Не си во право, ниту една земја во светот не е поважна за русите од Украина. Без неа Русија нема комплетност на велесила.Русија можеби изгуби на економски план со припојувањето на Крим но доби на геополитички, си го врати крим кој е битна точка у црно море и фактички го држи цело под контрола. Украина ја користи како бафер зона со западот, не зошто премногу ги интересираат украинците туку зошто не сакаат амерички тенкови да им идат до граница. Кој проба да ја допре Украина тука крв ќе падне и американците го знаат тоа и се пазат. А па украинциве се у незавидна ситуација. Цела држава на долг рок е заебана, освен ако не се приближи пак према Русија.
Автоматски споено мислење:
Болшевичка Русија капитулира во ПСВ (1918г.). Украина се стекнува со независност според мировниот договор во Брест. Потоа Црвената армија интервенира и Украина стана дел од СССР.Дозволи мала исправка? Украинците пред СССР можеле само да сањаат за своја држава!(дури ни тоа не им го дозволувале)!
Сите ја окупирале таа територија! И монголите и русите и полјаците/литванците и швеѓаните и пак русите во најзатуцаната,најкрволочна империја што светот некогаш ја видел: Руското Царство!
Тек Ленин,Сталин првпат ги признале како засебна нација и им дале држава во рамките на СССР. Впрочем како и останатите народи и народности(чеченци,ингуши... итн,итн).
Ако Украина видела нешто од Западот,тогаш го видела првпат на 22 јуни 1941. Да не ја вртам темата накај историја, знаеш убаво и сам. Тек последниве 30год може да кажеме дека се отворија према запад и културно и економски... ама тоа е муабет за другпат.
Мите те молам немој муабетов... дај ми 2000€ плата, здравство, образование, правда, да живеам како човек па нека ме шпионира и ЦИА и Миа и мосад. Ете ни демократија не ми треба! Ич к** нема да ме боли кој е на власт.
Последно уредено: