Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Дали мислиш дека во Илинденско или во НОБ, народот самоиницијативно се разбудил?
Нацијата е секогаш во длабок сон без исклучок(на време и простор), потребни се само аниматори кои ја обликуваат нејзината патека. Тоа се тие што треба да се разбудат. Тие и во НОБ и во Илинденско дали биле 1000 души. За 1000 души разбудени, не има... Прашањето е зошто се предаваме и се препуштаме на цинизмот. Одговорот според мене е затоа што си мислиме дека имаме држава и се надеваме на другите.
Решението сум го кажал 100 пати, укинување на државниот апарат, што побрутален крај, тоа поефективно.
Па ете и мене тоа ме нервира но што да се прави, не ги критикувам зошто и јас некогаш си ставам некои мои работи пред државните, но и тоа сакав да да напишам, илиденско и ноб биле други времиња, во смисла на периодите. Денеска сме сите станати медиокритети и се плашиме, но и непријателот е посуров, тогаш те убивале еднаш, денеска секој ден по еднаш.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.438
Поени од реакции
5.905
Животот со Албанците у последниве три децении, направи србоманството и бугарофилството од непожелни карактеристики да станат единствен излез за каурите тука.
Што е до мене јас сум подготвен да се декларирам како Бугар/Србин, само да не го делам воздухот со тие луѓе.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Што е до мене јас сум подготвен да се декларирам како Бугар/Србин, само да не го делам воздухот со тие луѓе.
Тоа е само принудна опција, ако не си сам на своето не е битно робството. Е сеа барем малку ќе си помирен, ама како што иде работава може колективно да се сликаме и ние и Бугарите по ова прашање.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Овие од Внатрешната Револуционерна Организација,спомнаа нешто околу променетите имиња на улиците? Или џабе ке збореле на таа тема пошто народот за Заев гласал?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.356
Поени од реакции
84.579
Овие од Внатрешната Револуционерна Организација,спомнаа нешто околу променетите имиња на улиците? Или џабе ке збореле на таа тема пошто народот за Заев гласал?
Најверојатно е нешто у стилу дека немаат они ништо против улиците да се викаат според истакнати дејци на ИСИС, но, сега се против ова бидејќи не е сега време за мењање улици, заради пандемијата.

Воинот од Северџан

An Orc among Hobbits
Член од
3 март 2021
Мислења
101
Поени од реакции
111
Бугар да ставаш во ист кош со Србин е во најмала рака наивно, а реално потценувачки и навредливо за Србите, па и Македонците. Никогаш не сум бил србоман, ниту пак имам некаква врска со тој народ, но со развојот на неодамнешните настани, се повеќе имам желба таа држава да не припои, или евентуално Грција.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.438
Поени од реакции
5.905
Тоа е само принудна опција, ако не си сам на своето не е битно робството. Е сеа барем малку ќе си помирен, ама како што иде работава може колективно да се сликаме и ние и Бугарите по ова прашање.
Да и Бугарија не е баш најсјајна во овој поглед, огромен проблем се Циганите и Турците.
Мене искрено ми пријат повеќе Бугарите, не сум по србоманството. Ма да во сегашнава ситуација воопшто не би се побунил ако потпаднеме под нив.

Вака гледано Србија е подобрата опција во поглед на хомогеност на државата и полесно за нас поради србофилијата која владее меѓу Македонците.
Автоматски споено мислење:

Бугар да ставаш во ист кош со Србин е во најмала рака наивно, а реално потценувачки и навредливо за Србите, па и Македонците. Никогаш не сум бил србоман, ниту пак имам некаква врска со тој народ, но со развојот на неодамнешните настани, се повеќе имам желба таа држава да не припои, или евентуално Грција.
Види јас немам ништо против Србите, блиски сме со нив, да, но таа блискост донекаде е наметната, не е баш природна како што е со Бугарите.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Да и Бугарија не е баш најсјајна во овој поглед, огромен проблем се Циганите и Турците.
Мене искрено ми пријат повеќе Бугарите, не сум по србоманството. Ма да во сегашнава ситуација воопшто не би се побунил ако потпаднеме под нив.

Вака гледано Србија е подобрата опција во поглед на хомогеност на државата и полесно за нас поради србофилијата која владее меѓу Македонците.
Џабе е тоа кога сакаат да не уништат и да не снема, е сеа кога ќе видиш од другата страна, нас за 20 години подобро да не снема него да трпиме тиранија од муслиманското население(турското ќе биде рај за тоа што следува) ама сите тие приказни за спојување се бајки на кои паднаа оввие народи, сите тие големи држави исто така, освен ете Србија зошто има население повеќе по други територии, но секако пак таму е најголемиот удар да се исламизира, Бугарија е готова но тоа не го гледаат овие ботови што пишуваат тука, тие се исти како нашиите партиски ботови, разговарај со просечен Бугарин, поготово од онаа страна на Бугарија ќе видиш што ќе ти каже и за нас и за овој проблем на исламизација ама додека не водат политичари кои седат во скутот на Меркел, оваа работа нема да се смени, односно ќе исчезнеме сите колективно додека нема поделба помеѓу христијани и муслимани на овие простори.

