Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Според пишувањата на овие двајцава, човек ќе си помисли дека живееме во Израел.
Ние како Евреите а они како Арапите
Малце нејасно, во кој временски период станува збор? Пошто таму се менуваа улогите а ваму вие сте вечити угнетените.

200/250 илјади максимално џганови има во државава, затоа плачат и трчат по бели свет да барат зелки за пописот, небаре попис на ниво на цел свет правиме...
Плус Али албагдади со уште неколку терористи ќе идат у Хаг, плус македонските партии се "здружени против нив" плус со Вучич во коалиција, плус вакцини немат а во Србија не смеат да одат да се вакцинираат јер свинско има во вакцините, плус не разбират кур од колено не верувате во вирусот и науката Али затоа клањат на педофилот.... Мх.. мх... Готови се...

Не негира он дека Албанските партии полнат кутии, само што и јас не верувам дека Македонските партии не полнат кутии насекаде.
Ај прочитај уште еднаш си цитирал.

Левица директно по муцка!

АЛБАНСКИТЕ ПАРТИИ ДА ПРЕСТАНАТ СО АНТИ-ЕВРОПСКИТЕ ПОЛИТИКИ

Изјавите на Бујар Османи, Артан Груби и Халил Снопче дека нема да прифатат попис без попишување на дијаспората јасно покажуваат дека единствената цел на албанскиот политички блок е спроведување на фингиран попис, спротивно на препораките на Еуростат.

Имено, тврдењето на вицепремиерот Груби дека дијаспората е дел од населението и истата се брои, е во директна контрадикција со ЕУ-регулативата која предвидува дека „оние кои живеат или се очекува да живеат надвор од местото на попишување во период од една година или повеќе, нема да се сметаат за привремено отсутни и истите ќе бидат исклучени од вкупното население.”

Дополнително, изјавите на Алијанса и Алтернатива дека одложувањето на пописот е на штета на албанското население само демонстрира колку се алиенирани албанските политички елити од реалните потреби на обичните граѓани. Настојувањето да се спроведе попис кога Македонија е трета држава по прекумерна смртност е доказ дека таканаречените албански партии, освен национал-шовининизам и меѓуетнички хушкања, нема што друго да понудат на обичниот Албанец.

Токму од ваквите политички мотивации на пописот доаѓа и сета оваа засилена кампања за насилничко спроведување на истиот, спротивно на сите меѓународни препораки, а со единствена цел зачувување на рамковните привилегии, од кои единствено бенефиции добија криминалците од ДУИ.

Јасно е дека и владејачката СДСМ е дел од ваквите заткулисни договори, кои и во минатото покажаа дека се спремни да ги погазат сите воспоставени национални и меѓународни норми и принципи, само за спас на својата криминална коалиција. Левица повторува дека нема да учествува во попис без промена на Законот за попис согласно европските стандарди, а во меѓувреме ги повикуваме партиите на власт да престанат со насилничките анти-европски политики кои Македонија ја трансформираа во хибриден режим.

За нив и Македонската и Албанската партија на власт работат исклучиво во полза на албанците, застрашувачки е веќе нивото на виктимизација.
Колку си ми сладок вака кога ќе му реплицираш на твојот сонародник со некоја иронична полу-досетка, а бе мече :love:

Тоа беше за референдумот и ти кажувам дека е планирано од самите македонци кои контролираат све во државата.

Инаку во редовни избори тоа не е дозволиво и гласање за друг и такви глупости нема од 90тите.
Во најхомогената средина, најозборуваното место, Кичевските села, излезноста беше 37% на последните парламентарни избори.

Во гласачко место во Пробиштип, од 216 регистрирани гласачи, 200 гласале, ни во Северна Кореја нема вака.

Не е кражба, измама, злоупотреба само тоа што се гледа со голо око и што се открива, македонскиот е совршен бидејќи позади него стои самата власт со сите свои апарати.
Избирачките одбори се составени од 5 члена, 3 од администрацијата и 2 од двете водечки партии на локално ниво, плус секоја партија може да има надбљудувач.

ВМРО и СДССМ имаат по 1 член во избирачкиот одбори и обично имаат и по уште 1 надбљудувач, значи 2 партиски луѓе на секое избирачко место на истокот + можеби и од администрацијата, на западот незнам каква и е мрежата, мислам дека имаат свој набљудувачи само во поголемите места.

