- Член од
- 24 април 2010
- Мислења
- 1.251
- Поени од реакции
- 1.756
Sekako deka "novite policajci" se vinovni sto ne gi registrirate kolite
Истово ми се случи пред 2 години на ново Ауди А3 , заглавив во еден снег и абс сензорот од предното лево тркало се беше одштекал / испаднал и сите можни системи ( абс , есп , рачна , хил асист , серво ) се исклучија бидејќи сите тие сензори да биле врзани заедно , ваљда на ист модул што знам . Од памет ме извади , помислив го заебав сервото , ама ете што беше проблемот ... Значи само дијагностика ќе каже ...Денес кога возев оддеднаш ми светна ламбичка да се провери ESP и плус светна ламбичка дека електронската паркинг кочница не е во ред. Потоа се осети дека воланот не се враќа на место сам после "фаќањето" на кривината. Секако ќе ја носам колата на сервис. Само се прашувам што е проблемот? Дали поради електронската паркинг кочница сам се исклучил ESP или и тоа е отидено јабана? Можеби сосе сервото?
Имаш недела две фора да ја регистрирашзнае ли некој дали има фора да се вози со истечена регистрација негде сум чул дека 2/3 недели е дозволено...
Поправка.Имаш недела две фора да ја регистрираш
при истечена регистрација најголем проблем е осигурувањето на колата. џабе е и да не те казни полицијата, ако удриш некого, од џеб ја плаќаш штетата
затоа нема ни ден фора при истечена
од тој страв да не плаќам туѓа кола, секогаш редовно ја регистрирам...батали казни...
Klapnite se valjda 'heater flaps' na angliski. Mozes mnogu polesno da najdes info na angliski. Eve opcija za resetiranje u slucaj da e zaglaveno nesto. Inace ke imas motorce i klapna, u tvojot slucaj mozda e zaglavena na zatvoreno i za toa ne duva toplo. Najverojatno motorceto e problemot a ne samata klapna. Kaj povekjeto koli treba cela sal tabla da se vadi za da smenis pogotovo ako ne vozackata strana.Здраво на сите. Ве молам, дали знсе некој што се тоа "клапни" кои се поврзани со греењето во колата? Имам Голф 5,и немам греење во колата, кога ќе е загреана на пример, ќе уклучам на најжешко да уклучам и пример низ отворот што е лево кај возачот, до прозорот дува топличко, и како одиш надесно на отвороте се поладно и поладно дува, како воопшто да нема греење колата.
Исто така, кога ќе дадам обичен контакт на колава, позади отворите на средина што се, се слуша постојано некое крцкање, некое електромотрче како да пробува самото да се подеси во некоја позиција и цело време така, како да не може автоматски да се подеси. Ми рекоа дека некои клапни најверојатно биле расипани, ама не можам никако да најдам на интернет како изгледаат тие клапни или слично за да пробам да дознаам шо цена се или воопшто како изгледаат.
Вала ви однапред.
Клапните кај WV групацијата се направени од сунѓерест материјал, а индиција дека тие се проблемот е ако си осетил дека од отворите излегуваат ситни црни честици...како саѓи.Здраво на сите. Ве молам, дали знсе некој што се тоа "клапни" кои се поврзани со греењето во колата? Имам Голф 5,и немам греење во колата, кога ќе е загреана на пример, ќе уклучам на најжешко да уклучам и пример низ отворот што е лево кај возачот, до прозорот дува топличко, и како одиш надесно на отвороте се поладно и поладно дува, како воопшто да нема греење колата.
Исто така, кога ќе дадам обичен контакт на колава, позади отворите на средина што се, се слуша постојано некое крцкање, некое електромотрче како да пробува самото да се подеси во некоја позиција и цело време така, како да не може автоматски да се подеси. Ми рекоа дека некои клапни најверојатно биле расипани, ама не можам никако да најдам на интернет како изгледаат тие клапни или слично за да пробам да дознаам шо цена се или воопшто како изгледаат.
Вала ви однапред.