I penicilin e lek pa moze da imas alergija i da ima teski posledici pa i smrt.
Sekoj lek ima nekoi nesakani efekti, kaj nekoi lugje ovie ke bidat poizrazeni.
Kaj mene na rabota okolu 15ina dusi ja primija vakcinava. Eden kolega imase epten blagi simptomi naredniot den, edna koleska imase poizrazeni simptomi samo naredniot den. Drugite uopste nemaa nisto. Ne e vinata do samata vakcina tuku sekoj organizam e razlicen, za d anemas nesakani posledici ke treba da generiras posebna vakcina za sekoj zitel sto e nevozmozno.
Otvori upatstvo na bilo koe lekarstvo i citaj, skoro na site najlos nesakan efekt ke bide srcev udar i smrt.
Konkreten primer, sostojka koja se koriste u Ventor apcinja e zabraneta vekje 15-20 godini skoro sekade radi seriozna steta na crniot drob, ali u Mk se prodavaat na veliko. Interesno e sho za ova nikoj ne se buni, ali ne otvorile internet da vidat sho e ustvari ventor.
Pogolemo igranje so zivot e da ne stavis vakcina otkolku da stavis, bas radi toa i masovno se vakcinira, ali sekogas ke ima antivakseri koi ke probuvaat da 'dokazuvaat' deka vakcinite bile stetni.
Vakcinacijata ti e kontrolna merka za risk assessment, bez vakcina 100.000mrtvi, so vakcina 10mrtvi. Koe bi go odbral?
Ili ke cekas od svercuvanite kineski vakcini da stignat u Mk?
Нема збор за тоа, секој лек си има нус појави. Тоа што ние (обичните смртници) не се разбираме а ни замараме за тоа е веќе друг муабет
Околу оваа вакцина поточно се дигна фама, веќе има смртни случаи итн. Јас лично не сум анти-ваксер, но сум скептик околу сите Ковид 19 вакцини. Фала богу не сум во ниту една критична категорија и мене лично не ми се брза со примање на вакцината. Иако ако би можел да бирам јас би одбрал Кинеска или Руска (значи кажав ако може да се бира). Е сеа околу Астрава е глупо шо почнаа сите муабети и на нашиве баш таа им текна да ја носат. А да не заборавиме дека ТЕШКИ БЛАМОВИ нашиве доживеаа и со Кинеската и со Руската вакцина.
Да, вакцина е одлична работа, но истата таа вакцина треба да биде тестирана, безбедна за секој еден човек што ќе ја прима. Вакцина се зема за да те заштити. Има голема разлика помеѓу Болест, Лек и Вакцина. Да не мешаме брзини.
Не велам дека треба под присила да се вакцинираат луѓето,а и верувам дека мал број ке одбијат.И сам виде што се дешава на граница со Србија
Брат за Астра-Зенека ако правиме муабет и не толку голем број на луѓе доброволно ќе отидат.
Ние заебавме работа и со кинезите и со русите. Зајко си се бламираше ко луд и сеа на крај носи контроверзна вакцина ко Астра-Зенека.
Од друга гледна точка
- Од вакцината „Астра Зенека“ има шанси да имам тешки трајни последици/смрт.
- Од ковид 19 има шанси да имам тешки трајни последици/смрт
-Од Вакцината може ништо да не ми е, само 1 ден темп.
- Од ковид 19 може ништо да не ми е, само 1 ден темп.
Вакцината идам сам доброволно да ја примам
Ковид 19 - го фаќаш, вирус е, бегаш од него, се штитиш, се чуваш.
Е сеа, за да имаш било какви последици од Ковид 19, треба не дај боже да го фатиш тој вирус.
За да имаш билокакви последици од Астра Зенека треба да идеш сам да се вакцинираш.
Коцкарот у мене не ми дава да идам да се брцам со Астра Зенека

Ќе се пазам, ќе почекам да помине уште малце време, да донесат поголем избор на вакцини, како што пишав горе руската и кинеската ми се по така фаворити, да помине време па да дојдам на ред и ја да се вакцинирам. Пошто секако јас не би бил меѓу првите тука, така да..
Мислам дека ме сфати што сакам да кажам.
Јас би да се вакцинирам, но сакам сам да си одберам со што. Сепак за мое тело се работи а никој ама баш никој не ми дава 100% гаранција. Ниту за заштита од ковид ниту за моето здравје по вакцинација.
Не сте ми јасни,при 10 а не 4 починати на 100.000,за 2 милиона луѓе колку што сме у државава би биле вкупно 200 умрени од вакцина,а сега без вакцина изминативе 3-4 дена имаме преку 100 умрени.И тоа пази,знак прашалник дали уопште ке има умрени и дали би се остварило најлошото сценарио со 200 умрени
Пак ќе спомнам, со Кина си игравме кур-ташак, т.е пробаа ама се заебаа, на Русија не им испратиле документи, сега преку Ковакс, од кога цела европа веќе набави вакцини нас ќе ни праќаат вакцина која што во некој Европски држави е под истрага, во некој се мислат да ја повлечат итн.
Тие 200 луѓе евентуално што ги збориш, при присилна/задолжителна вакцинација тежат многу.
Како што пишав и погоре
Вирус (болест) - Нешто што не го контролираме, ни го напаѓа организмот. (ваљда океј се изразив)
Лек - Нешто што треба да се бори со тој вирус/таа болест. Нус појавите кај лекот ги има но и затоа секоја реклама и за се се вели „Консултирајте се со вашиот лекар или фармацефт).
Вакцина - Нешто што се зема самоволно и превентивно за да не дојде вирусот/болеста и да не мора да се изложуваме на ЛЕК којшто може да има нус појави итн.
Значи Вакцината пред се треба да е БЕЗБЕДНА и без тешки нус појави, а тек одпосле да се земе за масовна употреба. Затоа и со години се прави една вакцина и се усовршува. Вакцината не се нуди на заболени луѓе, не се нуди на луѓе којшто имаат „мака“ туку се нуди на Здрави луѓе којшто сакаат да се заштитат.
Огромна е разликата од „починал од болест“ и „починал од компликации после вакцинација“. Тие 200 луѓе што ги пишуваме како бројка се 200 души. 200 здрави и прави луѓе којшто руски рулет стил ќе го изгубат животот после боцкањето. Иако за другите 1 999 800 што ќе бидат боцкани не се знае дали ќе имаат проблем заради таа Вакцина после 1 година или 5 години.