Flikson
Провинцијалец
- Член од
- 27 декември 2012
- Мислења
- 914
- Поени од реакции
- 2.562
Брат, тоа само Спидтест ти ја тестира твојата врска со друг сервер.Здраво дечки.
Приметив при мерење на нет брзина дека ако направам неколку пари refresh ми дава некад различен сервер. Испробав сам да си наместам сервер(нормално според мојот оператор) во моја близина и ми дава различни брзини.
Ако може некој да ми каже дали самиот ISP често ги менува серверите според конекцијата и дали би можел да го конфигурирам рутерот да работи со одреден сервер за најголема брзина ?
Прегледај го приврзокот 292267Прегледај го приврзокот 292268Прегледај го приврзокот 292271
Ахаа, ок. Фала ти.Брат, тоа само Спидтест ти ја тестира твојата врска со друг сервер.
Кај мене еднаш приквечер, еднаш попладне така ни прави по 2 часа интернетот го нема па го има по рестартирање на рутерот. И други ми кажаа дека имале ваков проблем деновивеПред некое време почна цело време да ми снемува интернет и да треба да ресетирам рутерот, најпрво беше на секои 2-3 дена, па секој ден и сега стигна стадиум каде што после секое ресетирање и поставување пасворд на рутерот, веднаш снемува интернет и единствен начин да сум конектиран е да биде конекцијата незаштитена без лозинка. Така и со недели нема никаков проблем. Па што би можело да е проблемот, дали рутерот зеза и треба нов (8-9 години стар) или е нешто друго? Некој со слична мака?
Аман бе газдо. На мобилен знам имаше некои зафрканции едно време и малку збунавачки беше за да се снајдеш, ама на компјутер кога ќе го отвориш само download кликаш...На месинџер требаа да ми пратат линк за видео и ми стигна линк од wetranser.
Се намачив и од лап топ и од мобилен и симнав од плејстор апликација и пак не успеав.Да не е полесно да ми го пратеа на мејл?
Совет?
Да да пробав и преку писиАман бе газдо. На мобилен знам имаше некои зафрканции едно време и малку збунавачки беше за да се снајдеш, ама на компјутер кога ќе го отвориш само download кликаш...
Прегледај го приврзокот 294447
Е па чим пишува 0 files поебале нешто...Да да пробав и преку писи
Мислам дека не пратиле добар линк глеј ја сликава пишува 0 files
Прегледај го приврзокот 294448
А еве пример од нет како треба да биде
Прегледај го приврзокот 294449
Или јас сум во заблуда?
Можеш слободно, ќе работи 100%.Здраво дечки.
Пред некој ден ја подзасредував мојава домашна мрежа(рутер, модем итн.) и се замислив за начинот на кој коаксиалниот кабел е поврзан за мојот модем. Кога сервисерите го поврзале пред незнам ни ја колку год. го поврзале вака:
Прегледај го приврзокот 304083
СЛУЧАЈ 1:
(1) Ова е само еден од коаксиалните кабли кој носи интернет во собата каде е модемот.
(2) Истиот е поврзан вака за сплитерот.
(3) Овој кабел не е поврзан за ништо туку само онака си седи не поврзан за ништо. Најверојатно како додаток во случај ако сакам да се поврзе уште нешто.
(4) Модемот
Јас освен ова што го имам до сега не планирам да поврзам ништо друго со коаксиален кабел. Ме интересира дали би работел 2-риов случај каде коаксиалниот кабел кој доаѓа во собата, директно е поврзан за модемот ?
И претходно сум чепкал рутери, модеми, свичови итн, но никогаш не сум преврзувал коак. кабли. Ме интересира од некој со искуство, дали за ова морам да викнам техничар, или може сам да се направи со клуч и клешта ?