За ВМРО знам дека на поголемите места ставаат „појаќи“ фаци (директори, пратеници, советници...) за да не можат да бидат поткупени, во малите места се обична раја, ама за 10 гласа не верувам дека некој би поткупувал цел избирачки одбор

За истокот ти гарантирам дека редовно имаме голема излезност, еве моето место кое е едно од поголеите 2016 чекавме ред од што имаше гужва и мислам дека над 80% гласаа,
ако тие 200/216 не биле како што треба другата партија ќе дигнела огромна галама,
имам присустувано во штабот на ВМРО кога однапред ги броеле кој за кого ќе гласа и кој е во странство, кој е во Скопје на работа од „нашите“ па да му се организира превоз, ако сакаат штабовите можат да направат детален попис во било кое време.

Потоа на самиот ден на гласање имаат тимови кој гледаат кој отишол на гласање, и водат проценка во живо предвремено колку гласови имаат и им ѕвонат на „нивните“ да излезат да гласаат, на мене едни избори ми ѕвоне тој од штабот во 5 попладне и ме прашува „иде ли да гласаш, ја му викам не, он епа трчи одма да гласаш, ја му викам ехеј има време до 7“,
и после по заврашувањето на изборите одкако ќе се дознаат резултатите, пак ги бројат од тие што излегле кој за кого гласал.

Изборните нерегуларности во истокот се сведени на купување на цигански гласови пред да влезат да гласат, можда прават бугарски возови, ама тешко дека некој гласа што не е од таму.

Додека на западот, а поготово во кичевско гласаат луѓе кој не се присутни во државава, за тоа и се бунеа од АА претходните избори, па дури и беа цврсто убедени во тоа, оти сигурно ги имаат истите методи на пресметка како и овие „нашите“ партии и точно знаат кој каде е и отприлика за кого гласа.

Пак да кажам, ако сакаат партиите во било кое време можат да направат попис за еден ден, само да и се достави листата на државјани за нивните улици и детално ќе напишат скоро се за секого.

За нив и Македонската и Албанската партија на власт работат исклучиво во полза на албанците, застрашувачки е веќе нивото на виктимизација.
Оу сори, последен пат кога проверив преименуваа автопат и булевар у мајка тереза. И викаш дека нема симпатии?

И ти имаш читано нешто, ама само читано.

До 2004 година, родените во Македонија и во странство ДЗС ги собирало на едно, и тој податок што ти е за 2002 година претставува родените во Македонија + родените во Странство.

Од 2004 година се води посебна евиденција за родените во Македонија и посебна за тие во странство.

За да ти објаснам нешто, ако одиме по методологијата од 2002 на евидентирање на родените, во 2019 имало 10.500-10.800 родени македонци, од друга страна 10.500-10.800 албанци, значи се изедначени.

И како што ќе поминат годините оваа разлика ќе оди во полза на албанците, и тоа се додека не се намали фертилитетот на албанците до ниво на македонскиот. Оваа анализа важи за старата методологија на евидентирање на родени, каде немало поделба на родените во Македонија и во Странство.

Инаку бројките само за родените во Македонија зависат од иселувањето на овдешните албанци, што повеќе иселени, толку повеќе родени во странство.
Доколку албанците што се родија во 2019 во Македонија, а ги имаше со удел од 35%, останат тука во следните 30 години, а се задржи моменталниот фертилитетот, тогаш во 2049 во Македонија (без странство) ќе има удел од 45% на родени албанци. Овој удел би се задржал и во случај да има иселување на македонците во пропорционален сооднос со албанците.

Во врска со тоа дека албанците се 350.000 те демантирам: 250.000 излегуваат на гласање, 120.000 се малолетници, ете ти 370.000, ти оставам за право да напишеш колку не излегле на избори за да ја добиеш вистинската бројка.

Со 90% излезеност на избори, добиваш 400.000 албанци, а Македонија одамна нема 2 милиони жители, па како некој ги мести албанците на под 17%?

Jas imam docitano i imam isto kazano vo prethodnite postovi sto izgleda ne si, procital. Mislam vo vtoriot post imam kazano deka znam oti gi ima zaedno popisuvano i novorodenite vo stranstvo. No ti vidi kolku albanci novorodeni vo 2004 i posle kazi mi kolku e brojkata i ke vides deka ima 2000 pomalku novorodeni albanci od 2004 do 2019 koi se 6500 od strana na tatkoto. A sto mislis kolku albanci ima rodeno vo stranstvo ? 2000 ima novorodeni kaz reci sekoja godina. Makedonskite novorodencinja vo stranstvo ne gi popisuvaat.
Za na izbori ne ni diskutiram zatoa sto kako prvo kutiite se polnat i na sekoi izbori doagjaat avtobusi od stranstvo so albanci za da glasat, sto go nema so makedoncite toa, kako vtoro pogledaj kolku izlezenost ima na albancite i na makrdoncite na izbori pa ke vidis koj kolku e .
Albancite na izbori gi ima od 220.000 do 250.000 no so sè stranci !

