Нека градат таму каде што се нивните, овие градови на истокот се соочуваат со проблем затоа што Циганите се котат многу и не ги собира веќе во нивниот дел на градот па се селат насекаде. Дојди во Штип да видиш како се населени насекаде на диво, пред два дена градоначлникот реши да руши гаражи во една населба затоа што се нелегални а во истата населба живеат исто они на нелегални површини и само нив не ги руши затоа што демек се социјално загрозени дури сакаат да си доградуваат. Чистевме кај еден другар викендот затоа што има две гаражи, Циганите се шетаат низ населбата слободно ние се мачиме како будали но ајде. Работата врие и таму и насекаде баш од овој проблем, ги учат малите деца да прават проблеми а они се прават мутави, на истиот другар што го спомнав му се позади зграда неколку фамилии, не можам да кажам има поштени луѓе шо ќутат и со работат ама другата половина оди кон агресивност многу, на пример влегуваат децата во дворчињата, кршат дрвца, крадат што може ама народот е премногу мирен тука, поготово во Штип живее доста мирен народ. Нема предавање иако јас сум далеку од Циганите и никогаш нема да го имам овој проблем со нив, борбата е иста како да се мој проблем, не дај Боже да стане нешто поголемо, со заби би ги колел толку што не ги сакам и не можам да ги трпам нивните цигански работи кои ги прават со помош на дпмне и сдс. Гласајте за Левица луѓе, готови сме инаку, замисли еј не донесоа до степен од Цигани да ни е страв, немам ништо со партијата нивна но не гледам друга опција сега, ќе биде касно за неколку години, дури и повеќе од Албанците, ова со племе, хиени кои ќе ни ебат маме само да паднеме уште малку.
Пред само неколку месец гледавме клипчиња за ова во Бугарија, како луѓето се мачат со овој проблем и никој не помага, дури жал ми падна каков расизам им се прави на Бугарите кој живеат во нивните средини, да не дозволиме тоа да е нашата нова реалност. Само таму народот е повеќе сложен и бунтовен тоа го нема кај нас и тоа ме плаши.