Воинот од Северџан

An Orc among Hobbits
Член од
3 март 2021
Мислења
101
Поени од реакции
111
Види јас немам ништо против Србите, блиски сме со нив, да, но таа блискост донекаде е наметната, не е баш природна како што е со Бугарите.
Што е природно блиску со бугарот жити се, чорапогаштите, червените? Во софиските молови тоа што го гледам воопшто не е взаемно со нас како народ и начин на живот. Тие се преваранти, од лично искуство сум осетил, склони кон криминал и со доста поразлични сфаќања од нашите.
Дури и јазикот кој не ни го признават е прилично различен, имало случаи да не ги разбирам и да не ме разбираат.
Србите од друга страна се тешка ароганција, да ти се присере од нивното Јао брате шта сам урадио, ни Бог не може то.. Но сепак се многу пофер и да, ги сметам за поблиски иако нит им го слушам турбофолкот, нит им ги гледам испрдоците од шоуа како Ѕвезде Гранда, Биг Брадер итн.
И секако, тие 100к Македонци со бугарофилски пасош можат во секој момент да избегаат во мајка благарија штом им е поблиска од Србија.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Барајте излез во нас, како партизаните во 43, сега е потешка нашата борба ама кога веќе имаме држава треба до последна капка крв да се бориме да ја сочуваме. Робство е робство иако како што кажав подобро и робство него да се исламизираме.

Воинот од Северџан

An Orc among Hobbits
Член од
3 март 2021
Мислења
101
Поени од реакции
111
Џабе е тоа кога сакаат да не уништат и да не снема, е сеа кога ќе видиш од другата страна, нас за 20 години подобро да не снема него да трпиме тиранија од муслиманското население(турското ќе биде рај за тоа што следува) ама сите тие приказни за спојување се бајки на кои паднаа оввие народи, сите тие големи држави исто така, освен ете Србија зошто има население повеќе по други територии, но секако пак таму е најголемиот удар да се исламизира, Бугарија е готова но тоа не го гледаат овие ботови што пишуваат тука, тие се исти како нашиите партиски ботови, разговарај со просечен Бугарин, поготово од онаа страна на Бугарија ќе видиш што ќе ти каже и за нас и за овој проблем на исламизација ама додека не водат политичари кои седат во скутот на Меркел, оваа работа нема да се смени, односно ќе исчезнеме сите колективно додека нема поделба помеѓу христијани и муслимани на овие простори.
За наша среќа не зависи од нас мекотелите, туку големите сили одлучуваат дали ќе постоиме. Ние немаме многу зачувано во нашиот ген од денес омразеното ВМРО, кое нема врска со ДПНЕ, а кое ги сечело предавниците на парчиња и давало животи за Македонија. Можеби некој ден ќе се појави пак таква организација која ако треба ќе биде и брутална, но ќе ја оствари својата цел. Само таква организација може да и помогне на Македонија, ова другото е лук и вода.

Z

zmej gorjanin

Гостин
За наша среќа не зависи од нас мекотелите, туку големите сили одлучуваат дали ќе постоиме. Ние немаме многу зачувано во нашиот ген од денес омразеното ВМРО, кое нема врска со ДПНЕ, а кое ги сечело предавниците на парчиња и давало животи за Македонија. Можеби некој ден ќе се појави пак таква организација која ако треба ќе биде и брутална, но ќе ја оствари својата цел. Само таква организација може да и помогне на Македонија, ова другото е лук и вода.
Во главном Срби и Грци убивала таа историската организација, не е за тебе.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Има многу да се пишува на темава ама не можам у моментов, нека почне полицискиот час ќе ти одговорам подолго и за тоа ВМРО и за суштината на се низ нашата историја и за нашиот менталитет па и за оваа денешна Македонија(91)
Инаку се согласувам, ако било до нас ние и таа 91 година немало ни да се откажеме од Југославија, што од оваа гледна точка иако не верував дека некогаш ќе го напишам, ќе беше најдоброто решение за нас.
Автоматски споено мислење:

Во главном Срби и Грци убивала таа историската организација, не е за тебе.
Зависи на кого мислиш, некој убивале и колеле само Македонци. Знаете вие најдобро, како би не колеле таквите како вас ако дојде време.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.438
Поени од реакции
5.485
Да се надоврзам на постот погоре сепак пројавија какви такви мадиња. Да се чуди човек

Kajgana Shop

На врв Bottom