Vo 2019 vo makedonia i samo vo makedonia a ne vo stranstvo ima novorodeni:
MAKEDONCI okolu 10.000 od strana na tatko
Albanci okolu 6500 od strana na tatko!
Screenshot_20210403-161931_Word.jpg

Razlikata e okolu 3500, pa i vo 2002 so se novorodeni vo stranstvo razlikata e bila tolku
Screenshot_20210403-164711_Chrome.jpg
Vo stranstvo ima rodeno plus 2000 za albanci i plus 3000 za makedonci.
No nas ne nteresira kolku ima ziteli vo makedonia ne vo stranstvo .
Drugo nesto mnogu vazno za da se dojde do brojot na ziteli vo makedonia ne treba samo da se gleda poslednata godina na novorodeni no barem posledni 5 - 10 godini.
Taka da kako sto rekov prvo, vo prosek makedoncite novorodeni gi ima okolu 11.500 prosecno poslednite 10 godini a albancite gi ima 7000 prosecno od strana na tatkoto.
Sega koristi malku matematica i presmetaj spored natalitetot kolku makedonci moze da ima i kolky albanci.
Автоматски споено мислење:

Колку си ми сладок вака кога ќе му реплицираш на твојот сонародник со некоја иронична полу-досетка, а бе мече :love:
Mene poveke mi stoi deka e edna ista osoba so poveke profili ahha
Barem mojata intuicija ne grese nikogas!

Последно уредено:
Тоа се случило под амин на македонците, и се мислам дали така се прави редовно во македонските средини, бидејќи во многу македонски општини излезноста е над 80%, во време кога во гласачкиот список има и иселеници.

Кај албанците официјално излезноста е околу 40%.
Aooo pa zemi so 40% napraj ja matematikata od pogore sto ni ja izracuna so izborite i ispod 18 godini kolku imalo, pa ke izlezat 900.000 Albanci, a mozda i milion.

Pa nie Makedoncite sme bile malcinstvo ustvari auuu... Logika ima nekoja ili?

Во врска со тоа дека албанците се 350.000 те демантирам: 250.000 излегуваат на гласање, 120.000 се малолетници, ете ти 370.000, ти оставам за право да напишеш колку не излегле на избори за да ја добиеш вистинската бројка.

Со 90% излезеност на избори, добиваш 400.000 албанци, а Македонија одамна нема 2 милиони жители, па како некој ги мести албанците на под 17%?

Cekaj malku imas greski vo presmetuvanjeto.
Znaci vaka :
Kako prvo albancite na glasanje obicno se okolu 220.000 maksimalno 250.000 no kako sto rekov mnogu doagjaat od stranstvo i mnogu kutii se napolneti, taka da vistinskata brojka ne moze da se znae.
Kako vtoro mi rece deka ima 120.000 maloletnici, da toa e tocno...vo poslednite 18godini ima 120.000 maloletnici.
7000 vo prosek X 18 godini = 126.000
No kolku od tie maloletnici ja napustile drzavata so svolte roditeli ?
Kolku maloletnici moze da ima vo makedonija vo poslednite 18godini , ako mnogu albanci ja napustile drzavata?
Primer ke recam minimum 15.000 bracni parovi od albanci (iako se mnogu poveke) ja napustile drzavata so svolte deca minimum 3 deca, vo poslednite 18 godini.
Toa znaci deka 30.000 vozrasni albanci ja napustile zemjata poslednite 18 godini.
I sekoj bracen par imal po 3 deca sto e minimum.
Sega smetaj
3 x 15.000 = 45000 maloletnici pomalku !

Epa sega ako presmetame dobro ke dojdeme do brojkata 350.000 , ili priblizno!

22000 glasaci neka se 250.000 ajde.
Kolku moze da ima albanci sto neglasale ? 50.000? Kako sto znam 90% od vkupnite albanci (sto ne se 500.000 )glasat. No neka se 50.000
250.000 + 80.000 + 50.000 = 380.000
Trgni gi napolnetite kutii i se priblizuvas do brojkata.
No cekaj , jas rekov deka samo 15.000 bracni parovi ima iseleno. I deka sekoj bracen par ima po 3 deca vo prosek (ne znam dali e malku i mnogu ,so ogled na golemiot fertilitet kaj albancite). Ne znam kolku albanci ima iseleno od drzavata poslednite godini. No veruvaj mi rekov 350.000 od prilika. No sigurno kolku i da ima albanci vo zemjata se pomalku od 400 000.
I vo 2002 godina iako se napiseni 509.000 , realnata brojka bese mnogu pomala.

Sega zavisi kolku makedonci ima pa da se znae procentot .
Od drugite zaednici vkupno se okolu 200.000 no i tamu ima iseleni.
Ako makedoncite se 1.000.000 (350.000 iseleni)
Albancite 400.000 (50.000 iseleni) zatoa sto vo 2002 ne bea 509.000
Drugite etnicki zaednici 150.000

Ako e taka iako ne e taka haha
Togas albancite ke se 26 %
Makedoncite 65%

Znaci taa e brojkata na koja najmnogu moze da se nadevate. Poveke ne !
Ovie presmetki gi napraviv na polza na albancite!
No kolku i da e procentot na albancite vo sevkupnoto naselenie.
Opstinite
STRUGA
KICEVO
Ke stanat makedonski
GOSTIVAR
ke ima drasticna promena !

Последно уредено:
Jas imam docitano i imam isto kazano vo prethodnite postovi sto izgleda ne si, procital. Mislam vo vtoriot post imam kazano deka znam oti gi ima zaedno popisuvano i novorodenite vo stranstvo. No ti vidi kolku albanci novorodeni vo 2004 i posle kazi mi kolku e brojkata i ke vides deka ima 2000 pomalku novorodeni albanci od 2004 do 2019 koi se 6500 od strana na tatkoto. A sto mislis kolku albanci ima rodeno vo stranstvo ? 2000 ima novorodeni kaz reci sekoja godina. Makedonskite novorodencinja vo stranstvo ne gi popisuvaat.
Za na izbori ne ni diskutiram zatoa sto kako prvo kutiite se polnat i na sekoi izbori doagjaat avtobusi od stranstvo so albanci za da glasat, sto go nema so makedoncite toa, kako vtoro pogledaj kolku izlezenost ima na albancite i na makrdoncite na izbori pa ke vidis koj kolku e .
Albancite na izbori gi ima od 220.000 do 250.000 no so sè stranci !

Vo 2019 vo makedonia i samo vo makedonia a ne vo stranstvo ima novorodeni:
MAKEDONCI okolu 10.000 od strana na tatko
Albanci okolu 6500 od strana na tatko!
Прегледај го приврзокот 290536

Razlikata e okolu 3500, pa i vo 2002 so se novorodeni vo stranstvo razlikata e bila tolku
Прегледај го приврзокот 290535
Vo stranstvo ima rodeno plus 2000 za albanci i plus 3000 za makedonci.
No nas ne nteresira kolku ima ziteli vo makedonia ne vo stranstvo .
Drugo nesto mnogu vazno za da se dojde do brojot na ziteli vo makedonia ne treba samo da se gleda poslednata godina na novorodeni no barem posledni 5 - 10 godini.
Taka da kako sto rekov prvo, vo prosek makedoncite novorodeni gi ima okolu 11.500 prosecno poslednite 10 godini a albancite gi ima 7000 prosecno od strana na tatkoto.
Sega koristi malku matematica i presmetaj spored natalitetot kolku makedonci moze da ima i kolky albanci.

Mene poveke mi stoi deka e edna ista osoba so poveke profili ahha
Barem mojata intuicija ne grese nikogas!

Помини ја таа книга до крај и ќе видиш колку има родени во странство, ги имаш поделено по општини, држава на престој.

Има 5187 деца родени во странство во 2019 година, по општини:

Гостивар: 558 родени
Струга: 353
Тетово: 351
Куманово: 285
Врапчиште: 233
Кичево: 224
Боговиње: 197
Желино: 191
Липково: 163
Струмица: 137
Маврово: 127
Сарај: 115
Радовиш: 109
Теарце: 100
Шуто Ор. : 100
Чаир: 99
Дебар: 98
Брвеница: 96

Како успеа да пресметаш дека во странство се раѓаат 2000 албански деца и 3000 македонски?
Во Струмица и Радовиш најмногу иселени има меѓу турците/ромите, ете нека се македонци, како успеа да стигнеш до бројка од 3000?
Спушти ја малце топката не претерувај.

За тоа што викаш дека имало 6500 родени албанци по припадност на татко, само кај ромите и албанците има таква голема разлика на родените по етничка припадност од мајка и татко, тоа е заради поголемиот број на вонбрачни деца кај овие две заедници.

