Формула 1 - сезона 2021

• Креатор на темата Креатор на темата JagodicaBobica
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2021 ?

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.
@AceCaleb @total

Да, не смее да се поминува на тој начин како Макс, но исто така не смее преку 20 пати да ги поминеш тие граници. Луис требаше да добие црно знаме, не се ни заебавам за ова. Преку 20 пати таму искочи намерно.
Да имаше земја/трева уште на прв круг ќе беше аут.

ФИА имаат нула конзистентност во тоа како ги применуваат правилата. На квалификации смеат таму да одат со 4 тркала напред, во трката смеат се додека Ред Бул не се побунија бидејќи возачите на Мерцедес апла секој круг намерно излегуваа таму за поголема излезна брзина, и на крај не смее.

Срање у боја. Иначе немам ништо против Луис, имам против Мерцедес. Сакам да потонат ко Титаник.
Тоа и јас зборам, ако има трева нема да може да си возикаат кога сакаат со излегување од стаза, а ако веќе се случи 2-3 пати, време е за опомена.

Леклерк потврдува дека им било дозволено да одат надвор од границите на кривина 4.
На кој основ тогаш доби казна Макс?

Менуваат правила како им прдне сред трка еј :pos:
дно се Маси и компанија, можат да му се фатат на покоен Чарли

Фетел убаво си почна, ваљда сакаа да видат до кај им е лимитот и исто така кажаа дека оваа прва трка ќе им е learning curve. Јас сум убедена дека ќе има неколку подиуми сезонава. :)

1616957763549.png

Како стоите со поени на фантази? Уште не се апдејтирани лигите..

Фетел убаво си почна, ваљда сакаа да видат до кај им е лимитот и исто така кажаа дека оваа прва трка ќе им е learning curve. Јас сум убедена дека ќе има неколку подиуми сезонава. :)

Прегледај го приврзокот 289788
Подиуми на сонови само, Астон Мартинот е послаб од лани Рејсинг Поинт што беше. Јас лично мислам дека ова му е последна сезона на Фетел оваа иста грешка му беше со Силверстон 2019. Од 2018 не е ист човекот даваа изговори за време на Ферари али не е тоа тоа се гледа и денеска тоа.

Says who дека се послаби ? Од една трка добра констатација!(y)

Says who дека се послаби ? Од една трка добра констатација!(y)
Се виде во квалификации и денеска на трката. Другите тимови имаат напредок Ферари, Алфа Таури, Мкларен. Астонот не изгледаше добар ќе видиме во следните трки но не се надевам.

На кој основ тогаш доби казна Макс?
Јас ко што сфатив не доби казна Макс, туку од тимот доби таква наредба зашто се плашеа дека може да добие казна.

Јас ко што сфатив не доби казна Макс, туку од тимот доби таква наредба зашто се плашеа дека може да добие казна.

На 1:56 Хорнер збори за инцидентот. Вика "was instructed to give the place back", што мене ми делува повеќе дека од стујардите му било наредено. Не верувам дека РБ би му кажале да успори без наредба од горе

Тоа е дупка во правилото. Можеш да одиш широко но не да претекнеш некој одејќи широко. Верстапен доби голема предност и направи да биде претекнувањето многу полесно со тоа што отиде широко додека Хамилтон и Ботас не го искористија тоа за да претекнат некој во директен дуел.

29 круга човече и после ќе кажат дека ФИА не е на страна на Хамилтон и Мерцедес. Дури да има предност од (конзервативна бројка) 0.050 секунди после 29 круга тоа ќе биде 1.45 секунди предност што ќе го смени резултатот на крајот. Ама не е ни прв пат ова па да се чудам...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom