- Член од
- 14 март 2010
- Мислења
- 16.990
- Поени од реакции
- 16.430
Неее, гомното е зафатено од Јувентус и нивната цефка за одвод од знак.Нека освојат скудето,нека го купат муриел и еден топ лев бек без да продаваат некој првотимец и ако сакаат гомно нека стаат како грб на клубот.
Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Јуве ќе ги тужи така за авторски права така да не, не мора баш гомно да стават таму али у глобала се слагам.Нека освојат скудето,нека го купат муриел и еден топ лев бек без да продаваат некој првотимец и ако сакаат гомно нека стаат како грб на клубот.
Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Не го дупи @Io Sono Interista, таман се заборави целата работа.Слика од Ранокија треба да е грбот. Поишто и онака се шлепа 10 години на грб на Интер па може и да го турат кога друга корист од него немаат видено. И "I M Frog" да биде кампањата. Уствари "Je suis Frog".
Ова беше идеја уште пред неколку месеци. Ќе праат бренд од Интер во разно разни маркетинг ситуации и планови и затоа им е потребно некое вакво универзално и лесно лого, надвор од тоа ФЦИМ круговите и боите од старите знакови.Ситуацијава со новото лого мене ми личи на класичен маркетинг потег, да се искористи моменталната позиција во Серија А и да се зголеми медиумската присутност. Не е битно дали е подобро или полошо, битно е дека како вест ќе се пренесе на медиуми и социјални мрежи. Тие што сакаат да имаат некој реквизит или маичка, дрес итн. со новото лого ќе си купат. Ова е добро за нас од финансиска гледна точка, ни годи exposure.
Лично сум индиферентен, ми се допаѓа повеќе предходното лого но можеби потсвесно сум навикнат да го гледам, па затоа.
Интер не направија голема промена како Јувентус, убаво си пиша Син погоре, добро ќе стои на облека и аксесоарис логово, многу подобро од претходните.Трендов со логоава каде од екстраваганнти логоа сите стануваат некои обични бејзик бич логоа е грозен за гледање