Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.802
Поени од реакции
2.353
Блам бла, бла...

Преку таквото ми е од моралните придики на совесните граѓани.
Абе човек јас не сум ти крив што се пронаоѓаш во напишаното. Само вистината е дека сте себични поголем дел од вас и си терате хедонизам. Па после чуди се од кај си го фатил вирусот или пак кога ќе ги заразиш и ќе почине од вирусот баба ти, дедо ти, мајка ти, татко ти или некој друг член од твоето семејство, оти ти си сакал да се курчиш и да се збирате на пиво и скара со твојата тајфа.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Да сум Филипче такви како тебе не од 20 часот туку би ги заклучил 24/7, барем малце ќе диши државата.
Зошто би ме заклучила и мене 24/7? :(

пи.ес. Би те прашал дали знаеш што е тоа "правна логика", но не би сакал да те измачувам до тој степен. Викенд е и треба да пишуваш ливче. Дали носењето маска е задолжително? Јас тврдам дека не. :)

Член од
5 март 2018
Мислења
17.124
Поени од реакции
19.526
Зошто би ме заклучила и мене 24/7? :(

пи.ес. Би те прашал дали знаеш што е тоа "правна логика", но не би сакал да те измачувам до тој степен. Викенд е и треба да пишуваш ливче. Дали носењето маска е задолжително? Јас тврдам дека не. :)
Ама јас не образложив зошто сакам да го заклучам Маркез :)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ама јас не образложив зошто сакам да го заклучам Маркез :)
Добро, ај образложи и потоа одговори ми на прашањето- "дали носењето маска е задолжително?". Може? :smirce:

Член од
29 март 2021
Мислења
301
Поени од реакции
864
Абе човек јас не сум ти крив што се пронаоѓаш во напишаното. Само вистината е дека сте себични поголем дел од вас и си терате хедонизам. Па после чуди се од кај си го фатил вирусот или пак кога ќе ги заразиш и ќе почине од вирусот баба ти, дедо ти, мајка ти, татко ти или некој друг член од твоето семејство, оти ти си сакал да се курчиш и да се збирате на пиво и скара со твојата тајфа.
Не јадам месо, и не пијам алкохол. Ниту сум се собирал, ниту ми е гајле на овие години за некој ноќен живот. Ама посер досадни сте вие високо моралните граѓани. Инаку, се собирале или не се собирали, носеле маски или не носеле, потполно е сеедно.

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Туку пред некој ден згаснал млад живот "поради" ковид, ама решиле да ги донираат органите. Е сега не ми е јасно, како тие органи се прифатливи, а починати не даваат достоен погреб да им се направи, демек ќе се пренел Бетмен... :toe:
Дезинформација е тоа, причината е сообраќајка, жртвата е негативна како на корона, така и на другите штеточини што се испитуваат при ваква постапка. Не си ваљда озбилен дека си поверувал во таков муабет. Уствари, сигурно си.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
Дезинформација е тоа, причината е сообраќајка, жртвата е негативна како на корона, така и на другите штеточини што се испитуваат при ваква постапка. Не си ваљда озбилен дека си поверувал во таков муабет. Уствари, сигурно си.
Пишав не ми е јасно.
Но кога може ти да веруваш на нежива материја и се даваат својства на жив организам, донирањето ми има повеќе смисла. :toe:

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Da go primea kaj niv u grupata i da mu dadea antidout... pa i za slednio virus... nemashe da zbori vaka.
За некој што тврди дека нема его како него, премногу му се имаш настрвено на @Косинус - го цитираш у секоја тема.
Некој ќе рече дека постапкиве ти се мотивирани од его. :)

Член од
29 март 2021
Мислења
301
Поени од реакции
864
За некој што тврди дека нема его како него, премногу му се имаш настрвено на @Косинус - го цитираш у секоја тема.
Не бе, добар дечко е тој, нема врска. Мене ич не ми смета, баш ми е симпатично, се чувствувам како celebrity со stalker.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Nee ne go citiram... samo go potsekjam deka se dogovorivme neshto.

