Ceferin confirms: “The players that will play in the Super League will be banned from playing in the World Cup and Euros. Ceferin. They will not be allowed play for their national teams”. #SuperLeague

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
А Фергусон кој лимит во Абердин го постигнал? Освоил ЛШ, ги направил најуспешен клуб во Шкотска? Или го достигнал лимитот на правење пари? :D
Не те сфаќам зашто се вртиш во круг цело време кога веќе ти потврдив дека Фергусон и Фердинанд направиле трансфер за повеќе пари ( и титули), јасно ми е мене тоа. Со Абердин максимум му е борба за титула во Шкотска и ако нешто се трефне во Европа. Заработката му е исто така ограничена. Во Манчестер, иако биле тапа тие години, имал многу поголем плафон да достигне.

Ама некако не го гледам делот каде што алчноста на Фергусон за пари, титули и престиж ја загрозува финансиската стабилност на илјадници луѓе во фудбалскиот свет и го уништува фудбалот истовремено :cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom