JURAGAANTE
Professional !!!
- Член од
- 4 април 2009
- Мислења
- 411
- Поени од реакции
- 31
tuka imate sve :helou: http://tutoriali.org/
Прелистувач...Сликата во пребарувачот...
а нема нешто попросто?Notepad и зачувај како .хтмл
или пак симни си adobe dreamweaver
Извини dexterche не го напишав јас тоа тоа беше еден сељак глуп кој утре ке биде мртов!! заборавив на информатика да се одлогирам па он ми пишал од мојот јузер и ако може админ/модератор да го избрише тој пост.Уште еднаш извини.vlatko_95 напиша:Тежок кретен си декстер.
Голрем ретард.
Добро пер, немораш да се цитирашИзвини dexterche не го напишав јас тоа тоа беше еден сељак глуп кој утре ке биде мртов!! заборавив на информатика да се одлогирам па он ми пишал од мојот јузер и ако може админ/модератор да го избрише тој пост.Уште еднаш извини.
Уникоудот заштити го како UTF-8, а можеш и во хедер такот да додадешЕДНО ПРАШАЊЕ:
Вежбам во Notepad , т.е. HTML кодојте ги вежбам...
И сега пишувам шо пишувам, и ако го пишувам на кирилица после ко че го зачувам како .htm фајл , ми дава хиреоглифи кај шо е кирличнио текст.
Кој знае ПЛС нека кажи. фала однапред.
<HTML>
<HEAD>
<TITLE> PROBA 1 </TITLE>
</HEAD>
<BODY BGCOLOR=#1C5BD6 TEXT=#FF8033>
<CENTER>
<B> <H1> Прва страна од пробата </H1> <B>
</CENTER>
<LEFT>
Ова е прва страна
<br>
<br>
<br>
<br>
За да скокнете на втората страна - стегнете <a href="PROBA 1 - 2.htm"> ТУКА </a>.
</LEFT>
</BODY>
</HTML>
<HTML>
<HEAD>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<TITLE> PROBA 1 </TITLE>
</HEAD>
<BODY BGCOLOR=#1C5BD6 TEXT=#FF8033>
<CENTER>
<B> <H1> Прва страна од пробата </H1> <B>
</CENTER>
<LEFT>
Ова е прва страна
<br>
<br>
<br>
<br>
За да скокнете на втората страна - стегнете <a href="PROBA 1 - 2.htm"> ТУКА </a>.
</LEFT>
</BODY>
</HTML>
Вака а да си земеш некој програм како frondpage ili dreamweaver научи го почачкајго малку и афтоматски местиш utf-8 вака во notepad е многу не сигурно треба да се дупнеш од работа куцање и сл и пак ке имаш проблем некој земи или од програмите што ти ги кажав или некој хтмледитор .Незнам дали правам јас грешка , или нешто друго е проблемо, али нејчи и нејчи.
Princ го копирав твоено во HTML шо е напишано, и ко го отворив како страна, наместо кирилични букви ми даде квадратчина
Сега деновиве планирам Dreamweaver CS4 да го инсталирам. Го немам работено досега, читав на форумов прво HTML основите да ги научам, после да се префрлам на Dreamweaver.Вака а да си земеш некој програм како frondpage ili dreamweaver научи го почачкајго малку и афтоматски местиш utf-8 вака во notepad е многу не сигурно треба да се дупнеш од работа куцање и сл и пак ке имаш проблем некој земи или од програмите што ти ги кажав или некој хтмледитор .