Inaku istoto ego go imam i ja... samo svatiff deka komshijata moler e podobar od mene so knigite...

:coffee:

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.802
Поени од реакции
2.353
Не јадам месо, и не пијам алкохол. Ниту сум се собирал, ниту ми е гајле на овие години за некој ноќен живот. Ама посер досадни сте вие високо моралните граѓани. Инаку, се собирале или не се собирали, носеле маски или не носеле, потполно е сеедно.

Епа не е исто. Ако не си таков, зошто имаш потреба индиректно да браниш некого или од инает го правиш тоа? Па никој не рече дека сум јас високо морален, ама поради овие како од ланец пуштени си страдаме. И не е исто дали се собирале 4 или 30 луѓе, оти во вториот случај поголеми се шансите да има позитивни меѓу нив. Дека е исто не е исто, колку и да не сакаш да го признаеш тоа.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
29.03.
Примив АЗ. Пред да ја примам имам околу 10 мин разговор со докторка која работи на интензивно и со корона пациенти. Примила исто АЗ и скоро сите нејзини колеги.
02.04
Ја без думање би примил АЗ, една од мРНА или Спутник. Џонсон не знам дали ќе биде достапна ама и таа пошто еднаш се зема.
08.04
Така нека биде. Сепак си дозволувам да пишувам за неа и да охрабрувам други да ја примат ако сакаат. Ја примив АЗ па ете сум.
14.04.
Tuku znaes sto, ja sum so primena AZ i nemam nikakov problem. Znaci ja ne propagiram nesto sto samiot bi odbil. Kako onie antivakseri vo Srbija koi skrisno se vakcinirale pa sirat demagogija.
... прво пишуваш дека си примил АЗ вакцина, да после напишеш дека БИ примил (Бионтех) Фајзер вакцина, да после пак пишуваш дека БИ примил без двоумење АЗ вакцина или Спутник оти не знаеш дали Ј‘Ј би била достапна, за да пак тврдиш дека си ја примил АЗ па затоа си дозволуваш да ги охрабруваш другите!
... после на мое пишување дека пристрасноста твоја кон АЗ, чисто само за таа вакцина и никоја друга како препорака, може е резултат на некој позадински хонорар, што ти се најде навреден, но потоа ТИ самиот пишуваш дека „не пропагираш“ нешто што самиот би одбил, „како србите“ што самиот си потпишал дека „пропагираш тоа што не би одбил“ а тоа е АЗ,

... имаше претходно коментар каде си напишал дека при вакцинирање ТИ не си пополнил никакви документи и не си се потпишал кога кажував дека фирмите се иземаат од одговорност за несакани ефекти на вакцините со потпис на тие кои се вакцинираат, ваму покажуваш документи на Маркел за вакцинација која се вакцинирала во иста држава каде тебе не ти побарале никакви документи ниту потпис? малку збунувачки пишуваш! и документ без потпис на самата Мерекел не е докмумент на докажување, барем така мислам!
Portparolot na Merkel izjavi. Sose ovaa slika.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk
... и на крај госпа Меркел, малку треба да размисли зошто 50тина Германци ја искористиле можноста на туристичкиот пакет за „Вакцинација во Руција“ со вакцината Спутиник В ?

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Бијонс, не сакам да те напаѓам ама твојот коментар нема елементарна логика. Игорче зборува на 02.04. за ревакцинацијата затоа што вакцината на АЗ е забранета за одредена категорија на лица односно во одредени држави (како УК) дозволено е лицето кое примило вакцина од АЗ да се ревакцинира со некоја друга вакцина против Ковид19.

Игорче е еден од ретките кои се држи до аргументираната дебата. Имавме и фантастична ПП дебата. Имаме различен став, но се сложивме околу неколку точки.

Kajgana Shop

На врв Bottom