Фудбалски/трансфер дискусии

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
А што само црнците се?
Самиот слоган е расистички, и кој курац да клечат ако сметаат дрка не треба, не е тоа наметнато?
Иста ден да ми заврши кариерата да сум фудбалер не клечам.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
А ги тера некој, ќе им направат сега проблем затоа што не клекнале?

Иначе за расна еднаквост им е, ептен долго време веќе не е за движењето БЛМ.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
А ги тера некој, ќе им направат сега проблем затоа што не клекнале?

Иначе за расна еднаквост им е, ептен долго време веќе не е за движењето БЛМ.
А што не ги тера?
Така самоволно клекнуваат а?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
А што не ги тера?
Така самоволно клекнуваат а?

Па не сум доволно информиран, не ме заинтересирало до толку и затоа те прашувам дали на некој му се заканиле, дека така делуваше според твојот пост.
Колку што знам организирано си е за расна еднаквост, ама ако на некој не му чини, слободно може да не клекнува. Верувам уште помалце па вака противнички репрезентации имаат некаква обврска да учествуваат.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.227
Поени од реакции
18.374
„Тимо Вернер не е подобар од факинг Жиру“. Жиру бил „факинг“. Жиру е име и презиме во фудбалот и ќе му треба некое време на Халанд да дојде прво до тоа негово ниво, па подоцна и до она повисокото.
Добар пост имаш напишано, избриши го само пасусот, комплетно ти го руши кредибилитетот.

Жиру може да биде име и презиме во фудбалот само ако го споредуваш со потенцијални фудбалери од исклучиво негов ранг.

За Халанд велиш дека досега играл само во недоволно добри клубови, а оној кој го нарекуваш име и презиме кариерата ја помина во француската лига и Арсенал и Челзи, каде што нивниот пласман во лигата во просек беше/е 4то место.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Добар пост имаш напишано, избриши го само пасусот, комплетно ти го руши кредибилитетот.

Жиру може да биде име и презиме во фудбалот само ако го споредуваш со потенцијални фудбалери од исклучиво негов ранг.

За Халанд велиш дека досега играл само во недоволно добри клубови, а оној кој го нарекуваш име и презиме кариерата ја помина во француската лига и Арсенал и Челзи, каде што нивниот пласман во лигата во просек беше/е 4то место.
Не можеме тука никако да се согласиме. Жиру освои титула со Монпеље, со ебениот Монпеље. И не само што освои, туку беше главна причина за таквата сезона на аутсајдерот.

Жиру е вториот најдобар стрелец во историјата на француската репрезентација. Не зборуваме овде за селекција на некоја рандом фудбалска земја, зборуваме за Франција. Со таа Франција, Жиру освои и Светско првенство.
Со Челзи, освои Европа Лига и не беше само попатен лик, туку најдобар стрелец во натпреварувањето.
Да не ги споменувам и ФА Куповите со Арсенал и останатите достигнувања со Челзи.

Многу поголеми фудбалери мечтаат за ваква кариера. Жиру оставил некаков печат во играва. Не бил никогаш топ класа, секогаш си ги знаел квалитетите и капацитетите, ама кога ќе одземеме и собереме се работи за еден одличен играч кој би го посакал секој колектив на светот.

Дечково од Борусија, има бајги фурни леб да јаде. Споредбите со Меси и Роналдо што ги читав претходно, се надевам дека не се сериозни. Јебал ги ,,генерациски талент" и оној што ја измислил оваа кованица за ФИФА гејмери. Какви црни Меси и Роналдо (овој дел не се однесува на тебе, да не цитирам од поназад ликови), Халанд никако на овие години не може да се компарира со Мбапе. Килијан на 18 години, ако не беше и помлад, освои титула со Монако во Франција, пред ПСЖ. Отприлика, како да освои сега Халанд титула во Бундес пред Баерн Минхен. Мбапе играше полуфинале во ЛШ и беше инструментален во таа кампања. Како што беше инструментален и на 20 години при освојувањето на Мундијалот во Русија.

