porchmonkey
Админ
- Член од
- 28 мај 2016
- Мислења
- 83
- Поени од реакции
- 35
Nemora pa cela familija da zemite... ostajte i za nas neshtoIstiot problem so sin mi..od 03 Noemvri ceka preku Bitola..od pismo ni traga ni glas
Nemora pa cela familija da zemite... ostajte i za nas neshtoIstiot problem so sin mi..od 03 Noemvri ceka preku Bitola..od pismo ni traga ni glas
Dokolku si preku proishod, a za preku brat ne znam koi se pravilataOva vazi dokolku si so duplikat na proishod i preku brat kako sto e mojot slucaj ?
jas cekav tocno tolku od14.03.2020 na zadolzitelna ovie 2 - 3 dena nemav provereno denes prveriv statusot e smenet na finalnaTolko li se ceka sega zadolzietlena
Sent from my SM-G960U using Tapatalk
Da ti se pozlati ustata brat jas sum SeptemvriНајпрво искрена честитка до сите оние кои добиле указ! На секој поединечно од вас Ви посакувам успех и да Ви донесе радост и мирен удобен живот!
Се обраќам на сите оние кои чекаат укази...
Со оглед на тоа што указот бр. 33 е објавен околу 27-28-29март 2021, а врз база на приложената фотка доле... може да се заклучи дека указот е потпишан во период од 06 до 15 феб од страна на ВП!
најверојатно и август/септември се потпишани и се чека на објава...
Среќно и имајте успех
ne se takov tip na ukazi za drzavjanstvo...Најпрво искрена честитка до сите оние кои добиле указ! На секој поединечно од вас Ви посакувам успех и да Ви донесе радост и мирен удобен живот!
Се обраќам на сите оние кои чекаат укази...
Со оглед на тоа што указот бр. 33 е објавен околу 27-28-29март 2021, а врз база на приложената фотка доле... може да се заклучи дека указот е потпишан во период од 06 до 15 феб од страна на ВП!
најверојатно и август/септември се потпишани и се чека на објава...
Среќно и имајте успех
Istiot slucaj e i kaj mene. Ne se dostaveni dokumentite po vtor pat. Inaku i na intervju sme bile vo ist mesec.Zdravo drustvo,
Na 27.03.21 mi izleze info deka sovetot mi go odbil baranjeto poradi nedovolno dokumenti za bugarski predok iako imav pred intervjuto so site dokumenti prilozeno i poteklo izvadeno od zdruzenieto od Strumica.Sega me interesira koja e procedurata za podnesuvanje na dokumenti,odnosno koj dokumenti treba povtorno da se podnesat,kako da se podnesat,kade i do koga e terminot.Прегледај го приврзокот 290099
Автоматски споено мислење:
18.12 Го подигнав. Има некој што му стигнало писмото од декември ?0035929872801 Opstina Sredec, ako pri podiganje na ukaz si ja navel adresata Lege 6 Opstina Sredec.
Автоматски споено мислење:
A koj den go podigna ukazot vo Bitola? Jas sum od Dekemvri isto od Bitola.
Mojot proishod mi e izvaden 2005 prv pat, togas aplicirav za drzavjanstvo a 2009 prekratena prepiska. E Sega koga apliicirav po vtor pat dostaviv kopija od proishod i plus dokumenti od brat mi bidejki toj ima drzavjanstvo od 2011god. Sega sum ma finalna od Januri 2021 izvodi od brat imam dva pati dostaveno na intervju i postednikot gi dostavi dopolnitelno duri bev na zadolzitelna .Dokolku si preku proishod, a za preku brat ne znam koi se pravilata
Ja sum 15.12 od bt go podignav se javiv na 22.03 mi rece deka uste rano e stignavat od oktomvri i normvri ke se javam pak na 15.0418.12 Го подигнав. Има некој што му стигнало писмото од декември ?
Siguren sum, ti veke so proishodot si avtomatski postojan EU resident. Proishod znaci deka si etnicki Bugarin i za tebe e skratena procedurata od 5 godini na 1-2 meseci (kolku treba da se izdae dokumentot), proishod e kako green card za Bugarija sto znaci mozes da zivees postojano, da rabotis, da kupuvas kola, se osven da glasas. Licnata karta ti e samo potvrda deka zivees postojano u EU (ti treba tip "postojan prebavitel na ES"), nekoj ja vadat i za 3 meseci. 5 godini vazi za tie ekonomski investitori i luge od 3ti zemji sto nemaat etnicka vrska so Bugarija, tie plakat po 500k leva i poveke. Ti cim si ziveel tamu mozes uste sega da izvadis i toa ti e priznaeto na zapad. Pr. da otides u svedska ke mozes da najdes rabota so taa licna karta, zasto veke cim imas permanent residence u edna evropska drzava znaci deka si trajno na kontinentot i e isto kako da si drzavljanin. Mislam deka e podobra varijanta da zivees u Sofija pomalce od godina mesto da cekas 3-4 godini da ti izdadat drzavljanstvo.@makedonski blgarin Jesi siguran da je samo 6 meseci u pitanju? Ja inace zivim u Sofiji vec skoro 6 meseci bez prekida. Trajno prebivanje imam vec preko dve godine. Pojma nisam imao da mogu da apliciram za Long-term resident (European Union) za samo 6 meseci. Mislio sam da treba 5 godina da prodje.
Ako dostavis ako dostavis dokumenti za tvoj proishod (izvodi i potvrda od zdruzenie, mozebi seuste ima vreme deka seuste finalna od oktomvri se raboti) bi trebalo da se osiguras deka ke pomines, vaka samo so dokumenti od brat se plasam deka e rizicno duri mislam deka tesko deka ke pomjne. Po brat ne se dokazuva proishod, no sepak mozebi treba da se konsultiras so nekoi poupateni, megjutoa toa treba sto pobrzo da go napravisMojot proishod mi e izvaden 2005 prv pat, togas aplicirav za drzavjanstvo a 2009 prekratena prepiska. E Sega koga apliicirav po vtor pat dostaviv kopija od proishod i plus dokumenti od brat mi bidejki toj ima drzavjanstvo od 2011god. Sega sum ma finalna od Januri 2021 izvodi od brat imam dva pati dostaveno na intervju i postednikot gi dostavi dopolnitelno duri bev na zadolzitelna .
p.s porano so izjava i se dobivase proishod.
Jas 09.12 minatata nedela se javiv, ona mi rece drugiot mesec...18.12 Го подигнав. Има некој што му стигнало писмото од декември ?