Не дека не ме чзненади ова, чак и ме шокира, ама ако размислиш логички, прашање беше на време кога ќе се случи.
Прво: живееме во капитализам. Може до утре да си раскажуваме како животот не е фер, ама фактот е тој.
Второ: Гарантирам дека овие Клубови (+Баерн, Дортмунд, ПСЖ) имаат инвестирано 90% + проценти во фудбалот во европа, било за Трансфери, Плати, инфраструктура итн...
Исто Гарантирам 90% + дека за интересот за фудбалот, како и парите кои се вртат во него се заслужни овие тимови.
Е сега прашањето е, колку имаат чар овие тимови од сето ова.
Еден од вас нека ми кажи дали би се нафатил за следново: Имаш такси компанија со Мерцедеси луксузни, а конкуренти ти се фичовци. Нормално правиш најмногу пари, ама па и најмноху инвестираш. Иди на крајот на годината Општината ти ги зема парите, и ти вика, 70% че ги делиме сразмерно, 30% остануваат кај нас (да си делат некој некадарни премии). Каде бе?
УЕФА кур ги боли, зинати во газојте за пари, се виде со Сити и со ПСЖ колку ги боли кур за ФФП, МПП и разни пичке материне.
Муабетов ми е, дека ова че му еби мајката на фудбалот како што го знаеме до сега че му еби. Дека е педерски за сите други екипи, педерски е. Дека целата суштина на фудбалската игра че се изгуби, така е. Ама за то не се криви клубојте, туку ФИФА и УЕФА.
Кој кур ги бранеше да воведат правило:
- 100 милиони за трансфери летен, 50 зимски преоден рок.
- 100 милиони максимум годишна плата за фудбалери во еден тим.
Не само шо че го спречеа ова, туку и че го дигнеа нивото на фудбалот 1000%, и че го вратеа на нивото на 90'.
Сега нека му стој, и нека му смрди, ебаму семката. Беј се изнервирав.