Единствено што барам е да се смират цицките. Ништо повеќе. Гледам и јас што може Халанд и каков талент поседува. Гледам и неверојатна желба за фудбал и глава која цели високо. Само, нека игра. Оставете го да игра. Нека одигра и пет сезони вакви во Дортмунд, не мора да доаѓа во Премиер или Примера. Само нека игра. Со година ипол фудбал во Австрија и Германија, греота е да се зборува за нешто повеќе од талент и одличен млад фудбалер со огромен потенцијал.

Последно уредено:
Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Па не сум доволно информиран, не ме заинтересирало до толку и затоа те прашувам дали на некој му се заканиле, дека така делуваше според твојот пост.
Колку што знам организирано си е за расна еднаквост, ама ако на некој не му чини, слободно може да не клекнува. Верувам уште помалце па вака противнички репрезентации имаат некаква обврска да учествуваат.
Прво медиумски притисок, осудува, лепење етикети како расист, антиглобалист, понекогаш фашист и нацист. Среќа па Чешка не е до крај "демократизирана" како на пример Англија па барем дома кај нив нема да бидат осудувани на вести или по медиуми. Еве замисли некој англичанец денес против Полска да не клекне? Мислиш дека ќе има некој таква храброст и дека нема да има последици по неговата кариера?
Незнам колку твојве пацифистички гледишта ги делат другите ама БЛМ и расна еднаквост има знак на равенство последнава година, најрасистичкиот слоган означува борба за еднаквост.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Прво медиумски притисок, осудува, лепење етикети како расист, антиглобалист, понекогаш фашист и нацист. Среќа па Чешка не е до крај "демократизирана" како на пример Англија па барем дома кај нив нема да бидат осудувани на вести или по медиуми. Еве замисли некој англичанец денес против Полска да не клекне? Мислиш дека ќе има некој таква храброст и дека нема да има последици по неговата кариера?
Незнам колку твојве пацифистички гледишта ги делат другите ама БЛМ и расна еднаквост има знак на равенство последнава година, најрасистичкиот слоган означува борба за еднаквост.

Што му направија на Заха? Ко што видов доби поддршка од медиумите, никој не го осуди.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.856
Поени од реакции
116.080
Кај го носи?
У 1/4 финале ЛШ. На господинот од погоре битно му е дека Жиру бил најдобар стрелец во ЛЕ кога Челзи освоил титула, а не е битно што Халанд е најдобар стрелец годинава во ЛШ и има убедливо најдобри бројки на негови години во историјата на фудбалот. Исто така Жиру освоил СП на кое што имаше НУЛА голови, и една утакмица без допир на топката, да добро прочита, без допир на топка.

Исто така кога се споредуваше со Вернер битно беше дека истиот доживеал тренерска смена, турбулентна сезона кур се тресе, а Халанд небитно е што доживеа смена на тренер така? Што сега тренер му е Терзиќ што не би бил тренер ни во трета мкд лига?

Али тоа е кога сака некој да истера поента на своја страна па макар трескал глупости со сила.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
У 1/4 финале ЛШ. На господинот од погоре битно му е дека Жиру бил најдобар стрелец во ЛЕ кога Челзи освоил титула, а не е битно што Халанд е најдобар стрелец годинава во ЛШ и има убедливо најдобри бројки на негови години во историјата на фудбалот. Исто така Жиру освоил СП на кое што имаше НУЛА голови, и една утакмица без допир на топката, да добро прочита, без допир на топка.

Исто така кога се споредуваше со Вернер битно беше дека истиот доживеал тренерска смена, турбулентна сезона кур се тресе, а Халанд небитно е што доживеа смена на тренер така? Што сега тренер му е Терзиќ што не би бил тренер ни во трета мкд лига?

Али тоа е кога сака некој да истера поента на своја страна па макар трескал глупости со сила.
Шокантно носење, второ место против Лацио у група каде се покажа со голови исклучиво против Бриж, и имаше ист учинок ко Мората. И нокаут утакмицата против Севиља.

Намали со историјата на фудбалот те молам.

За Жиру не навлагам, ама истиот тој Жиру како трет напаѓач у Челзи имаше само еден гол помалку од Халанд у групна фаза. И истиот тој Жиру практично го однесе Челзи во истото 1/4 финале и заедно со Вернер имаат големи шанси за 1/2 финале.