Последно уредено:
Cekaj malku imas greski vo presmetuvanjeto.
Znaci vaka :
Kako prvo albancite na glasanje obicno se okolu 220.000 maksimalno 250.000 no kako sto rekov mnogu doagjaat od stranstvo i mnogu kutii se napolneti, taka da vistinskata brojka ne moze da se znae.
Kako vtoro mi rece deka ima 120.000 maloletnici, da toa e tocno...vo poslednite 18godini ima 120.000 maloletnici.
7000 vo prosek X 18 godini = 126.000
No kolku od tie maloletnici ja napustile drzavata so svolte roditeli ?
Kolku maloletnici moze da ima vo makedonija vo poslednite 18godini , ako mnogu albanci ja napustile drzavata?
Primer ke recam minimum 15.000 bracni parovi od albanci (iako se mnogu poveke) ja napustile drzavata so svolte deca minimum 3 deca, vo poslednite 18 godini.
Toa znaci deka 30.000 vozrasni albanci ja napustile zemjata poslednite 18 godini.
I sekoj bracen par imal po 3 deca sto e minimum.
Sega smetaj
3 x 15.000 = 45000 maloletnici pomalku !

Epa sega ako presmetame dobro ke dojdeme do brojkata 350.000 , ili priblizno!

22000 glasaci neka se 250.000 ajde.
Kolku moze da ima albanci sto neglasale ? 50.000? Kako sto znam 90% od vkupnite albanci (sto ne se 500.000 )glasat. No neka se 50.000
250.000 + 80.000 + 50.000 = 380.000
Trgni gi napolnetite kutii i se priblizuvas do brojkata.
No cekaj , jas rekov deka samo 15.000 bracni parovi ima iseleno. I deka sekoj bracen par ima po 3 deca vo prosek (ne znam dali e malku i mnogu ,so ogled na golemiot fertilitet kaj albancite). Ne znam kolku albanci ima iseleno od drzavata poslednite godini. No veruvaj mi rekov 350.000 od prilika. No sigurno kolku i da ima albanci vo zemjata se pomalku od 400 000.
I vo 2002 godina iako se napiseni 509.000 , realnata brojka bese mnogu pomala.

Sega zavisi kolku makedonci ima pa da se znae procentot .
Od drugite zaednici vkupno se okolu 200.000 no i tamu ima iseleni.
Ako makedoncite se 1.000.000 (350.000 iseleni)
Albancite 400.000 (50.000 iseleni) zatoa sto vo 2002 ne bea 509.000
Drugite etnicki zaednici 150.000

Ako e taka iako ne e taka haha
Togas albancite ke se 26 %
Makedoncite 65%

Znaci taa e brojkata na koja najmnogu moze da se nadevate. Poveke ne !
Ovie presmetki gi napraviv na polza na albancite!
No kolku i da e procentot na albancite vo sevkupnoto naselenie.
Opstinite
STRUGA
KICEVO
Ke stanat makedonski
GOSTIVAR
ke ima drasticna promena !
ДА те надополнам, колку од тие 220 000-250 000 гласачи албанци се реално у мк, пошто секако десетина илјади се пикнати гласачки ливчиња од ДУИ претежно.

Помини ја таа книга до крај и ќе видиш колку има родени во странство, ги имаш поделено по општини, држава на престој.

Има 5187 деца родени во странство во 2019 година, по општини:

Гостивар: 558 родени
Струга: 353
Тетово: 351
Куманово: 285
Врапчиште: 233
Кичево: 224
Боговиње: 197
Желино: 191
Липково: 163
Струмица: 137
Маврово: 127
Сарај: 115
Радовиш: 109
Теарце: 100
Шуто Ор. : 100
Чаир: 99
Дебар: 98
Брвеница: 96

Како успеа да пресметаш дека во странство се раѓаат 2000 албански деца и 3000 македонски?
Во Струмица и Радовиш најмногу иселени има меѓу турците/ромите, ете нека се македонци, како успеа да стигнеш до бројка од 3000?
Спушти ја малце топката не претерувај.

За тоа што викаш дека имало 6500 родени албанци по припадност на татко, само кај ромите и албанците има таква голема разлика на родените по етничка припадност од мајка и татко, тоа е заради поголемиот број на вонбрачни деца кај овие две заедници.
Тие децата родени у странство ќе се вратат да живеат у општините?

Оу сори, последен пат кога проверив преименуваа автопат и булевар у мајка тереза. И викаш дека нема симпатии?
Оу сори, не знаев за ова преименување, сега инстантно животот ми стана малце помалку неподнослив.

Не, искрено, само јас ли ја приметувам виктимизацијава кај Македонците?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom