Астра Зенека вакцина, Oxford Astra Zeneca vaccine

• Креатор на темата Креатор на темата bijons
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 септември 2016
Мислења
22.399
Поени од реакции
38.959

1616966488780.png

...вакцина која е авторизирана и применлива во ургентни случаеви против инфекција со SARS-CoV-2 во повеќе земји, но не и авторизирана од FDA, користејќи генетски материјал од протеинот на коронавирусот.

1616967303169.png

Јас ова не би го примил. Премногу смртни случаи, и ефикасност од околу 70%.
Јасно беше дека кога ЕУ ќе ги откачи за една недела ќе ги претоварат за кај нас.

Јасно беше дека кога ЕУ ќе ги откачи за една недела ќе ги претоварат за кај нас.

Изгледај го видеово, сите вакцини спречуваат над 90% од смртни случаи и тешки форми на болеста. Ти како индивидуа би имал 70% помала шанса да заразиш од корона ако примиш астра на пример за разлика од некој што нема никаква вакцина примено. Сеа на нас е да одлучиме дали е боље 70 или 0 :D

колку се тоа многу смртни случаеви и на колку примени вакцини?

Според мене,тешка пропаганда се води против оваа вакцина.Сметам дека е штетна исто колку што се штетни и другите,можда е помалку учинковита споредбено со другите,али у моментов кога кога гледаме како држави лидери у свет се борат да обезбедат вакцина плус за своите граѓани,само тешко ретадирани може да се мислат дали да набават од овие вакцини ако им се пружи прилика.А што па ако испадне после година две дека пример таа на фајзер предизвикувала канцер? Реално сите вакцини за Ковид излегоа преку ноќ,треба време за да се види која какви влијанија ке има по здравјето на луѓето.Може таа што е најлошо рангирана у моментов,за година дена да испадне најдобра дека била

Последно уредено:
колку се тоа многу смртни случаеви и на колку примени вакцини?

па сега сигурно не се 100 на 1000 вакцинирани.
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-denmark-idUSKBN2BC0A4
2ца во Данска
https://www.globaltimes.cn/page/202103/1219441.shtml
4ца во Норвешка
Ако не се лажам имаше и Швајцарија, и Романија, тој во Романија проселеден со масивни протести.
Енивејс, ако ЕУ не ја сака, не ја сакам ни јас, тоа е мое право и моја слобода. Би се вакцинирал со Pfitzer.
Автоматски споено мислење:

Според мене,тешка пропаганда се води против оваа вакцина.
па да предизвикуваа коагулација на крвта и мозочни крварења и Pfitzer и Sputnik V ќе се водеше и против нив.

па сега сигурно не се 100 на 1000 вакцинирани.
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-denmark-idUSKBN2BC0A4
2ца во Данска
https://www.globaltimes.cn/page/202103/1219441.shtml
4ца во Норвешка
Ако не се лажам имаше и Швајцарија, и Романија, тој во Романија проселеден со масивни протести.
Енивејс, ако ЕУ не ја сака, не ја сакам ни јас, тоа е мое право и моја слобода. Би се вакцинирал со Pfitzer.
Автоматски споено мислење:

па да предизвикуваа коагулација на крвта и мозочни крварења и Pfitzer и Sputnik V ќе се водеше и против нив.

само што проверив за Данска:
- на 1.032.419 вакцинирани имаат еден починат и ден со компликации
- на 228.013 заболени од корона имаат 2.414 смртни случаеви

Според тебе што е поопасно?

Инаку вакцината е дозволена во ЕУ, од каде дека не ја сака?

Да се прими АстраЗенека наместо Фајзер или Спутник - тоа е поопасно според мене.
дали знаеш дека сите вакцини што сме ги примиле како мали исто може да произведат последици и исто (бар тука во италија) се потпишува дека одговорноста си ја сносиш ти и само ти? :)

дали знаеш дека сите вакцини што сме ги примиле како мали исто може да произведат последици и исто (бар тука во италија) се потпишува дека одговорноста си ја сносиш ти и само ти? :)
Ме праша што е поопасно според мене и јас ти одговорив. Мојата цел во темва не е да се бавам со статистики - секој еден човечки живот вреди, истиот за мене не е бројка, уште помалку е икс пречкртан на раката. Факт е дека луѓе сакаат да се заштитат и наместо тоа добија коагулација на крв или мозочно крварење од АстраЗенека, не од Фајзер или Спутник. Дали си 3ца или 300.000 мене не ми значи ништо.
Некој од тие тројца потенцијално би можел да е и мој роднина или драга личност. Бројка е? Статистика е? Или дур е во друг двор, бројка е, статистика е, ама ако ни се случи нам - ќе одиме да тужиме во Стразбур. I get it.

Ме праша што е поопасно според мене и јас ти одговорив. Мојата цел во темва не е да се бавам со статистики - секој еден човечки живот вреди, истиот за мене не е бројка, уште помалку е икс пречкртан на раката. Факт е дека луѓе сакаат да се заштитат и наместо тоа добија коагулација на крв или мозочно крварење од АстраЗенека, не од Фајзер или Спутник. Дали си 3ца или 300.000 мене не ми значи ништо.
Некој од тие тројца потенцијално би можел да е и мој роднина или драга личност. Бројка е? Статистика е? Или дур е во друг двор, бројка е, статистика е, ама ако ни се случи нам - ќе одиме да тужиме во Стразбур. I get it.

со статистики се доаѓа и до резултатите дали и колку се опасни вакцините како тоа не те интересираат? :)

Не бе тешка пропаганда се води против АстраЗенека, не ја сакаме Англија. Чекај сега Оксфорд ќе ја качел цената како казна, и одеднаш од Португалија до Полска и од Норвешка до Грција сите ќе почнат да ја купуваат.
Не бе златен, ќе ја пратат во 3от свет.

Не бе тешка пропаганда се води против АстраЗенека, не ја сакаме Англија. Чекај сега Оксфорд ќе ја качел цената како казна, и одеднаш од Португалија до Полска и од Норвешка до Грција сите ќе почнат да ја купуваат.
Не бе златен, ќе ја пратат во 3от свет.

Пред да имаш јасен став, треба и да се информираш надвор од нашите медиуми и уште побитно „стручните мислења“ на форумов...
Можеби треба да се запрашаш зошто нема медиумска покриеност околу смртните случаеви со Фајзер нпр?

само што проверив за Данска:
- на 1.032.419 вакцинирани имаат еден починат и ден со компликации
- на 228.013 заболени од корона имаат 2.414 смртни случаеви

Според тебе што е поопасно?

Инаку вакцината е дозволена во ЕУ, од каде дека не ја сака?
Овие милион не се со астра зенека. Само 100 000 се со неа. Починатите се млади, без коморбитети за разлика од овие 2000. Сва среќа што Данците не мислат ко тебе па ја стопираа дур да се расчисти.
Инаку денес ќе има извештај од ЕМА, доколку ве интересира официјално инфо. Ќе дадат заклучок експерти во областа. Не споредувајте случаи кој се случајни во целата популација со ова каде што има очигледен патерн во 2 3 земји.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom