Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
I sega ako gi vakcinirat tie sto treba da popisuvat ke se soglasi li micko na regularniot popis ili seuste ke bide toa negovoto ni tamu ni vamu pa ke cekam da mu kazat grujo/mijalko/kamcev sto da pravi?

Samo bojkot rodzaci
Автоматски споено мислење:

Не разбираш што пишувам.

Бидејќи правата се поврзани со проценти, затоа е важно да има целосен опфат.

Во општина Кичево пола албанци се иселени, доколку се попишат само постојаните жители таму албанците не би биле мнозинство, но што ако веќе во 2022 се враќаат 10000 албанци во Кичево? Ќе бидат мнозинство, но нема да можат да ги остварат своите права како мнозинство, бидејќи во пописот од 2021 не биле така, а следен попис можеби нема да се одржи во следните 100 години,што правиме?

Затоа е потребна ваква методологија.

Броењето на нерезидентните е само заради правата и секогаш треба така да биде.

И јас не би подржал попис во кој не се поделени резиденти и нерезиденти.
Nikad nema ni 100 albanci da se vratat u kicevo ni 100 makedonci vo bilo koj grad vo makedonija, zatoa sto u stranstvo spijat na kes i gi uzivaat site slobodi i prava, site begaat od mizerijava od drzava, nikoj ne saka da se vrati, zatoa sto cicko Ahmeti gi istera albancite, sekoi izbori se mava u grudi na nacionalnosta, a ustvari si pravi kriminal i pari u drzavava, istoto vazi i za cicko Grujo i cicko Zaev... nieden politicar ne gi boli uvo za narodot, oni pred narodot se karaat i oci si vadat, a pozadi u zatvoreni sobi pravat zdelki i podelba na parite.. neka ne te laze toa deka nekoj albanec ili makedonec bi sakal da se vrati u bednava drzava... samo besilka za site trojca politicari sto gi nabrojav, a i za site ostanati koi ne se spomnati a debelo ja ispokradoa drzavava...

Последно уредено:
Ниту јас верувам дека си до толку неука со географија, проблемот е психички, перен ви е мозокот, во роршак тест сигурно сите македонци ќе видите мапа на голема албанија.
...ај ај вие од кумановски реогион сте познати по тврдокорноста на вашата кауза, посебно соработка преку граница! бебе, тукушто новородено го покриле со такво знаме, па го сликале, не знам кому е перен мозокот, на жалост вие сте генерации кои сте жртвувани за кауза, нит нешто знаете, нит нешто учите, нит друг јазик знаете, све сте со купени дипломи во стил „ајде да завршиме работа“, па се плаќа колку треба нема проблем и завршена работа, а извини заборавив ако се смета како нешто што го знаете тоа е пиштолеро, секс, дрога, пљачкање банки, домови, тепање, закани... мафиозо гранде!

Nikad nema ni 100 albanci da se vratat u kicevo ni 100 makedonci vo bilo koj grad vo makedonija, zatoa sto u stranstvo spijat na kes i gi uzivaat site slobodi i prava, site begaat od mizerijava od drzava, nikoj ne saka da se vrati, zatoa sto cicko Ahmeti gi istera albancite, sekoi izbori se mava u grudi na nacionalnosta, a ustvari si pravi kriminal i pari u drzavava, istoto vazi i za cicko Grujo i cicko Zaev... nieden politicar ne gi boli uvo za narodot, oni pred narodot se karaat i oci si vadat, a pozadi u zatvoreni sobi pravat zdelki i podelba na parite.. neka ne te laze toa deka nekoj albanec ili makedonec bi sakal da se vrati u bednava drzava... samo besilka za site trojca politicari sto gi nabrojav, a i za site ostanati koi ne se spomnati a debelo ja ispokradoa drzavava...

Се сложувам, сега сме во иста каша.