Со него објаснувај се за Жиру, мада господинот само ваљда сакаше да каже дека Жиру се борел и освојувал титули за разлика од Халанд ко досега се иживљава против нискоразредни екипи и се бори за 5то место у германско.

Пак ќе се повторам иако секако ова според тебе значи дека Халанд е слаб играч според мене што воопшто не мислам така но добро. Не ме замарај усс.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260

:pos:

Јас наивен, мислев нешто се сменило во меѓувреме. Немал гол на Светското, готово, да завршуваме со секој муабет за фудбал.
Цитирај ме понекогаш доколку се решам за кладилница да дискутирам, таму може ќе се најдеме.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.856
Поени од реакции
116.080
Шокантно носење, второ место против Лацио у група каде се покажа со голови исклучиво против Бриж, и имаше ист учинок ко Мората. И нокаут утакмицата против Севиља.

Намали со историјата на фудбалот те молам.

За Жиру не навлагам, ама истиот тој Жиру како трет напаѓач у Челзи имаше само еден гол помалку од Халанд у групна фаза. И истиот тој Жиру практично го однесе Челзи во истото 1/4 финале и заедно со Вернер имаат големи шанси за 1/2 финале.

Со него објаснувај се за Жиру, мада господинот само ваљда сакаше да каже дека Жиру се борел и освојувал титули за разлика од Халанд ко досега се иживљава против нискоразредни екипи и се бори за 5то место у германско.

Пак ќе се повторам иако секако ова според тебе значи дека Халанд е слаб играч според мене што воопшто не мислам така но добро. Не ме замарај усс.
Не, него интересно е како некои работи си ги зема за релевантни кога е Вернер во прашање, а и Жиру, а други за Халанд.

А што да има Халанд направено до сега бе, 12 години има... Што па Вернер напраил? Јас за Жиру не сакам да се натегам, добар играч е, го поштувам, толку. Ама сеа да речеш дека Жиру бил прв стрелец у ЛЕ кога Челзи освоил титула, а за Халанд дека давал голови на селски екипи па мислам не иде. Сам ја испадна Севиља, у групи исто топ, у Бундес си решета редовно, тоа што нема поддршка од екипата е друг муабет.

Тоа за бројките провери си убаво, најмлад играч у постигнати голови у секоја категорија е.

Иначе мене споредби со Жиру и слични ми се смешни, плафонот на Жиру како фудбалер е Водно, на Халанд Монт Еверест.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Што му направија на Заха? Ко што видов доби поддршка од медиумите, никој не го осуди.
Исто е ако ти на црнец му речиш нигер и ако друг црнец му го каже истото?

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
:pos:

Јас наивен, мислев нешто се сменило во меѓувреме. Немал гол на Светското, готово, да завршуваме со секој муабет за фудбал.
Цитирај ме понекогаш доколку се решам за кладилница да дискутирам, таму може ќе се најдеме.
Па во право е, што се смееш како недоквакан?

Напаѓач игра, што треба да прави? 7 меча, 542 минути, гол не мора. Павард нека дава (макар ЕДЕН).
Халанд и на овие години е боготац за ова францусково дрво.
Па и погоре си пишал:
ама кога ќе одземеме и собереме се работи за еден одличен играч кој би го посакал секој колектив на светот.
Куров ми го посакувале колективите или ќе го посакаат. Колективи како Арсенал и Челзи wowowowowoo каков дострел.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Па во право е, што се смееш како недоквакан?

Напаѓач игра, што треба да прави? 7 меча, 542 минути, гол не мора. Павард нека дава (макар ЕДЕН).
Халанд и на овие години е боготац за ова францусково дрво.
Па и погоре си пишал:

Куров ми го посакувале колективите или ќе го посакаат. Колективи како Арсенал и Челзи wowowowowoo каков дострел.
Не мора ништо повеќе. Доволно е што двајцата се согласувате на темата. Штета што не се јави порано, ќе заштедев време.

Kajgana Shop

На врв Bottom