Ја иам уште поголем мерак на тие као тебе што читаат твитер и си формираат мислење од таму. Оди читај тактики и препишувај ги у фан клуб.
Преку кур ако ги мразат, утре на утакмица Манчестер ќе искочи со втор состав против Лидс нешто што никад нема да се случи на утакмица со Челзи. Толку за тоа ривалство зашто се тепале у 15ти век.
хахахаха па ти првично го стави ривалството со Сити пред тоа со Челзи, а сега испаѓа дека Јунајтед станал ривал со Сити пред 9 години.
A и супер што си ги додате вака тие 2 сезони, 18та и оваа каде ви бегаат 50 бода и каде и самите си викате дека сте втори пошто нема кој. Поготово за 2018та каде Мурињо ве упропастил а тука ја сметате за борба за титула и некоеси ривалство. Ебење у мозок.
После јас сум зборел на памет а ти не знаеш кај удараш.
Небитно ривалство пошто некогаш се бореле за титула.
А од друга страна спомнуваш ривалство со Сити пошто според твоја математика дури 4 пати директно сте се бореле за титула. Лага.
Договори се со самиот себе. Сити е ривал на Манчестер пошто 4 пати
директно сте се бореле за титула или дека се од ист град?
Е сеа, Челзи од кога се појави на мапа секогаш бил тука негде на врвот на табелата со што автоматски влага како ривал за титула, претендирале за највисок пласман.
Од кога е Јунајтед мртов коњ?
2013та се шампиони.
Од 2014та ваљда каде завршуваат 7ми а Челзи 3.
2015та Челзи е шампион, Манчестер е 4.
2016та Манчестер 5, Челзи 10.
2017та Челзи шампион, Манчестер 6.
2018та Манчестер 2, Челзи 5.
2019та Челзи 3, Манчестер 6.
2020та Манчестер 3, Челзи 4.
Од 2014та, Челзи има освоено 2 Премиер лига, 1 ФА куп плус 1 Лига Европа како небитен трофеј нели.
Манчестер има 1 ФА куп плус 1 Лига европа како небитен трофеј нели.
Челзи кога не бил шампион само 1 завршил пред Манчестер на табела со што добиваме 3-3 во поглед на тоа кој пред кого бил на табела. Плус сезонава каде очигледно ќе завршите пред нив. Значи 4-3. За тоа време, според тебе, вие 2 пати сте се бореле за титула.
Нешто што, според мене како човек што разбира све, не е некој сериозен показател за мртов коњ.