...ај ај вие од кумановски реогион сте познати по тврдокорноста на вашата кауза, посебно соработка преку граница! бебе, тукушто новородено го покриле со такво знаме, па го сликале, не знам кому е перен мозокот, на жалост вие сте генерации кои сте жртвувани за кауза, нит нешто знаете, нит нешто учите, нит друг јазик знаете, све сте со купени дипломи во стил „ајде да завршиме работа“, па се плаќа колку треба нема проблем и завршена работа, а извини заборавив ако се смета како нешто што го знаете тоа е пиштолеро, секс, дрога, пљачкање банки, домови, тепање, закани... мафиозо гранде!
Кур ме боли како се тие од кумановски регион или било каде, можам само за себеси да си одговарам, па сум сигурен дека знам повеќе јазици од 95% од форумов, плаќам редовно сметки и даноци повеќе од 95% членови од форумов, сум поспособен во секоја сфера во животот повеќе од 95% од форумов.
Јебига.
А ти срце падна како пичка во мраз со таа мапа, се избламира за век.

Ова значи дека Македонската дијаспора не се попишува.И шо сеа?Шо е нашата добивка како народ?Гајле им е на албанциве ако не се попишуваме,ќе испадниме50-50.
Геноцид.
Србите и Албанците ги прогласувам за најгеноцидни народи на полуостровов.

Иначе најидиотскиот дел во рамковниот договор е именувањето на албанците во проценти, а можеле саглам албанскиот официјален во цела држава и крај.
И мислам и за Македоцните ќе беше по прифатливо тоа отколку квотите за вработувања кои се влечаат со децении, а требаше да бидат со ограничен рок, максимум 10 години.

Кур ме боли како се тие од кумановски регион или било каде, можам само за себеси да си одговарам, па сум сигурен дека знам повеќе јазици од 95% од форумов, плаќам редовно сметки и даноци повеќе од 95% членови од форумов, сум поспособен во секоја сфера во животот повеќе од 95% од форумов.
Јебига.

Само не знаеш колку жители има Италија.

Дај бе престанете со наивниве муабети за политичари...

Политичарите не се паднати од марс па да се издвојуваат како од посебни од народот, тие го прават истото како и обичниот човек само во неверојатен размер.
Ако ти даваш кафе на шалтер, замисли он што дава...
Ако обичниот Македонец продава куќа на муслиман, замисли политичарот што прави...

Јебига.
...па точно го погоди мојот пол и што имам меѓу нозе, ама вака да се силиш на ѓоко-мкд, бате, а не со мене, ама со него нежно...нели? знам дека со жените го мерите колкав ви е, па и по некој шамар, онака да се знае кој е газда!
...прашање дали некоја жена ќе смее да прими попишувач сега за пописот 2021 и да кажува податоци на попишувачите, а мажот да биде на пример на работа или отсутен од дома во моментот!

Дај бе престанете со наивниве муабети за политичари...

Политичарите не се паднати од марс па да се издвојуваат како од посебни од народот, тие го прават истото како и обичниот човек само во неверојатен размер.
Ако ти даваш кафе на шалтер, замисли он што дава...
Ако обичниот Македонец продава куќа на муслиман, замисли политичарот што прави...
Зошто бе ти не купуваш куќа од муслиман ако си патриот?
Автоматски споено мислење:

...па точно го погоди мојот пол и што имам меѓу нозе, ама вака да се силиш на ѓоко-мкд, бате, а не со мене, ама со него нежно...нели? знам дека со жените го мерите колкав ви е, па и по некој шамар, онака да се знае кој е газда!
...прашање дали некоја жена ќе смее да прими попишувач сега за пописот 2021 и да кажува податоци на попишувачите, а мажот да биде на пример на работа или отсутен од дома во моментот!
Ѓоко уште не е онлајн уште не си изреагира како тебе, и сигурно е постар од мене и сигурно има проблем и со очите па не видел добро.
Иначе тоа не е наменета само кон жените, можеби е сексистички, извини за тоа.

Како да бидам патриот кога немам држава?
...немаш пари, а не држава, пари за куќа не се прави од занает и од обична плата, најмалку три животи треба да се купи куќа над 150 000 евра, а другите начини ни се познати!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom