Изгледа тоа е целата работа. Сега ќе ја вадат од нафталин идејава секои две години, се дури не испреговараат толку one-sided распределба на приходите кои ги генерира ЛШ, што помаливе клубови ќе ги молат да си направат посебна лига и да одјебат.
Сум се збунал нешто изгледа, пратам на Скај Спортс во живо апдејти и не е баш јасно све.Ova nema vrska so superligata,ovie gi poddrzuvaat UEFA i reformite vo istata.
Vecerva odrzale sostanok na celo so VDS i ne prisustvuvale 12te ekipi sto ke ja formiraat superligata.
Постарите генерации израснале со ЛШ во друг формат. Тоа не ја спречило лигата да се стане тоа што е денес. Ќе се муртат гледачите на почеток, ќе негодуваат ама на крајот од денот ако е интересно и возбудливо ќе се гледа и ќе генерира профит.Лига на Шампиони е натпреварување со кое сум пораснал и на кое најмногу сум се радувал како дете. Класик терминот од 20:45, химната, Мастер Кард рекламите, Амстер шеширите, дуплите групи и дуелите на Јунајтед со Депортиво и Баерн, фрустрациите на Јунајтед против Милан и Реал, репризите на МТВ после мечевите во живо, симулкастот на германската Premiere, силната Валенсија, пресвртот во Истанбул, Барса со Роналдињо и Деко, Јувентус на старт на 2000ти, Шевченко, Кака, Ван Нистелрој, Раул, Мориентес, Инзаги, Рој Макај, Џовани Елбер... се само дел од причините зошто натпреварувањето за мене било и ќе биде број еден во фудбалот.
Така да, идејата во г'з да си ја пикнат сите 12 екипи!
Како што објасни @ElNinho моменталниов формат на ЛШ ја прави тоа што е, ваљда најдобар формат за било какво натпреварување, во било кој спорт.Постарите генерации израснале со ЛШ во друг формат. Тоа не ја спречило лигата да се стане тоа што е денес. Ќе се муртат гледачите на почеток, ќе негодуваат ама на крајот од денот ако е интересно и возбудливо ќе се гледа и ќе генерира профит.
Сега за сеа има многу нејасни работи и ми делува малце ризичен целиот потег за клубовите.